Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 юни 2005, 22:41 ч.

Инсулин

 • 3 846
 • 8
 •   1
Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 16 920
На мен ми излязоха изследванията. Ходих при д-р Владимиров. Оказва се, че имам проблем основно с инсулина. (освен ПКЯ) Кръвната ми захар е в норма, но инсулина е много-много над нормата. Предписа ми едно лекарство Siofor по 850мг веднъж дневно по време на ядене. Аз, че ще го пия - ясно, ама споделете какво знаете и дали някой не е имал подобен проблем. А, да и изследванията мога да ви покажа, ама не знам къде да ги кача.

# 1
 • Мнения: 4 399
Ами те проблемите са вързани. Много Често жени с ПКЯ развиват инсулинова резистентност. Това е приЧината за повишеният ти инсулин. Хубавото е Че глюкозата при тебе все още е в норма. Въпреки това съветът ми е да обърнеш много сериозно внимание на състоянието си и непременно да се консултираш с ендокринолог. Висок инсулин Често е първият симптом когато запоЧва развитието на т.нар. диабет тип 2. Най-тоЧният тест който ще оцени до каква степен се е развило заболяването при тебе е тестът с глюкозно обременяване. Не искам да те плаша, но това са метаболитни изменения които засягат не само шансовете ти за забременяване, но как фукционира целият ти организъм на биохимиЧно ниво и могат да имат сериозни последствия.

Лекарството което са ти дали Често се изписва при инсулинова резистентност и Често само по себе си води до нормализиране на цикъла и забременяване. Но в слуЧай Че до половин година не забременееш може да се мисли за допълнително стимулиране с хломифен цитрат. Двете лекарства много Често се комбинират при третирането на ПКЯ. НО все пак и преди всиЧко, отиди на ендокринолог защото най-важното за момента е да се установи състоянието на глюкозният метаболизъм.

# 2
 • Мнения: 7 718
Ва-ва пиеше /може би още пие/ това лекарство. Благодарение на него има овулация.
Предполагам, че тя сама ще се включи да ти обясни.

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 16 920
Ох, знам че са свързани инсулина с ПКЯ. Обаче особено ме уплаши възможността за развитие на диабет. Четох, четох и хич не ми харесва това което чета. "Когато клетките на панкреаса изчерпят възможностите си за синтеза на инсулин, постепенно се развива нарушен глюкозен толеранс и захарен диабет." Уффффф! Ама д-р Владимиров е много хитър лекар, досега само той се сети да ми изследва инсулина. Изглежда точен пич  Laughing

# 4
 • Мнения: 4 399
"Когато клетките на панкреаса изчерпят възможностите си за синтеза на инсулин, постепенно се развива нарушен глюкозен толеранс и захарен диабет." Уффффф! Ама д-р Владимиров е много хитър лекар, досега само той се сети да ми изследва инсулина. Изглежда точен пич  Laughing

За съжаление това което си прочела е вярно. Както и преди ти писах, това са първи приzнаци zа раzвитие на диабет. Затова сега трябва преди всичко да се види на каква фаzа е zаболяването и да се направят допълнителни иzследвания. Вероятно ще те посъветват да включиш и диета към лечението. В zависимост от това на какъв стадий си може да опиташ да контролираш положението само със строга диета и много движение. Но ако е по напреднало, лекарствата са неиzбежни. При всички случаи обърни внимание на проблема, но недей прекалено да се плашиш. Със съвременните лекарства това състояние се контролира сравнително успешно.

Иzненандващо е че никой досега не ти е иzследвал инсулина, това е едно от първите неща които трябва да се иzследват при съмнения zа ПКЯ.

# 5
 • Мнения: 4 583
на мен още не са ми го изследвали, защото ендото приема, че с всичките проблеми и симптоми, които имам 100% имам инсулинова резистентност. Но при мен е съчетана и с висока кръвна захар Sad
По повод лекарството- наистина на мен ми помогна страшно много. Март месец миналата година един лекар видя ПКЯ, които други не бяха виждали, което ме наведе на мисълта, че греши. Чли 2004 след пълна кръвна картина и консултация с ендокринолог започнах сиофор - първите 5 дни по половинка на обед, след това добавих половинка вечер и накрая след 10 половинка и сутрин. След консултация с други жени във форима на ФФ намалих до максимално възможно приема на въглехидрати.
От септември имам овулация всеки месец- споре темп метод, имам неуспешно звършило оплождане, да кажем редовен цикъл вече, да кажем защото овуто е все още късно- след 16 ден, но когато се получи оплождане беше на 27 ден.
Следва съветите на лекаря, добре е, че ти е изписал сиофор- много малко лекари го прилагат за ПКЯ
А да и можеш да с еопиташ да го вземеш през касата- спестяваш около 11 лв месечно.
Ако имаш питанки....тук съм

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 16 920
Как 11лв?! На мен Сиофора ми го продадоха за 5,70 - 30 таблетки. Аз ще пия по една на ден. Каза ми да си реша кое ми е основното ядене, ама да е едно и също всеки ден и по време на ядене да пия по една таблетка. Като чета при мен е хванато в началото още, кръвната захар при няколко изследвания ми е префектна. За диета - ми аз не ям много, честно, всички около мен ядат повече. Аз набивам предимно плодове и зеленчуци, не ям бял хляб, не ям пържено (освен понякога пържени картофки), не ям салами, кремвирши и такива, само чисто месо, и то избягвам свинско. Само да почна да се движа повече, че съм все залепена на компа, ама познайте защо е така  Laughing Laughing

# 7
 • Мнения: 4 583
Значи аз пия по 3 китуйки на месец и през касата ми ги дават за целия месец, при теб ще е много по-малко, та не си залсужава, тъо и аз честно казано се чудя защо си го взимам, но най-после касата да ми даде нещо.
Иначе хранителния ти режим звучи добре, сега остава да чакаш положителни резултати

# 8
 • Мнения: 4 399
Ва_ва, при тебе не се налага да се изследва инсулина след като имаш повишена глюкоза. Той се изследва в случаите когато глюкозата все още е в нормални граници за да се хване заболяването в начален стадий. Промяната в нивата на инсулина предхождат повишението на глюкозата и затова се ползват за по-ранна диагностика. Още по-чувствителен е тестът с глюкозно обременяване защото той хваща патологични измененния в глюкозния метаболизъм още преди и инсулинът да се е покачил.Но така или иначе, тъй като глюкозата е последната брънка във веригата, ако тя е повишена е абсолютно ясно за какво става въпрос и не се налагат допълнителни изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт