Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 30 юни 2005, 14:44 ч.

Дребни сладки - "Корекомки"

  • 21 089
  • 28
  •   1
Отговори
Момичета предлагам ви една много проста рецепта на дребни сладки.

"Корекомки"

ПРОДУКТИ:
2 пак. краве масло.(125 гр пакетчето)
2 пак. крема сирене (250 гр кутийката) аз използвах Филаделфия
3 ч. ч. брашно

ПРИГОТОВЛЕНИЕ
Меси се на меко тесто от всичките продукти. Реже се на кръгчета и се овалва в кристална захар. Сгъва се на 4. Пече се в подмазана тава в предварително загрята фурна (моята я загрявам на 190-200 градуса)

Ето и снимка на това, което представляват  Wink Grinning

Последна редакция: чт, 30 юни 2005, 17:27 от Honda

# 1
  • БГ - София
  • Мнения: 7 814
Хондичка, тези пакетчета масло от колко грама са, 125 ли? И сиренето от колко е - 125 ли?
Иначе звучи и изглежда много вкусно ще го пробвам!

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 175
Тези сладки са ми любимите, само че аз ги знам като"Сълзица". Спомних си как мама ги правеше и аз се въртях около нея. Само че тя слагаше към горните продукти щипка сол и 1 бакпулвер.

# 3
Хондичка, тези пакетчета масло от колко грама са, 125 ли? И сиренето от колко е - 125 ли?
...

допълних грамажа  Embarassed Blush Grinning

# 4
  • Варна
  • Мнения: 1 288
Много са хубави. Аз също ги знам като Сълзица - нявремето имаше такива по магазините
Чак ми стана интересно от къде иде това КОРЕКОМКИ Wink
Хонда я сподели моля те Simple Smile

# 5
... " Тежки" ли са за ядене , като масленките, например ? Rolling Eyes Grinning
О, не.Много са си леки даже. И аз в началото като видях съставките и мнооого подозрителни ми се сториха. Мислех си, че на вкус ще са много мазни. Ама не са.

# 6
....
Чак ми стана интересно от къде иде това КОРЕКОМКИ Wink
Хонда я сподели моля те Simple Smile
Embarassed Laughing Гвендолинката, ами не знам. Така ми бяха дали рецептата с това име. И половинката ме подиграваше като ме попита "Какви са тия сладки?" и аз му отговорих "Корекомки" Laughing Laughing Laughing
Сигурно едно време в Корекомите ги е имало newsm78 Thinking Laughing Laughing

# 7
  • Мнения: 1 388
Я и аз да задам едно въпросче - какъв точно е вкуса - солен или сладък, че е мога да се ориентирам.  И да направя един комплимент - много апетитно изглеждат на снимката  Grinning
 Аз съм виждала ето тази рецепта, но твоята е по-икономична.
Корекомки
интернационална кухня, десерти

ПРОДУКТИ:
2 пакетчета сирене крема (250 гр.)
200 гр. маргарин “ Калиакра”
половин пакетче бакпулвер
1 ванилия
2 яйца
брашно колкото поеме за меко тесто
кристална захар за овалване


ПРИГОТВЯНЕ:
От всички продукти се замесва меко тесто. Разточва се на тънък лист (около половин сантиметър) и с чаша (с диаметър около 5 см.) се режат кръгчета. Потапят се в захар на кристали от двете страни и се сгъват на 4. Редят се в намаслена тавичка и се пекат до порозовяване.

# 8
Я и аз да задам едно въпросче - какъв точно е вкуса - солен или сладък,....
Сладки са Grinning

# 9
  • Мнения: 1 388
Определено ще ги пробвам, много ме съблазняват такива златисти Wink.

# 10
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
Още утре ще се пробва.
Аз много уважавам рецептите на Хонда и Валерия. Когато видя тегхни рецепти, поне знам че ще се получи:) Данo  и този път да е така.

Последна редакция: сб, 02 юли 2005, 08:56 от Mamica

# 11
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
А не трябва ли да втасва малко? Или като няма мая може направо да се процедира?

# 12
  • Мелбърн, Австралия
  • Мнения: 780
И моята майка ги правеше и все се въртяхме около нея нетърпеливо. Мисля, че се казват така, защото в оригиналната рецепта се овалват в оцветена в различни тонове захар - стават много колоритни и прималиви. А нали едно време Корекомите привличаха най-много заради лъскавата и шарена стока, до която не всеки имаше достъп, та мисля от там идва наименованието Rolling Eyes
И да не е така, това не ги прави по-малко вкусни  Wink

# 13
А не трябва ли да втасва малко? Или като няма мая може направо да се процедира?
Не, не трябва да втасват

# 14
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 245
Аз се пробвах и ги направих - супер станаха,само че малко промених някои неща:
Вместо крема сирене ползвах извара (случайно имах вкъщи един пакет) и принципно ползвам маргарин за сладкишите,не масло (но сега постфактум си мисля,че може би с масло ще станат по-хрупкави newsm78).
И понеже ме мързеше да изрязвам и сгъвам кръгчета,процедирах мързеливата - разточих кора от тестото,наръсих обилно със захар,сгънах веднъж,повторих процедурата по наръсването и сгънах още веднъж по дължина,така че се получи нещо като руло,от което рязах парченца,дебели по около сантиметър (но мисля,че ако малко се позамрази и се отрежат още по-тънички парченца,ще стане съвсем като готовите) - по този начин на вид стават абсолютно като готовите.После ги топнах в захар,наредихме,изпекохме...и не останаха Mr. Green
Много сполучлива рецептичка Grinning

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт