Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Мнения: 2 563
Не е ясно дали детето е в затвор или това е измислица на майката.

# 46
 • Мнения: 106
Излиза ,че нищо не е ясно по този случай , като се гледа филма и коментарите в нета( видяхте ли и че лелята е писала в другия форум?). Единствено се питам : " Защо не се срещна с децата представител от българското посолство? Хайде да не се заблуждаваме , че е заради непредоставени документи от майката. Момичето нали е български гражданин ?! За мен ,някой не си е свършил работата.
Пролет и аз се бях запътила на протест( в Австрия се беше организирала една жена), обаче както се изразява стефан в де-зората ,че човек първо се интересува , а не ходи ''като овце на подстрижка ".

Последна редакция: сб, 30 авг 2008, 21:31 от nkolentsova

# 47
 • Мнения: 2 786
ПРОЛЕТ ... с тази емоционалност няма да стигнеш далече.
Аз все още не съм сигурна, че детето е в затвор или това не е измислица на майката.
Поведението на майката е безкрайно съмнително.
Това със сигурност няма да допринесе да получи подкрепа и съчувствие.
Не знам точно как си представяш ДЕТЕ и ЗАТВОР, но явно нещо си се объркала.
Детски затвори не съществуват, това че едно дете е отделено от родителите си и живее на друго място, не означава, че е в затвор!
И много често детето бива изолирано от родителите си точно защото семейната обстановка не е здравословна за детето.
В тоя случай, в който се изписаха толкова лъжи и заблуди и самата майка се държи повече от подозрително, не изпитвам никакво съчувствие към нея.
Нито пък се притеснявам за детето, защото в никоя официална медия не прочетох нещо като "детето е в затвор".
Още по-малко пък виждам начин аз да направя нещо за дете, за което дори не се знае със сигурност дали е в затвор или просто е настанено в социален дом.# 48
 • Мнения: 3 638
Не е ясно дали детето е в затвор или това е измислица на майката.

Със сигурност не е измислица на майката. За съжаление стотици деца в Холандия, които са отнети от родителите си от социалните служби са в затвора, защото "чакат" да бъдат настанени на подходящо място. Обикновено става въпрос за деца, които са били настанени в приемни семейства и са имали някакъв проблем там, така че биват преместени от приемните семейства в затвора, без да са извършили каквото и да е престъпление, в очакване на по-добро решение.
Дълго време се въздържах да пиша по темата, но на мен историята не ми се струва измислена. Съгласна съм, че сигурно е имало някакъв мотив, за да се отнемат децата, но оттам нататък е неоправдано те да бъдат отнети толкова дълго време от родителите си. За съжаление сънародничката ни не е единствената в това положение. В интернет (а и в холандската преса и ТВ) е пълно с подобни случаи, чак малко страшничко ти става  Sad Социалните служби тук започват да действат доста строго и при най-малкия сигнал, след като преди няколко години една майка уби дъщеричката си по особено жесток начин, докато беше уж под наблюдение от страна на социалните служби, защото я малтретирала. Случаят изостря много общественото мнение и започва да се действа много строго по въпроса. На практика негласно се улеснява доста процедурата за отнемане на деца от родителите им дори при най-малкото съмнение, а понякога дори неосновано. По-тревожното в случая е, че след това процедурите се точат с години и родителите наистина не виждат децата си. Говори се дори, че службите и приемните родители злоупотребяват със системата, която отпуска доста средства за всяко отнето дете. Но понеже това може да се приеме и за спекулация, все пак реалните факти са, че стотици деца в Холандия са отнети от родителите им, споменава се, че над 1000 са в затвора, без никаква вина, просто защото чакат и много от тях с ГОДИНИ не виждат родителите си, всичко в името на "доброто за детето". И както винаги покрай гнилото гори и суровото. Предполагам, че ако момичетата от Холандия се разровят в нета ще потвърдят думите ми. 
В този смисъл историята ми изглежда съвсем достоверна, може би не в частта си, че децата са отнети без никаква причина, но поне в последствията - т.е. че на родителите се отказва достъп до децата им. И аз не бих винила толкова майката - жената прави, това, което е по силите й и което смята за правилно от своя гледна точка. Българските власти също правят каквото могат в случая - т.е. почти нищо, както са правили и друг път. Още повече, че е доста трудно да се преговаря с холандските социални служби, които за доброто на децата ограничават всякакъв достъп до тях. 
А за тези, които виняха майката, че още стои със съпруга си "изверг" мога само да кажа да не съдят така прибързано и да влязат в положението на тази жена, която се намира съвсем сама в непозната държава, където са й отнети и двете й деца. Представете си за момент, че може би този човек е единствената й опора и надежда, че ще може да се пребори да види децата си отново. Ако не за друго, то поне защото е холандец и може много по-добре от нея да се оправя с тукашната система, да не говорим за факта, че едва ли ще пратят децата обратно в едно разбито семейство. Така че преди да съдим някого нека помислим и за тези неща. Я си представете колко от вас биха се справили сами с подобна ситуация в чужбина. Мен лично тръпки ме побиват!
Мога само да пожелая много сила и кураж на тази майка, каквито и да са причините за отнемането на децата й. Дано всичко се разреши колкото се може по-скоро и по най-добър начин!

Последна редакция: нд, 31 авг 2008, 00:36 от fata morgana

# 49
 • Мнения: 2 563

Съгласна съм, че сигурно е имало някакъв мотив, за да се отнемат децата, но оттам нататък е неоправдано те да бъдат отнети толкова дълго време от родителите си.

Естествено, че е оправдано, ако родителите не могат да предоставят добра грижа.

Ако наистина е вярно, че Ели се е опитвала да прелъсти мъжа от приемното семейство,  това е поведение на сексуално малтретирано дете. И ако холандският баща я е насилвал и майката не иска да го напусне, естествено, че няма да си види децата, две или двеста години.

# 50
 • Мнения: 871
Независимо от поведението на майката Румяна Иванова /отказ да даде документи/ и дали случаят бил "политически" или "частен", българското посолство е потърсено и помолено да съдейства на една българска гражданка и двете й деца с българско гражданство.

В този случай българското правителтво, в лицето на служителите си в холандското посолство, трябва да предприеме действия, за да "разбули" мистерията :

- да изиска необходимите документи не от майката, а от съдебните власти
- да направи запитване в социалните служби относно причините за отнемането и относно местонахождението на децата
- ако е истина!, че 13 годишното момиченце, отнето от семейството му на 11 години,  след ДВЕ приемни семейства е настанено в заведение /затвор/ за криминално проявени деца от 10 до 16 години, да се даде ясно обяснение, защо поведението на детето се е развило в такава трагична насока!- това резултат от "грижите на държавата" ли е или по-скоро на провалилото се семейство ? *
- да изясни въпроса защо е отказано свиждане на децата с родителите

... и да излезе със становище по въпроса: пред всички сезирани международни организации и пред българското общество чрез медии и т.н.

Какви са тия фриволни тълкувания от "добри" и "лоши" журналисти, и от форумни герои! Отгоре на това всеки взема някаква позиция без изобщо да се знаят конкретни факти - бил ли е наистина холандеца садист и какво е направил на децата ... Ако съдим по снимките, те са били в цветущо физическо и психическо здраве. Как са ги "наблюдавали" от социалните служби! Кой от тук пишещите ще застане зад социалните служби, в която и да е държава, в ущърб на семейството? Ами че те са направо трагични организации, създадени априори да смучат като пиявици държавни пари за облагодеталстване единствено и само на т.нар. "социални работници".  И това е така още от времето на Оливър Туист ... примерите са безумно много, за да запълнят този форум.

Ако става въпрос за съдбата на трима български граждани най-малкото, което може да направи българското дипломатическо тяло в Холандия е нормалното проучване и информиране на  обществото. Въпреки, че като имаме примера на медицинските сестри в Либия ...

Някой да има подръка официална информация на бг служби, а не жураналистически излияния в каквато и да е посока ?

* Въпрос към холандските мами: съществува ли такъв тип заведение за "криминално проявени деца на възраст 10 - 16 г." и има ли вида, който се вижда на телевизиония репортаж /а.к.а. построен 1992 г. като концентрационен лагер/ ?

Последна редакция: нд, 31 авг 2008, 06:12 от greendream

# 51
 • Мнения: 2 563
Абе вие луди ли сте? Искате правителството да разкрие случая пред "цялото българско общество"? Документите на социалните са конфиденциални именно за да не се развява драмата на децата ей така пред всички сеирджии.

Пък по снимките на децата нищо не можем да съдим. Айде стига вече.

# 52
 • Мнения: 2
НЕ ОЧАКВАИТЕ НИКАКВИ ОФИЦИАЛНИ ВЛАСТИ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО-БИЛА САМ ДОСТАТЪЧНО ДЪЛГО ВРЕМЕ В ЧУЖБИНА И ЗНАМ КАК СТОЯТ НЕЩАТА.ПОСОЛСТВАТА  НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ НАШИТЕ А ОТ ТЯХНИТЕ ИНТЕРЕСИ И ДОКАТО НЕ СЕ ВДИГНЕ ШУМ НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ НИЩО.МОЖЕ ЛИ НЯКОИ ДА МИ ДАДЕ ЛИНК НА ДРУГИЯ ФОРУМ КАДЕТО Е ПИСАЛА ЛЕЛЯТА НА ДЕТЕТО ЩЕ СЕ ОПИТАМ ДА СЕ СВЪРЖА С НЕЯ.БЛАГОДАРЯ ВИ

# 53
 • по пътеката
 • Мнения: 3 111
и аз искам линк към другия форум! много ми е интересно да 4уя пове4е хора какво мислят?

# 54
 • България
 • Мнения: 1 090
http://www.de-zorata.de/forum/index.php/topic,531.0.html

Aз мисля,4е това е форумът.
Моля се  за двете деца и майката Praynig Praynig Praynig,идеални родители няма ,убедена съм ,4е е незаслужено това голямо страдание.И да,в 4ужбина има детски затвори,дори били малко и трябвало пове4е Sick.
Фата Моргана ,пролет,greendream и марси,изцяло съм съгласна с вас Peace
А към другите...не си мислете ,4е тези работи достигат обикновено  другите хора ,4е те сигурно са много виновни и т.н ,никой не е застрахован,утре може да сполети вас,затова не се нахвърляйте така категори4но ,а се опитайте да вникнете и да говорите с факти.Нямате си на идея колко са силни и спонсорирани тези инстанции в 4ужбина и колко организации се борят да ги закрият дори,понеже вместо да изпи6ат вежди,вадят о4и. Sick
Ако детето е само с  бг гражданство, би трябвало да могат да го измъкнат бг властите,ако има и холандско е сложно.
И да ,проблемът е полити4ески ,а не местен,понеже са замесени 4ужди граждани,които би трябвало  да имат пълната закрила на България.


 Ами че те са направо трагични организации, създадени априори да смучат като пиявици държавни пари за облагодеталстване единствено и само на т.нар. "социални работници".  И това е така още от времето на Оливър Туист ... примерите са безумно много, за да запълнят този форум.

Peaceистина е.

Последна редакция: нд, 31 авг 2008, 13:11 от norah

# 55
 • в сърцето на един мъж...
 • Мнения: 5 641
Някой явно не чете и не мисли сериозно върху това, което е писано. В статията на журналистката Даниела Горчева е описан какъв е характера на документацията и че единствения човек, който може да даде достъп до тези документи е майката Румяна Иванова. Тъй като тя е отказала даже и на посолството в Холадния, как искате нашите дипломати да отидат и със сила да изземат документите??? Дело от частно-правен характер няма как да се превърне в държавен проблем без съгласието на тази жена. Тя крие документите и никой не може да й помогне. Адвокати са се опитали да намерят диспозитивите по делото, за да помогнат, чрез колеги в съда в Холандия, и те не са успели. В крайна сметка, ако тя само тропа по масата, а не помага да се разбере какво е станало - защо някой трябва да й вярва и да й помага? И да оставим настрана емоциите и да помислим трезво - ако има тормоз от страна на семейството, социалните никога няма да й върнат децата, ако е с този мъж. Колкото и да се пънем ние, да крещим, да плюем държавата и да се тръшкаме. Има една много хубава българска поговорка - Спасяването на давещия е дело на самия давещ се. Румяна Иванова не иска да й се помогне. Ако искаше - бащата щеше да излезе по медиите, да покажат документите поне на българските власти и да кажат какъв е проблема. Да не говорим, че те са израелски граждани. Защо не са се обърнали към Израел за помощ????

# 56
 • България
 • Мнения: 1 090
Ами наистина тогава ,Румяна трябва на всяка цена да предостави въпросната документация на властите,ако тя самата е невинна ,а виновен е само мъжът и,няма при4ина децата да не бъдат върнати на майката, а тя съответно би следвало веднага да напусне мъжа си Peace.

# 57
 • в сърцето на един мъж...
 • Мнения: 5 641
Нора, така е, но майката отказва и докато тя го прави, никой не може да помогне на децата. За жалост Sad

# 58
 • България
 • Мнения: 1 090
Нора, така е, но майката отказва и докато тя го прави, никой не може да помогне на децата. За жалост Sad
Да,някой трябва  да  убеди тази жена,4е ако наистина е имало насилие и тя прикрива мъжа си,губи децата си...
Ама каквато и да е истината,има дале4 по -добри ре6ения ,отколкото затвор и приемни семейства.Роднини,близки и т.н е по -добре да се грижат за децата,отколкото държавата. Жестоко е просто,децата са изкупителна жертва и страдат най -много,понеже са наказани двойно. Tired

# 59
 • Мнения: 106
Да не говорим, че те са израелски граждани. Защо не са се обърнали към Израел за помощ????
Нещо грешно си разбрала -те не са израелски граждани. Момченцето е с холандско, момиченцето с българско,дали има и тя холандско не съм сигурна.
Нора, така е, но майката отказва и докато тя го прави, никой не може да помогне на децата. За жалост Sad
Роднини,близки и т.н е по -добре да се грижат за децата,отколкото държавата. Жестоко е просто,децата са изкупителна жертва и страдат най -много,понеже са наказани двойно. Tired
Именно това иска майката, децата да се отглеждат от лелята.

И все пак си мисля ,че не са нужни документи, за да се срещне представител на българското посолство с момиченцето.(нали затова затова са там,за да защитават интересите на българите, а не само да ми събират разни такси за какви ли не глупости).

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт