Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 авг. 2008, 15:28 ч.

усилен физиологичен тремор

  • 13 827
  • 19
  •   1
Отговори
  • Мнения: 627
Здравейте мили Мами!
Дъщеричката ми, на 4г. и 7 месеца има тремор. След подробни изследвания в детското неврологично отделение в Св. Наум, София, поставиха диагноза "усилен физиологимен тремор". В обстоятелствената част е описано, че има интенционен тремор, есенциален тремор и дискретен статичен тремор. Разрових се в нета и никъде не срещнах такава диагноза. Тримора навсякъде е коментиран като симптом на куп болести. Има го при атаксия, болест на Уилсън, Минор, Паркинсон и куп други. Всичко това е нелечимо. Място не мога да си намеря. Моля ви, кажете, някой срещал ли е такава диагноза като нашата

# 1
  • Анкх-Морпорк
  • Мнения: 3 405
Здравей!
Няма такава диагноза, защото това не е диагноза.
Бебетата имат физиологичен тремор - всички - поради незрелост на нервната система - на всички им потрепват ръчички и крачета.
При твоето явно е по-силен.
Използваните думички са все описателни, по-скоро лекарите не знаят на какво се дължи.
Я кажи как е детето, посяга ли към играчки, усмихва ли се, стои ли по коремче?

# 2
  • София
  • Мнения: 2 262
Кате, детето е на 4 годинки! И аз се замислих за това, което си написала, ама момиченцето не е бебенце вече!

# 3
  • Анкх-Морпорк
  • Мнения: 3 405
На мен ми се видя 4 мес.  Embarassed
Добре де, ама само тремора ли е?
В смисъл детето по всичко друго отговаря ли на възрастта си?
Защото написаното така или иначе е заобиколно и не казва нищо.
Този тремор постоянно ли го има, или се явява когато детето е притеснено?
Детето притеснително ли е? Ходи ли на градина и тн?

# 4
  • Мнения: 627
Здравейте! Треморът не е непрекъснато налице. Най-силен е когато стане от сън, тогава е много изразен. Иначе други проблеми нямаме, освен това, че е малко тромава, често се спъва. Тъй като съм вече параноичка на тази тема, и забранявам да тича по твърди настилки. Обаче не знам какво да направя, за да установя какво точно и има. Къде да отида, при кого да я заведа, след като в най-специализираното място - детско неврологично отделение не можаха да установят на какво се дължи тремора.

# 5
  • Мнения: 4 559
Ние сме изследвани за хореа минор, преди 12г в неврологичното отделение на четвърти километър.
Диагнозата бе отхвърлена. Поводът беше разхвърляни движения, парализа на очния нтерв - очите заставаха в горна мъртва точка, зениците едва едва се виждаха. Освен това от време на време спираше като замръзнал, дори и като тича, за секунда - две. Това е вирусно заболяване на мозъка.

# 6
  • Oslo
  • Мнения: 657
Здравейте! Треморът не е непрекъснато налице. Най-силен е когато стане от сън, тогава е много изразен.

Виждала съм 1-2 такива деца - работя в детски ясли. Точно при ставане от следобеден сън, сякаш в полубудно състояние, личи, че не са още съвсем разсънени.. Стават правички в кошарата и изглеждат будни, но не съвсем - гледат ме, но не знам дали ме виждат и чуват...тремора е около 1-2 минути, когато станат контактни изчезва. Не съм се замисляла, че може да е проблем, отдавам го на по-трудно разсънване просто.
Твоето детенце ти ли го събуждаш, или само става, когато се наспи?

# 7
  • Мнения: 317
Здравей,
дъщеря ми има потрепвания по време на сън. Водих я на трима невролога: всички казаха, че нищо й няма, че това е нормално и се дължи на незрялостта на нервната система. Двама от тях й изписаха успокоителни, които не й понесоха. Проблемът е, че аз не бях забелязала този проблем до миналото лято, когато се роди синът ми с увреждания. Не зная дали не са започнали същата година, когато тя започна и да заеква Cry
Вече се уморих непрекъснато да я наблюдавам, колко са на често, къде са потрепванията... При нея са през цялата нощ, не само при заспиване и разсънване... Давах й чай от маточина за успокоение, но промяна няма. Сега просто отказвам да я гледам по време на сън: нямам вече сили от проблеми и притеснения... Надявам се, че невролозите не са сгрешили...
А на твоята дъщеря какви изследвания са й правили?

# 8
  • Мнения: 627
Направиха и изследвания най-различни - невроофталмолог, психолог, треморограма, скенер, изследвания на кръвта. Преписвам епикризата - "Неврологичен статус: лекостепенна обща мускулна хипотония, дискретен интенционен тремор. Много лек, непостоянен статичен тремор. Без други отклонения в статуса. Няма прояви на атаксия. Сухожилни и надкостни рефлекси - нормално живи, симетрични, без наличие на патологични. Треморограма - липсват данни за статичен тремор. / А пък малко по-горе пише, че има такъв, непостоянен/. Налице са постурален тремор честота 10-12 херца и синхранен патерн. Периодично треморът се синхранизира до 7-8 херца. Прибавянето на тежест не променя честотата на тремора, но увеличава амплитудата. Заключение - неврофизиологични данни за усилен физиологичен тремор. Възможен дебют на есенциален тремор на Минор тип А. Поради леката мускулна хипотония и наличието на интенционен тремор, в ДД отношение / не знам какво значи това съкращение/ се обсъди малкомозъчна дегенерация, което обаче не корелила с нормалния изглед на малкомозъчните структури при скенеровото изследване. В по-далечен ДД план се обсъди болест на Уилсън, но липсва чернодробно засягане и няма данни за отлагане на мед в корнеята. На този етап е необходим само курс с Невробекс.

# 9
  • Мнения: 627
Ей на това аз му викам лутане. Обсъди се еди-какво си, ама не е то, понеже скенеровото изследване е нормално.
СтелиЯни, детето става само, не я събуждам, но наистина трудно се разсънва, и треморът и докато се разсъни е силен.
Хора, кажете при кой да отида да постави на детето ми точна и вярна диагноза. Знам, че има хора, на които цял живот им треперят ръцете, а пък нямат мозъчно увреждане. Иска ми се да знам има ли детенцето ми реален проблем. Кажете ми кой може да я диагностицира точно. Ние сме от Бургас, но ще я заведа където има такъв специалист, без значение в кой град е той.

# 10
  • Мнения: 317
Нямам представа, но ако се направи ЯМР дали няма шанс да се види нещо повече? Невробексът помогна ли?
Бих се успокоила на твое място: може да е просто преходно състояние, ние майките винаги си мислим най-лошото и все искаме обяснение от лекарите, а и те самите много често не знаят... newsm78

# 11
  • Мнения: 627
Наде, дано да си права. Дано страховете ми са напразни. А пък невробекса го изписаха за 3 месеца - по 10 дена да пие по 1 на ден, после 20 дена почивка. Ние минахме първите 10 дена. Втората десятка още не е дошла. Мисля, че няма никаква промяна до момента. Но пък и какво друго да очаквам, все пак невробекса е витамин В.

# 12
  • Мнения: 496
temida,аз не мога да ти помогна,но ще напиша какво използвах за дьщеря си,когато имаше невротични тикове на очите.От форума разбрах за хомеопатичен сироп в случаи на нервност и нарушения в сьня .Тои е на BOIRON.Аз го давах дьлго време и нямаше странични д/вия.За деца е.Дали като вариан не е по-добьр от Невробекса?Консултираи се ако трябва.А сиропа се казва Киетюд.Само предложение.

# 13
  • Мнения: 496
Забравих да пиша,че още в началото имаше ефект.А го избрах,защото е хомеопатичен и щадящ,вместо тиоредазин напр.

# 14
  • густо майна Филибето
  • Мнения: 7 509
Кюетюд и невробекс са коренно различни неща и едното не може да замени другото. Невробекса го изписват при неврологични проблеми, не съм сигурна обаче, че дозата може да е достатъчна и дали изобщо ще се повлияе детето по някакъв начин. Не мога да кажа нищо по случая, но мога да кажа за Кюетюд, че на всяко дете действа по различен начин, на моето го изписаха за по-лесно заспиване и добър сън, само дето я правеше сънлива не когато трябва, а на съня не повлия. Ако ще започваш с хомеопатия, препоръчвам класическата , а не на Боарон.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт