Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 3 161
Извинявайте че пускам темата тук, но предпочитам да задам въпроса си към майки, които малко или много познавам... Прочетох белите списъци и т.н., но не се ориентирах много.

Значи мисля си да си сменям педито, ако намеря по-добър, който да отговаря на няколко условия. Бихте ли помогнали с идея, ако се сещате?
 
1. Да работи със здравна каса.
2. Да е от София, район Красно село - Белите брези или наблизо някъде по възможност. Мъж/жена - няма значение.
3. Да е наясно с препоръките на СЗО за кърменето - не че ще го питам как да кърмя на тази възраст, ама като критерий за общата му култура поне.
4. Да е добър като лекар, разбира се, да не бърза с антибиотици и да има склонност към по-естевени методи на превенция и лечение.
5. Да има комуникативни умения - да може да върже разговор и да стои убедително, без, разбира се, да се налага авторитарно. Да умее да общува с децата и с родителите.
6. Е ако разбира и от хомеопатия - грешка няма да има.

Ако познавате такъв екземпляр, моля да ми кажете.  Simple Smile

# 1
 • Мнения: 414
Уелкъм ту дъ клъб. И аз търся, ама не намирам. Единствената, която се доближаваше до тия пожелания каза че всъщност си държала на българските схеми на захранване и т.н., но аз да съм си носела отговорност. Е то пак старата система - джипи дава указания, аз правя каквото си знам, какъв е смисълът да записвам децата при нея? Освен това не ни искаше, щото сме й били далече - Тя в Дианабад, ние в Дружба...

# 2
 • Мнения: 3 550
д-р Илвана Поповска от 3-ти ДКЦ на ул. Искър в отсечката между ул. Г.Бенковски и ул. Будапеща (близо е до ул. Раковски). не е от твоя район, но пък имаш удобен транспорт с трамвай 7 до Халите и от там по ул. Искър или с тролей 9 до спирката след Операта - оттам даже е по-близо.
Постоянно чете и се усъвършенства. Млада е. Работи със Здравната каса. Поддържа късното захранване. В началото ми препоръча вода със захар с цел лечение на жълтеницата и премахване на нощното хранене. Сега знае, че жабчето не пие вода и не настоява. Удивява се как хлапето наддава, а е само на кърма. Каза ми да захранвам след 40-тия ден, но мисля, че просто по навик. Като споменах, че искам да захранвам късно, веднага се съгласи и каза, че това сега е най-новото. Запозната е с новостите. Каза, че ще ми даде схева за късното захранване. Кажи `и направо от кой "отбор" си и тя ще е на твоя страна.
Засега хлапето е карало само една хрема и кашлица, но не ми е изписвала антибиотик. Питай и за това при разговора. За хомеопатия - не знам, не съм отваряла дума досега. 0889/43 46 03, сл.981 87 47

# 3
 • Мнения: 280
 Grinning Ето че има такива лекари!! Поздравления за споделената информация, Steisi!!

п.с. emem, моята педиатърка работи тук, в Своге, иначе с удоволствие бих ти дала координатите й...

# 4
 • София
 • Мнения: 2 952
Емем, нищо лично към теб, но аз на твое място бих търсила лекар, който е добър диагностик. Изискванията ти са адекватни, но по-скоро за новородено дете. Ако планът ти е да пробваш някой педиатър, за да имаш готов за след време, бих се съгласила с теб  Laughing

# 5
 • Мнения: 3 161
Да се отчета за смяната.
Отидох при бивша моя ГП от квартала - удобно ми е, кабинетът е доста приятен, нямаше голяма опашка като в п-ката.
Но: не е педиатър. Има детски играчки, бебешко кантарче в кабинета, има 2 деца. Диплома по хомеопатия от Медицински университет (класически лекар е, не е класически хомеопат. Ползва хомеопатията като допълващо средство. На този етап ме устройва, ако ми хареса, мога да потърся класически хомеопат по-късно).

Питах първо за ваксините какво мисли (старият ме натиска за противоменингитната, но аз не съм убедена). Каза, че не бива да се прекалява с химиите в организма на детето - дотук добре.

Питах какво мисли за кърменето (защото имам приятелка с малко бебе, която също си търси ГП - не мога да й кажа директно, че я 'изпитвам'). Най-доброто за бебето, казва тя. Изключително кърмене до 6-я месец? О, може и след 6-я, може и до година и половина да суче. (явно не знае какво е 'изключително' - прощавам й, все пак не е педиатър, може да не се е интересувала). Не обича да бърза с лекарства, антибиотици - предпочита естествени средства, уважава природата. Добре. Може да се разговаря с нея (предния педи може и да е добър, но е доста невербален и това малко ме притеснява). На тръгване става дума как повечето педиатри у нас не подкрепят кърменето (тя не може да повярва - ама как така? - после се досеща за възможна причина, за която и ние тук се сещаме - комерсиалната). И като й казвам как масово препоръчват сокчета от 1-я месец, тя ми казва: ама и аз така препоръчвам!  Shocked След което ми обяснява на професионален жаргон как сокът се дава, за да може детското стомахче да узрее. Не споря, тръгвам си покрусена, но все пак записвам при нея детето си - а и себе си. Но остава в мен едно дълбоко съмнение доколко мога да й се доверя за неща, които няма да разбирам, след като за това, от което разбирам, явно има грешни представи и не е в час с новите медицински течения.

Bib.bib, не съм съгласна с теб - не ми е нужно да ме напътстват вече в кърменето, това съм го заявила (затова и приемам тази), но ми се иска поне за неща, които за мен са важни, да споделяме обща философия. Все пак имам надежда, че тази лекарка има позитивна нагласа към естествените методи за лечение и превенция, и просто не е прочел анай-новите теории (може и да й занеса някоя статия, да видим).

# 6
 • Мнения: 280
Emem, трудно е било на жената да издържи теста, на който си я поставила Wink А някакъв диалог получи ли се? Защото от това, което си написала, не оставам с такова впечатление. И не мисля, че си била искрена, което би могло да ти помогне. Защо просто не си споделила с нея, че така и така, кърмиш детето си толкова и толкова време, споделяш такива и такива възгледи и дали тя би те подкрепяла или има други убеждения, които ти, примерно не одобряваш и не би следвала.

Така скоро няма да намериш подходящ педиатър дори и с конкурс в медиите. Подходът трябва да е малко по-различен....

# 7
 • Мнения: 3 161
Явно си чела, но нещо не си разбрала. Диалог се получи, доколкото ме радва, че смята кърменето за важно, подкрепя продължителното кърмене, има склонност към по-естествени методи на лечение и не бърза с антибиотиците и крайните мерки. Ако не беше така, просто нямаше да сменям стария, който никога не се е изказвал против режима ми на кърмене и изобщо, не е имал няккави издънки (но пък и ние не сме имали сериозни болести, та не мога да преценя); просто ми се искаше някой с по-широки възгледи и с предпочитания към по-естествени методи на лечение (затова и направих този избор).

Но за кърменето не ми трябва да ме подкрепя. Аз съм си достатъчно сигурна в това, което правя, а и винаги има форум при въпроси. Би било добре просто да е компетентна, да е прочела документа на СЗО примерно, или поне да беше чула за изключителното кърмене - как да съм искрена по-точно, да й разкрия колко е в грешка ли? Ще й споделя възгледите си не с лозунги, а с документ на СЗО примерно, при следващото ми посещение. И то не за да ме подкрепи, а просто защото ми се струва отворена към естествените неща и кой знае, може пък да й допадне тази философия на кърменето. Но ако прочетеш пак какво съм написала, ще видиш, че ме притеснява не какво мисли тя за кърменето - това е просто мярката, с която се опитвам да преценя качествата й като лекар, защото друг начин не се сещам (ако Bib.bib ми даде критерий как се преценява, че един лекар е добър диагностик, ще съм благодарна - но на табелките на вратите им не пише и ми се струва, че това се установявя, за съжаление, единствено чрез проби и грешки).

Благодаря на Steisi за предложението, а и за подробните транспортни инструкции  Wink - ако ми беше в квартала, със сигурност бих се обърнала към такъв лекар, но ми е доста далече. Все пак с болно дете е трудно да се прекосява градът. Ще се надявам най-вече да не боледуваме много и да не е сериозно, и явно ще се ориентирам като Medusa към някой частен за по-сериозните случаи.

# 8
 • Мнения: 280
И аз ти пожелавам да не боледувате, така е най-добре!! Simple Smile
Поздрави!!! Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 9
 • Мнения: 3 146
Супер смешни изисквания и неадекватни(както обикновено).защо не вземеш ти да лекуваш децата - не виждам за какво ти е педиатър - ти от всичко разбираш - особено как се кърми първокласник.леле защо не съм един педиатър да те насмета както заслужаваш.
Бу, хващай бързо гумичката да изтриеш мнението ми!

# 10
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
Бу, хващай бързо гумичката да изтриеш мнението ми!
Не мисля, че някой ще се развълнува толкова от него, че да го правя. Контролирай се сама Wink

# 11
 • Мнения: 3 146
Като се натъкна на големи глупости и контролът ми изчезва напълно.Но щом няма да триеш още по-добре.

# 12
 • anywhere
 • Мнения: 3 303
Мамо Кенга, ако искаш още за кърменето на първокласници, виж за статията във в. "Струма".  Laughing

Иначе - по темата, на мен не ми пука дали педиатърът ми ме подкрепя за кърменето или не. Както вече съм споменавала на мен ми трябва лекар, не диетолог!  Crazy

# 13
 • Мнения: 3 161
Бу, хващай бързо гумичката да изтриеш мнението ми!
Не мисля, че някой ще се развълнува толкова от него, че да го правя. Контролирай се сама Wink
Хи-хи-хи!  Joy

# 14
 • Мнения: 587
Мамо Кенга, ако искаш още за кърменето на първокласници, виж за статията във в. "Струма".  Laughing
smile3532

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт