Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 31 авг. 2008, 23:47 ч.

Кипър и БГ=КБГ по-доброто КГБ!(12)

  • 22 782
  • 275
  •   1
Отговори
# 135
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
  • Мнения: 1 418
Кати , без аспирин не става. Ще се издуят капачките и ще се развалят. Затова Мими да каже , колко мин. да ги кипнеш. Но с аспирина са хрупкави и много по-хубави. Виж някакъв заместител на ацетизал.  Hug

# 136
  • София
  • Мнения: 1 454
Брях да му се невиди,
темата ни май ще я преместят в готварския..... Joy

# 137
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
  • Мнения: 1 418
Брях да му се невиди,
темата ни май ще я преместят в готварския..... Joy

Събрали сме се все всеотдайни готвачки.  Joy Joy Joy

# 138
  • Мнения: 1 859
Първо защо липсва почерпка? Ми защото мааатете знаете ли я кое е? Та ако я знаете... не знае как в форума се сервират почерпки. Сигурна съм, че ако знаеше с кеф би ви заляла с хапване и пийване Peace.

Сега сериозно за Аспартама... наистина е много вреден. В България безалкохолните на Дерби и Копрен са с подсладител. Преди ги правеха с захар но им е по-скъпо и започнаха с подсладител (Аспартам).
В нашето семейство наблягаме на натуралните сокове. Ние с мъжа ми имаме здравословни проблеми и много рядко си позволяваме газирано, но ако си позволим то си е обикновенна истинска кола или фанта.
И аз и мъжа ми и детето не можем да пием безалкохолно с подсладител (Аспартам) защото организма ни реагира веднага на Аспартама. Две глътки и край...

# 139
  • София
  • Мнения: 1 454
Маатете, специално за теб мила, че гладни си останахме:

1. Стартираш интернет браузера.
2. Харесваш си картинка от нета.Най-лесно e да питаш чичко Гугъл.
3. Като отвориш страницата на Гугъл-а, най-горе в ляво избираш Images.
4. Пишеш тематиката на картинката която търсиш напр кекс и натискаш search(enter).
 Появяват се малки картинки по зададеното търсене.
 5. Кликваш върху която си избереш.
 6.Като се отвори, кликваш с десния бутон на мишката върху нея.
 7.Появява ти се падащо меню. Най-отдолу има properties.
8. Кликваш върху тях и се отваря прозорец с параметрите на картинката.
9. В средата е адреса http://..... Много букви и цифри, като на края обикновено завършва пак с цифри или с jpg.  Потъмняваш този адрес даваш му копи с Ctrl+C или пак десен бутон на мишката copy.
10. Oтиваш на отговор ввъв форума както обиконвено. Пишеш каквото пишеш и там където искаш да се вижда картинката избираш иконата за вмъкване на изображение (първата от ляво на дясно на втория ред). Появяват се таговете за изображение. Между тях даваш пейст на адреса който си копирала.
Ако всичко е о.к.  на предварителен преглед ще можеш да си видиш картинката.

Ако искаш да дадеш само линк към изображението, стъпките са същите, но вместо иконата за изображение , кликваш до нея иконата за връзка (земното кълбо).
На предварителен преглед ще се появи само линк,който при кликване препраща към изображеието.

Можеш да дадеш и самата картинка като линк към статия или страница, но трябва да подредиш няколко тага.

Обърни внимание на правилата на форума за размер на изображение.

# 140
  • Мнения: 1 859
Mуци благодаря за разясненията обаче с тия неща съм много зле Embarassed. Особено пък с размерите ooooh!.

Кате искаш ли да ми помогнеш малко като ми дадеш едно инфо?

# 141
  • Мнения: 26
Ама,наистина всички сте много активни...
Лелче,нали си имаш сестричка,така или инъче съм я направила гледачка,та като ти се пие,просто мини през нас.......
Асиулини,май и вие сте фенове на Сузуки....и аз как обичам да тръгнем без посока и цел,е сега това по-тръдно ще стане,ама,аххххх колко е хубавоооооооооооо....
Блонди,то като се замисля си права,я му.........майката на тоя и продължавай напред...,така или инъче друг избор нямаш освен напред...

# 142
  • Мнения: 1 859
Ох, гледам ви, чета ви и се чудя да се включа ли или не ама вече не издържам. Обожавам моторите (пистовите). Преди години (бях малка) не пропускахме мотосъбор. Освен мотосъборите най-редовно си правехме и врътки някъде в Бг.
Имам само едно падане, обаче бях толкова малка, че само се поожулих тук там. Изтърсих се от мотора и паднах по гръб. Возила съм се на Хонда, Сусзуки, Кавазаки. И пак да кажа била съм дете. Последно съм се возила, когато бях на 15 или на 16. Ако някой ми свирне обаче бих се качила веднага.

# 143
  • София
  • Мнения: 811
    Добър вечер!Хайде от мен българска туршийка,а от вас узото.Ако ви хареса,ще ви кажа рецептата.

# 144
  • тук и там
  • Мнения: 312
Здравейте момичета.
Пак съм във вашата темичка.
Кати,Права е Жабка,че без аспирин не може.Но пробвай с ПИКАНТИНА ЗА ТРУШИИ.Има упътване.
Не се заваряват,а само се обръщат и завиват.
Другият вариянт е да се заварят бурканите 5 мин.
Лека вечер момичета.

# 145
  • Мнения: 814
Бабче,давай рецепта та да правя.Нали съм си в къщи сега ,та поне зимнина да направя.То не че имам много време ,ама ........
Гери,то работата е да разкърша малко на диско нещо.
Ти пак на домашно искаш  да ме прекараш.
Ама не е честно,Гери,вкл.се за малко,напишеш нещо и айде вън от форума.
Айде момичета,от мен ракийката и салатката.Аз лично не пия ракия но за вас .НАЗДРАВЕ!!!



# 146
  • тук и там
  • Мнения: 312
Деси,и моята дъщеря се казва Деси,а внучката ми Петя е на нея.
В момента и ние сме на салатка,/ама на същата салатка  от снимката/ и на ракийца.

# 147
  • София
  • Мнения: 811
    Е,така може да се говори-на чашка.
    Червени чушки/капия/,се измиват и изтърбушват.Пускат се във вряща чиста вода,колкото да си сменят цвета и да поомекнат.Внимание-колкото по-малко време са били във водата,толкова туршията е по-вкусна и трайна.Изваждат се и се пускат в предварително приготвените буркани.Поставят се като се редят-една нагоре с върха,следващата-обратно-надолу с върха.Редят се максимално плътно и максимално бързо,докато са горещи.След като хубаво е напълнен буркана,се долива от врялата вода и се поставя капачка,която се запечатва.Буркана се обръща с капачката надолу,докато изтине.
    Бурканите се подготвят така:Измиват се и се поставят 6 с.л.оцет,5 с.л. олио,3с.л.сол и 2с.л.захар.,скилидки чесън,черен пипер на зърна и магданос.Бурканите се държат върху печката,за да са горещи.
    Туршията не се стерилизира и има голяма трайност.Загретите чушки и врялата вода създават вакуум при изстиването си.Но ако някой се страхува може да сложи по 4аспирина на буркан или по 1с.л. салицил.Продава се в аптеките.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2008, 09:28 от baba iaga

# 148
  • Мнения: 903
Леле, леле, малееееййй! Кво става тука бе - туршийки, шопски салати...
Ама таз самотна чашка ракийца дето си я сложила за кой по-напред бе, Десинка?! Mr. Green 
 
Та понеже бая голямка компания се посъбрахме с наш`те мили гостенки - КаГеБабки, рекох си "трябва да се отсрамим тука подобаващо"... Затова не една, ами две бутилки с ракийка съм донесла - да има за всички,
че като ще е гарга, рошава да е!

Хайдееее, кой каза наздравееее!

# 149
  • София
  • Мнения: 811
     О,ракийката ти е супер!Наздраве!

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт