Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 авг. 2008, 16:19 ч.

Как съхранявате маслините?

  • 15 909
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 4 916
... Не ми се струва нормално да ти мухлясват за толкова кратко време.  newsm78 ...

Това, кога ще мухлясат храните, зависело от температурата в хладилника.
Дано да се включи някой по-компетентен, за да обясни по-добре.

# 16
  • varna
  • Мнения: 676
В пластмасова кутия със олио(да ги покрие).Издържат много време без да се развалят,а и после поливам салатката с овкусеното олио.

# 17
  • Mediterraneo
  • Мнения: 21 020
В пластмасова кутия със олио(да ги покрие).Издържат много време без да се развалят,а и после поливам салатката с овкусеното олио.

Така практикувам и аз.

# 18
  • Мнения: 216
В пластмасова кутия със олио(да ги покрие).Издържат много време без да се развалят,а и после поливам салатката с овкусеното олио.

Така практикувам и аз.
Peace :peace

# 19
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 10 954
Ако ги "хванеш" навреме - изплаквам хубаво с вода, напръсквам със зехтин и използваме за салатки

щом плесента се вижда вече, то тя е и вътре.
измити или не, са опасни за здравето...

# 20
  • Мнения: 16 053
Няма логика да мухлясват само маслините, а друг вид храна - не.
Хрумна ми нещо друго - когато престоят и засъхнат маслините, може да побелеят от отделената по повърхността им сол. Дали не става въпрос за нещо такова?
Виждала съм това нещо и по колбаси, ако човек се престраши да близне, ще разбере, че не е мухъл, а сол, образувала се в процеса на дехидратиране и свиване на продукта.

# 21
  • varna
  • Мнения: 676
Не.не,и аз мислех така преди,но баш си е мухъл.Много е гадно и стават едни такива лигави с неприятен вкус.

# 22
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 10 954

Виждала съм това нещо и по колбаси, ако човек се престраши да близне, ще разбере, че не е мухъл, а сол, образувала се в процеса на дехидратиране и свиване на продукта.

по сушените на въздух колбаси се образува т.нар. благородна плесен.
но си мисля, че това не може да се случи по маслините, защото преди консумация, те винаги са киснати в марината, а не са сушени  newsm78

но не съм сигурна.
моите маслини нямат бели неща  Rolling Eyes

# 23
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 443
Маслините ги съхранявам в кутия с олио! Така се запазват дълго.

# 24
  • Мнения: 4 916
Точно мухъл е  Peace И моят мъж не вярваше, но като погледна отблизо, видя, че е мухъл. Това беше преди 5 години, от тогава не се е случвало.

П.с. а някой чувал ли е, че трябва да се гълта по една костилка от маслина на ден за здраве? Едната ми баба така ме тормозеше преди двайсет години и ми е интересно дали и някой друг го е правил.

# 25
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 10 954
П.с. а някой чувал ли е, че трябва да се гълта по една костилка от маслина на ден за здраве?

аз знам, че е много полезно, една приятелка ядеше всички маслини с костилките.
аз съм пробвала, за жалост получавам няколкодневен запек, така че положителни страни не намерих  Blush

# 26
  • Мнения: 4 916
П.с. а някой чувал ли е, че трябва да се гълта по една костилка от маслина на ден за здраве?

аз знам, че е много полезно, една приятелка ядеше всички маслини с костилките.
аз съм пробвала, за жалост получавам няколкодневен запек, така че положителни страни не намерих  Blush

Хм, аз като малка все със запек ходех  Rolling Eyes явно и маслините са допринасяли за това.  Laughing
Между другото и досега хапвам по навик по някоя костилка.

# 27
  • в страната на абсурдите
  • Мнения: 1 212
аз имам един познат ,който гълта костилките на маслините,било полезно за стомаха.ама дали е така........................ newsm78

# 28
  • в страната на абсурдите
  • Мнения: 1 212
аз ги съхранявам в хладилника,в буркан с олио/на нивото на маслините/.това олио после го използвам за салати.

# 29
  • Мнения: 16 053
Хм. Явно не става въпрос за сол. Защото съм виждала такива побелели маслини по магазините, резултат на алчността на търговците и допълнителното им киснене в солен разтвор.


П.с. а някой чувал ли е, че трябва да се гълта по една костилка от маслина на ден за здраве? Едната ми баба така ме тормозеше преди двайсет години и ми е интересно дали и някой друг го е правил.
Моята баба твърдеше, че при болки в стомаха помага изяждането на една маслина и смученето на костилката като бонбон. Пробвах, действа.  Laughing
За гълтането и аз съм го чувала, също и това, че костилката се стопява под въздействието на стомашния сок. Не съм рискувала, обаче. Някои костилки имат доста остри краища!

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт