Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Вие ли се съобразявате с детето или то с вас

Опции:

 • Мнения: 1 262
Провокирано от разговор с моя приятелка миналата седмица, по-скоро от спор с нея.

Конкретната ситуация - майка с дете на 5 години и малко.
Принципният въпрос - вие ли се съобразявате с детето и нагласяте програмата си по неговите "потребности" или то бива нагласено по вашата (това включва срещи с други хора, свободно време на майката, ако тя изобщо има такова и подобни....)

# 1
 • Мнения: 864
''нагласям" себе си по детето

Последна редакция: ср, 13 авг 2008, 13:32 от de4ko

# 2
 • Мнения: 8 242
Засега аз с него.. С някои изключения, когато нещо неотложно трябва да се свърши.. И ако не е някоя лиготия негова моментна..
Винаги гледам ТОЙ да е задоволен и тогава да правя каквото и да е..
Свободно време - нямам.. или имам цялото всободно време на света .. Въпрос на интерртетация  Crazy
А за 5г. дете.. Вече е по-голямо, което предполага по-добър диалог с майката и не знам за какво нагласяне може да става въпрос.. По-скоро за разбиране между майката и детето.. И въпрос на възпитание, разбира се..

# 3
 • Мнения: 5 578
Откакто съм бременна, той се съобразява с мен, като сме сами.
Не ми се излиза, лежи ми се - кротува си сам, или си гледа филмче.
Играе си сам, занимава си се там.

Единствено му слагам да яде, и му помагам да се къпе. Научи се и сам да ходи до тоалетна /и по голяма нужда/ и съвсем се напаснахме, доволна съм.

Когато сме на разходка, ходим да пазаруваме, или някаква моя работа да свършим - понякога и по детски площадки. Доволен е, забавно му е, абе супер ми е детето.

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 77
През седмицата,когато времето ни заедно е молко, се старая да се нагласям според него.През почивните дни и отпуските се стараем така да правим програмата , че всички да сме доволни.Мисля че успяваме.

# 5
 • София
 • Мнения: 2 227
"нагласям" себе си по детето/децата.

# 6
 • Abu Dhabi
 • Мнения: 8 368
и двете, балансирано.
Дете над две години може да се съобразява с програмата на възрастните, зависи за какво става дума. Странни са ми извинения, че майката не свършила нищо, понеже детето цял ден искало на площадка.

# 7
 • Мнения: 1 262
Странни са ми извинения, че майката не свършила нищо, понеже детето цял ден искало на площадка.

Аз там от самото начало съм учудена, че за всичко обяснението е "аз съм с малко дете"..... Включително майката, която си стоя 4.5 години вкъщи "да си гледа детето", го чакаше да заспи вечер и в 11 започваше да се занимава с домакинска работа, защото видиш ли цял ден била с него и дъщеря й искала да си играят.... Мерси ти, очевидно не аз съм чалнатата напълно. Поне още един има, който мисли като мене   bouquet

# 8
 • Мнения: 8 242
Странни са ми извинения, че майката не свършила нищо, понеже детето цял ден искало на площадка.

Аз там от самото начало съм учудена, че за всичко обяснението е "аз съм с малко дете"..... Включително майката, която си стоя 4.5 години вкъщи "да си гледа детето", го чакаше да заспи вечер и в 11 започваше да се занимава с домакинска работа, защото видиш ли цял ден била с него и дъщеря й искала да си играят....

За мен също детето е по-важно от домакинството и го чакам да заспи (приспивам по-скоро), за да свърша нещо, което не мога докато е буден. Предпочитам да си играем и да прекарвам времето си пълноценно с него, а не цял ден да мия прозорци или да лъскам шкафове - ей това е безсмислено за мен.. А нормалната всекидневна домакинска работа - готвене, чистене, миене на чинии - си я свършвам в рамките на не повече от час.. Ако съм на работа пак няма да имам повече време, нали така? Не виждам смисъл от "робуване на къщата"..
Това си е моята гледна точка..

# 9
 • Мнения: 4 111
"Нагласям" себе си по детето.
Поне така е било досега, като порасне може да има промени.    

# 10
 • Мнения: 3 929
Бих казала, че е взаимно. Например, сутрин го събуждам в определен час, за да го водя на ясла, защото ползвам маршрутка и времето ми е разчетено. Същото се отнася, когато трябва да изляза да пазарувам и детето трябва да излезе с мен. При такива ситуации детето се налага да се съобразява с моите планове. Вече е достатъчно голям, за да не бъде толкова зависим от мен, че постоянно да се съобразявам с нуждите му. Иначе, като цяло, ние сме тези, които се съобразяваме повече.

# 11
 • Мнения: 411
Aми съчетавам двете неща.
Невъзможно ми е само с него да се съобразявам,както и обратното.
И намирам време за всичко. Peace

# 12
 • Мнения: 2 785
Нагласяме се една по друга. Тя сега е във ваканция, градината не работи 1 месец, а аз съм в болнични, та се гледаме двечките. Много ме слуша, когато сме сами, дивотиите си ги показва само пред други хора. Mr. Green

# 13
 • Мнения: 5 183
Провокирано от разговор с моя приятелка миналата седмица, по-скоро от спор с нея.
Конкретната ситуация - майка с дете на 5 години и малко.

Аз пък не мога да разбера какво толкова се ядосваш и вживяваш.
НАли става въпрос за приятелката ти и НЕЙНОТО дете, а не твоето?!  newsm78
ТЯ (и съпруга й) решава кое и какво е най-добро за тях, за детето, за семейството им, а не ти, аз и ние тук ...  Thinking

# 14
 • Мнения: 7 701
Детето ми още е малко и засега "нагласям" себе си по него. След време сигурно ще е обратното.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт