Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 авг. 2008, 20:02 ч.

Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 7-ма тема

  • 34 064
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
  • Стара Загора
  • Мнения: 713
Привет майсторки   bouquet
Чета, чета и не съм писала досега, защото виждам, че пристрастяването
в "кърпа ми е вързано"  Laughing Wink
Големи красоти и вкуснотии творите.  Peace
Аз като за начало ще се отчета  със сливовия сладкиш на labrex
Едно не му харесах обаче - дозата  Mr. Green Другия път ще е двойна  Joy

# 181
  • Мнения: 10 543
Аз като за начало ще се отчета  със сливовия сладкиш на labrex
Едно не му харесах обаче - дозата  Mr. Green Другия път ще е двойна  Joy

Сиер, изглежда чудесно!  bouquet А за дозата си права - не е голям. Аз затова го правя по-често. Grinning И за темата си права - пристрастяването е сигурно! Peace

# 182
  • Мнения: 7 491
С мойте прости постни манджи малко ме е срам, ама това обичам - това правя Laughing. А това е любимата ми манджичка още от детството - чушчена с яйца и сирене:

# 183
  • Мнения: 10 543
А това е любимата ми манджичка още от детството - чушчена с яйца и сирене

polin_a, да беше написала набързо как се прави.  Аз май точно такава не съм яла.   Thinking Иначе в горещините, тия както ги наричаш "прости постни манджи", са си съвсем на място.   bouquet

# 184
  • Мнения: 7 491
 labrex, нямаш грижи. Пък и е много елементарно. В сгорещено олио запържих домати със сол, прибавих няколко лъжици брашно, размито с вода и понеже винаги ми става на бучки, включвам за бързо пасатора да стане гладък сос. Добавя се гореща вода да се разреди, но не много пък да не стане рядко и тогава слагам печени чушки. Може да бъдат цели, или изчистени от дръжки и семе и нарязани напо-едри парчета. Оставя се да поври малко така и разбивам отделно 2 яйца със сирене, които прибавям към соса. Така ври още 5 минути и - готово. Забравих да спомена солта, но тя е в зависимост дали ползваш пресни домати или от консерва. Слагаш на вкус. Супер манджичка става Simple Smile.

# 185
  • Ancona-Italia
  • Мнения: 2 804
Полин за да не ти става на бучки сложи брашното , малко сол и вода в едно бурканче , затвори с капачка и разклати добре сместа .

# 186
  • Мнения: 10 543
labrex, нямаш грижи. Пък и е много елементарно. В сгорещено олио запържих домати със сол, прибавих няколко лъжици брашно.................. Супер манджичка става Simple Smile.

polin_a, благодаря!   bouquet Ще я изпробвам и ще се отчета.  Grinning

# 187
  • Мнения: 7 491
makaui daniela, благодаря за идейката! Аз все гледам по-мързеливишката, та затова така.
labrex, чушките можеш  и да изпържиш ако предпочиташ така и после да ползваш същото това масло за соса. Но печеното нали е по-диетично уж  Laughing. Да ви е сладко!

# 188
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 706


..... Освен да опиташ и трети път.   bouquet

Разбира се,
никога не се отказвам след провали в кухнята.
Благодаря.   bouquet

# 189
  • Бургас
  • Мнения: 510
Да си покажа петъчната манджичка - яхнийка пиле с картофки

За тази вечер - шницелчета с кайма и картофи. Към тях ще има и салатка, обаче и е рано още ....  Laughing

и вкусният сливов сладкиш на Лабрекс.
И тук идва момента да се оплача - уж минавам за що-годе оправна със сладкишите, но днес се издъних (или печката ми сдаде багажа - не знам). Та след 1 час печене на сладкиша реших, че вече е готов (защо ли не го боднах първо със шишчето, както обикновено правя  newsm78 ), извадих го и го обърнах в подносче .... и ...изненада ...по средата не беше изпечен и се разтече тестоооо ....Натиках го обратно във формата, увих я с фолио и сега се пече отново във фурната ...Но пък иначе успях да си "чопна" малко залепени парчеца отстрани на формата и е невероятен наистина  Embarassed Ако добие вид и него ще постна по-натам.
А, и  labrex    bouquet

# 190
  • Мнения: 10 543
...........и вкусният сливов сладкиш на Лабрекс.
И тук идва момента да се оплача - уж минавам за що-годе оправна със сладкишите, но днес се издъних (или печката ми сдаде багажа - не знам). Та след 1 час печене на сладкиша реших, че вече е готов (защо ли не го боднах първо със шишчето, както обикновено правя  newsm78 ), извадих го и го обърнах в подносче .... и ...изненада ...по средата не беше изпечен и се разтече тестоооо ....Натиках го обратно във формата, увих я с фолио и сега се пече отново във фурната ...Но пък иначе успях да си "чопна" малко залепени парчеца отстрани на формата и е невероятен наистина  Embarassed Ако добие вид и него ще постна по-натам.
А, и  labrex    bouquet

I r r a, на колко градуса го печеш, 1 час е много време? При мен става за 30-ина минути и то съвсем добре изпечен. Или може би е в дълбока форма с дебел пласт тесто newsm78.

# 191
  • Бургас
  • Мнения: 510
На 200 градуса ...Май фурната ми нещо не бива ... И на мен ми се струва много времето ...

# 192
  • Мнения: 10 543
На 200 градуса ...Май фурната ми нещо не бива ... И на мен ми се струва много времето ...

Направо не знам какво да си мисля.............моята фурна на 200 гори всичко, затова пека на 150-160град., но това е за моята. А при теб на 200 за час и да е сурово, да не би нещо да се е развалило из тая фурна? Не знам, нямам обяснение..........Дали ще има вид не мога да кажа, но дано поне да се яде. Че е вкусен - вкусен е.  bouquet

# 193
  • Mediterraneo
  • Мнения: 20 195
Чебуреки от онази вечер- http://media.snimka.bg/0458/007172100.jpg
Филета херинга и печени чушки със сметанов сос; тричави хлебчета- http://media.snimka.bg/0458/007172139.jpg

# 194
  • Мнения: 10 543
От тестото за раираните кифлички - солени кифлички и гъсенички.



 

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт