Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 22 авг. 2008, 08:42 ч.

време е за зимнина

  • 59 651
  • 204
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 790
И аз се интересувам как става стерилизацията в готварска печка.Моята също е Горение и има такава програма.Досега обаче не съм я използвала.Ако някой знае да сподели.

# 61
  • У нас
  • Мнения: 365
Момичета , моля ви помагайте ,  рецепта за сладко от сини сливи,  много отдавна не съм правила такива работи и не си спомням,Благодаря ви предварително.
   Аз правя сладкото по този начин ;Режа сливите на половинки махам костилките и ги редя в тавичка захарта я слагам на око защото не обичам да мие много сладко,а в рецептите количеството ми е много / например на килограм сливи слагам една кафена чаша захар / слагаш сливите в затоплена фурна с малко водичка и печеш до гастота като капнеш капка на чиниика да не се разлива слет това добавям лимонтозо  и ли супена лъжица оцет наливаш в буркани и след това кипваш да хлътне капачката Hug eat [smilie=smile3555.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2008, 20:13 от мистерия

# 62
  • USA
  • Мнения: 7 091
Аз стерилизирам в 20 литра тенджера на котлона.

# 63
  • смолян
  • Мнения: 131
Аз имам лятна кухня и там си правя зимнините на печка с дърва.В Родопите е много популярен този начин

# 64
  • Мнения: 93
Запис и от мен. Ако някой знае рецепти без стерилизация, нека сподели.

# 65
  • Popovo, Bulgaria
  • Мнения: 498
Напълваш компотени буркани с камби, моркови, карфиол, чесън, целина. На всеки буркан слагаш 1 кафяна чаша оцет, 1 супена лъжица мед, 1 чаена лъжица олио, 1 с. л. захар,    1 с. л. сол и 2 аспирина. Залива се със студена вода.

# 66
  • Мнения: 48
Ние правим тиквички и патладжан за пържене в буркани-нарязваме зеленчуците,подреждаме ги в бурканите,слагаме по 1 аспирин и сол,после вода да ги покрие и заваряваме.Пържим ги зимата и стават страхотни.

# 67
  • Мнения: 48
Искам да питам момичетата,които правят Салата "Ропотамо" как варите боба,за да не се кашне или пък да остане суров?
Софи,може ли да кажеш колко сол слагаш на маринованите патладжани?

# 68
  • Банкя
  • Мнения: 1 193
Дайте рецепта за домати.Без варене.

# 69
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 958
аз до сега никога не съм правила зимнина и ми е било отечително, ама тази година какво ми става, сигурно, защото ще съм далеч от мама и нещо съм се навила, ама по-скромно

ще правя пукани чушлета с чесън в бурканчета - но 2-3 бр само за съпруга, че и той не трябва да прекалява с лютото, мисля и малко печени чушки да затворя, и тук си харесах и една рецепта за трушия

отделно си режа чушки на порции и ги замразявам в пликчета в камерата - за добавяне в супа или ядене, както и магданоз - правили ли сте нещо подобно и имате ли някакви коментари за такова замразяване

# 70
  • BG-Пловдив
  • Мнения: 1 269
Ние правим тиквички и патладжан за пържене в буркани-нарязваме зеленчуците,подреждаме ги в бурканите,слагаме по 1 аспирин и сол,после вода да ги покрие и заваряваме.Пържим ги зимата и стават страхотни.
Колко време се вари?

# 71
  • Мнения: 10 086
Ние правим тиквички и патладжан за пържене в буркани-нарязваме зеленчуците,подреждаме ги в бурканите,слагаме по 1 аспирин и сол,после вода да ги покрие и заваряваме.Пържим ги зимата и стават страхотни.
Колко време се вари?


mimi_mgd , обясни, моля те, малко по-подробно - отделно слагате в буркани нарязани на кръгчета предполагам тиквички и патладжани. Белите ли ги или не? А защо е аспиринът, след като ги варите? Или може би се кипват малко само за вакуум? И колко сол слагате на буркан? Поясни, ако обичаш, че много ме заинтригува тоя начин на съхранение на тиквички и патладжан за пържене.  bouquet

# 72
  • смолян
  • Мнения: 131
Искам да питам момичетата,които правят Салата "Ропотамо" как варите боба,за да не се кашне или пък да остане суров?
Софи,може ли да кажеш колко сол слагаш на маринованите патладжани?
В марината не слагам сол,като ги обелиш и нарежеш ги поръсваш леко със сол само това те после си остават солени:може да ги пробваш преди да ги сложиш в марината ако са безсолни прибави малко в марината по вкус.
Относно боба ще трябва да го вариш на бавен огън и накрая като омекне да го осолиш

# 73
  • Ямбол
  • Мнения: 235
Мммм,  запалихте ме с тези интересни рецепти Crazy. Записвам се да следя темата, а по-късно ще споделя любимата ни рецепта за Царска туршия  Hug.

# 74
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
Искам да питам момичетата,които правят Салата "Ропотамо" как варите боба,за да не се кашне или пък да остане суров?
Софи,може ли да кажеш колко сол слагаш на маринованите патладжани?
За салатата "ропотамо"сварих боба в тенджера под налягане,но БЕЗсол,понеже после се прибавя в маринатата,която се вари и си става точно на вкус PeaceИ аз се чудих дали да сложа,но реших да спазя рецептата и стана точно както трябва Wink
Да се отчета какво направих за 2 дни    chef
-салата "Ропотамо"-стана чудна,от форума е на jessif
-мариновани печени чушки-тях и преди съм правила
-"Дунавска салата"-прекрасна е, нарязах зелето с картофобелачка,за да стане по фино-от форума пак на jessif
-кетчуп-пак от форума, май на рер-4о е рецептата newsm78,със царевичното нишесте,и наистина стана като купешкия,както и тя писа Wink
-карфиол с морковчета-правила съм я и преди....
-компот от праскови
Ами това е ,доволна съм от резултата bowuu



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт