Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 3 550
Когато сме на разходка и малкият каже, че му се пишка, ми е най-лесно да го насоча към някое дърво. Не винаги наблизо има тоалетна. Обикновено моля да ни пуснат в някое заведение, само ако става въпрос за голяма нужда. В резултат на това забелязах, че хлапето взе да го раздава много свойски на улицата и дори не се старае да се прикрива. Вие до каква възраст "изпишквахте" децата си на открито?

# 1
 • Мнения: 7 832
Големия никога не съм го изпишквала на вън, самото дете не искаше. Малкия много, много рядко. Не съм имала проблем с това, просто задължително преди да излезем (и до сега) децата минават през тоалетната. Ако все пак се наложи търся тоалетна.
Въпрос на навик и планиране на разходките  Wink.

Последна редакция: чт, 21 авг 2008, 09:45 от Ellypr

# 2
 • Мнения: 808
Навици се създават когато децата са малки.
В изключителни случаи може детето да се изпишка скрито зад някое храстче в парка, но на улицата за мен е неприемливо.  И преди с моите деца и сега с внука ми никога не са ми отказвали да ме пуснат в тоалетната на някое заведение.

# 3
 • Мнения: 817
Ако трябва да съм честна, много, много рядко ми се случва да я изпишкам зад някой храст, дори може би от около година вече не ни се е случвало. На мен ми е неудобно, а и самата тя се срамува много. Може да се стиска, а и ние преди да излезем минаваме през тоалетната задължително.

# 4
 • Мнения: 808
Сега се сетих, затова пиша пак. Понякога колкото и да не ни се иска сме принудени да го правим. Ето пресен пример - в Софийския Зоопарк има една единствена тоалетна и си признавам, че не се осмелих да заведа внука си в нея. Нито едно от заведенията, предлагащи храна и напитки няма собствена тоалетна. С дете там се прекарват около 3-4 часа. Невъзможно е да накараш 4-годишно дете да стиска толкова дълго.

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 14 593
Благодарение на тази порочна практика, "изобретена" от моите родители до 1ви клас аз лично продължавах да си пикая където ми падне, без да се съобразявам с нищо. Оценявам, че това доста ми е навредило в психологически план. Не възнамерявам когато и да било да правя подобно нещо. Особено зле е при момчетата - виждам постоянно мъже, спиращи, за да се изпикаят срещу оградата на детската градина срещу балкона ми. Освен това познавам доста иначе интелигентни, възпитани и образовани мъже, които продължават да си пикаят където и както им дойде - стига само да е тъмно, примерно. Това е грешка на родителите им - именно, понеже са имали такава практика. Просто в града не е прието хората да се изхождат извън определените за това места - точка. Може да се ходи по нужда в гората - не в градинките, а в планината, примерно.

Бабилия, тази тоалетна в зоологическата градина е изключително чиста.

# 6
 • Мнения: 1 187
Честно казано и на нас ни се налага от време на време, въпреки че и детето се срамува и ме пита дали някой ще го види. Не знам дали има приемлива възраст, но се старая тази ни дейност на открито да е сведена до минимум.

# 7
 • Мнения: 808
katiABV , благодаря!   bouquet
Следващия път няма да се притеснявам, но признавам не знаех какво да очаквам при толкова много хора и не посмях да рискувам.
А по повод на пишкащите интелигентни мъже - нещо което ме втрещи преди години във Виена беше точно това.

# 8
 • Мнения: 9 817
Мнооого рядко и то при извънредни случай, пишкане навън ни се е случвало в преди година две.
Винаги има начин тази работа да не се върши в близките храсти, винаги преди да излезем ходи до тоалетната, ако иска на вън, търся или обществена или такава на заведение.
А, като махахме памперса влачех гърне навън.

# 9
 • София, център
 • Мнения: 3 450
Оценявам, че това доста ми е навредило в психологически план.

Би ли споделила как точно ти е навредило? Не се заяждам.

По темата - предвид обстоятелствата, че дъщеря ми прекарва летата на вилата, нямам никакви задръжки относно пишкането на открито. А и в химическа тоалетна няма да я вкарам (Живеем в центъра и посещаваме Градската и Седмочисленици, там други, освен химически, ползващи се от предимно от мангасарите по пазарчетата и сергиите няма)

# 10
 • Стара Загора
 • Мнения: 6 350
Синът ми до 3г и половина пишкаше без притеснение на открито....оттогава сам не иска-срам го е

# 11
 • Мнения: 2 009
Обикновено дъщеря ми казва в последния момент. Ако сме извън заведение, да, търся храстче. А между другото 100 пъти предпочитам навън да я изпишкам пред мръсните тоалетни в заведенията. Изключително неподдържани и мръсни. В нашия град няма заведение, което ще се похвали с чисти тоалетни Sick

# 12
 • София
 • Мнения: 3 920
Случва му се да се наложи да се изпишка навън. Заставам до някое дърво или храстче. Преди да излезем винаги минава през тоалетната, но сега лятото прекарва много време навън и понякога не издържа да стиска.

# 13
 • Мнения: 505
И аз съм на мнение, че навици се създават докато си малък. Много рядко децата ми пишкат навън. Помолила съм и мама, когато е с тях да се съобразява с това.
Ние имаме познати, които когато ни идват на гости, винаги отиват първо в тоалетната.  Joy Може би това са имали предвид по-горе.

# 14
 • Мнения: 1 447
Много рядко се е случвало,а сега и да се наложи тя казва,че я е срам.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт