Как съхранявате маслините?

  • 23 474
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 107
Как' Сийка, тази сол не е от кисненето в солени разтвори, а точно от некисненето. Маслините пристигат по  магазините в тенекии като сиренето, които са пълни с маслини и солена саламура. На витрините насипните маслини се излагат във ванички и в тях няма саламура(изискване на ХЕИ), и ако от там не се изтъргуват бърза, а постоят 2-3 дни те се позбръчкват и по повърхността им има бели петънца, които са всъщност избила сол при съхненето във витрината. Иначе в домашни условия най-добре в кутийка, буркан или в кавкото ви е удобно заляти с мазнина(зехтин или олио), може и малко лимонов сок, но преди това ви препоръчвам да ги поизмиете с топла вода, даже може малко да покиснат в нея, ако не искате да са солени.

# 31
  • варна
  • Мнения: 263
Във буркан заливам маслините със вряла вода и 2 пръста отгоре зехтин или олио траят с месеци

# 32
  • Мнения: 27 524
Винаги и само в буркан с олио   Peace
Ако са пркалено солени - дупча ги с вилица, накисвам за няколко часа във вряла вода.
Костилки не гълтам, не го смятам за полезно.
Бели точици се образувта по маслините, да, мухъл е  Peace

# 33
  • Мнения: 5 001
И аз съхранявам маслините в саламура и олио....Само в олио или зехтин ми идват тежички....

# 34
  • София
  • Мнения: 6 302
Сигурна съм, че е мухъл, те и си миришат на такова. А друга храна не ми е мухлясвала в хладилника.
Сега си мисля, че може би те са стояли доста и в магазина. Аз ги купувам обикновено от Европа-та срещу нас. Там са насипани в тавички и във витрина. А каква е температурата в тази витрина.... един  Господ знае. В четвъртък вечер в магазина беше ужасно топло и задушно, имаше много хора, а работеха само 2 каси. Но това е друга тема.

# 35
  • София
  • Мнения: 7 033
Слагам ги в бурканче с вода и зехтин.

# 36
  • София
  • Мнения: 7 097
или в бурканче и солена вода, отгоре 1 пръст зехтин/олио

Най-често така.

# 37
  • Мнения: 800
Преди ги съхранявах с леко солена вода с малко олио. Сега в чист захтин, слагам и парченца нарязан лимон. После използвам зехтина

# 38
  • Мнения: 67
в бурканче със зехтин.
или в бурканче и солена вода, отгоре 1 пръст зехтин/олио

ако са само в зехтин слагам и подправки – розмарин, мащерка, салвия...
после позвам зехтинът за готвене, има разкошен вкус Peace

Чела съм, че това е най-добрия начин за съхранение, но аз купувам често по малко и ги държа в кутийка.

Общи условия

Активация на акаунт