Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 31 юли 2008, 19:40 ч.

разкритие без контракции

 • 18 089
 • 68
 •   1
Отговори
 • София/Благоевград
 • Мнения: 268
Днес бях на консултация и доктора ми каза, че имам 3 см. разкритие. Термина ми е на 6-ти август но той иска ако до неделя не започне раждането да отида в болницата да го предизвика/защото тогава е на смяна/. Хич не ми се ще предизвикано раждане. За сега нямам контракции, тапата не е паднала, води не текат. Какво ще ме посъветвате да правя - да си чакам раждането да започне спонтанно или да се доверя на лекаря? Все си мисля, че нарочно ме стресира защото ако раждам при него ще трябва да си платя /все ме подпитваше на последните консултации къде ще раждам, говорили ли сме за парички, да извикам съпруга ми да говори с него за раждането и т.н/ но може и да е прав. моля споделете и вашия опит!!! Предварително благодаря!
Да уточня, че това ми е втора бременност.

# 1
 • Мнения: 9 817
Аз родих по същия начин- 3 см. разкритие, без никакви контракции, не изтекли води, без да е паднала тапата.
Лекарката, която следеше бременността ми реши да предизвика раждането чрез поставянето на вагинална таблетка, точно в деня на термина.
Дори не ме предупреди преди това, аз отидох просто да запишат тоновете на бебето.
Честно казано не съжалявам.
Контракциите започнаха в 12.50ч., родих в 21.42, т.е. за 10 часа.

П.П. Каквото и да решиш- леко раждане и да се похвалиш после! Hug

# 2
 • Мнения: 7 546
Направо ми се повръща вече от тия корумпирани лекари!!! Ами ти ако си искала да си направиш уговорка с него, да си я направила досега. Ако имаш намерение да раждаш при друг, просто отивай при него. А другият вариант е - при когото се случиш. Но това, че имаш разкритие, не означава, че има проблем с бебето или че ще родиш всеки момент. Някои си карат така седмици наред. А пък при теб момента наближава така или иначе. А ако отидеш в неделя, какво ще стане ако не му платиш на тоя доктор? Пак ще родиш със сигурност. Дано да вземеш най-правилното решение. Пожелавам ти всичко да мине бързо и леко!

# 3
 • София
 • Мнения: 679
Мойта тапа падна 3 седмици преди да родя имах и 3см разкритие. Доктора ми беше супер и ми каза да чакам докато не ми изтекат водите или получа контракции. Накрая родих след изтичане на водите за около 5 часа. Като болките ми не продължиха повече от 2 часа. Пожелавам ти успех каквото и да решите. Но не си длажна да му плащаш!!!

# 4
 • Мнения: 4 556
Аз не бих се доверила на този лекар. Най-добре е да изчакаш раждането да започне спонтанно.
Явно покрай модата със секциото по желание, докторите станаха много капризни и искат всичко да се нагляся както им е удобно и не щат да се съобразяват с прищевките на някакво си бебе.

# 5
 • Мнения: 583
Аз имах контракции, но непостоянни, без разкритие или по точно 2 см. и падаща тапа от 3 дни . Предизвикаха ми раждане седмица пред термина, със система Окситоцин, родих за 2 часа . Не съм съжалявала и за миг. Защо за собствено успокоение не потърсиш още едно мнение, относно плащането...ако си го вече уговорила действай. Иначе по принцип парите се дават на касата на болницата, когато избираш лекар или екип. Wink, но....

# 6
 • София; Дружбето
 • Мнения: 2 155
И аз бих те посъветвала да потърсиш второ мнение

# 7
 • София
 • Мнения: 41 280
Не бих.
Ако искаш при този лекар - уговорете се, като почне раждането да му се обадиш.
Предизвиканото раждане е по-кофти, системите окситоцин - още по-кофти работа...
По-добре и по-леко и безболезнено е естественото раждане - нека колкото може да е такова.

Това естествено ако не бъдат посочени основателни причини свързани с здравето и живота на бебето и на теб....

# 8
 • Мнения: 1 586
И аз бих те посъветла да потърсиш и второ мнение.
Аз също ходих с 4-5см разкритие близо 3 дни,правех дълги разходки и отидох сутринта да раждам,доктора предполагаше,че няма да изкарам дори нощта,да ама не,отидох и ми спука мехура,изтекоха водите и ми сложи Окситоцин,в крайна сметка се наложи спешно секцио на 8 см. с ужасни болки........ ooooh! незнам дали ако не беше го предизвикал нещата нямаше да тръгнат по друг начин........и все пак да родя по нормален път,каквото беше желанието ми!

Успех!  bouquet

# 9
 • Мнения: 4 784
Потърси друго компетентно и независимо мнение.
Аз не бих избързала с раждането на твое място.

# 10
 • Мнения: 2 658
Ми и според мен е глупаво на тоя етап.Окситоцини,таблетки,после скачане по корема или още по zле,ряzане и zащо?Защото тогава бил на смяна,а ти дори не преносваш..Помисли си,следете нещата,но каквото и да решиш,дано е най доброто zа теб и бебето   bouquet

# 11
 • Мнения: 2 131
И аз като влязох в болницата нямах контракции, но бях с почти 5 см разкритие. Отидох, защото започнаха да ми изтичат водите. Включиха ме на система - не знам, вероятно за да ускорят раждането и да предизвикат контракции. Родих за 2 часа.
Късмет ти желая, всичко да мине бързо и лесно. Здраво и хубаво бебче   bouquet

# 12
 • София
 • Мнения: 262
Аз родих горе-долу по същия начин. И мен лекарят ми все ме питаше какво ще правим, да съм си харесала еди коя си дата като е на смяна и аз накрая за да ме остави на мира казах, че нямам възможност да плащам тази абсурдна такса за избор на лекар. Както и да е: родих си при дежурния екип. Както си му е реда отидох на 6 ден преносване за прием в патология за предизвикване, нямах нито контракции, нито ми беше паднала тапата, нито водите изтекли. Та какво се оказа на прегледа за прием: 6 см. разкритие без ни една контракция и айде беж в предродилна зала. Там ми пукнаха водите. Сложиха ми система за по-бързо достигане на заветните 10 см. Водите бистри, бебето розовичко, никакво преносване, раждане - песен.
Успех ти желая каквото и да решиш. Нали все пак следите тоновете на бебо и всичко е ОК?

# 13
 • София
 • Мнения: 41 280
И аз като влязох в болницата нямах контракции, но бях с почти 5 см разкритие. Отидох, защото започнаха да ми изтичат водите. Включиха ме на система - не знам, вероятно за да ускорят раждането и да предизвикат контракции. Родих за 2 часа.
Късмет ти желая, всичко да мине бързо и лесно. Здраво и хубаво бебче   bouquet

с изтекли води няма избор...ама при момичето няматакива неща...

# 14
 • Мнения: 391
Едвам бих позволила да ми предизвикат раждането по спешни здравни причини, едва ли без никакви такива. Кажи му "Не, Благодаря" и чакай бебо да е готов  Peace

Общи условия

Активация на акаунт