Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 септ. 2008, 10:50 ч.

как ще реагирате на това?

 • 3 268
 • 31
 •   1
Отговори
 • 1
 • 2
 • 3
 • Всички
Още от самото начало свекъра ми не ме приема. В самото начало на връзката ни с мъжа ми ,той на едно събиране каза: "Какви го искаха моя син с апартаменти , а той взе .......(мен) . Така се ядосах тогава, но след години го бях позабравила , не че се промени отношението му към мен и изобщо към нашето семейство - ние сме нищо за него не идва да види детето , обича само другите си внуци всичко е за тях. Дава им пари , те си живеят в охолство не пестят от нищо , защото знаят ,че той е насреща , а ние сме се оправяли сами (но с цената на лишения все пак) защото знам ,че като дойде да се плаща нещо не можем да разчитаме на никой. Както и да е аз не искам да ми помага , че после да ми натяква , но скоро пок се бяхме събрали по някъкъв повод и той пак как се завъртя разговора отново каза същото какви го били искали атой взел мен. От това се правя извада, че щом го повтаря изобщо нищо не се е променило. И как след като го чух това да му казвам татко(както иска) Няма да стане  ох пак се ядосах докато пиша само. Искам следващия път като се изцепи с нещо подобно да му дам подобаващ отговор , но аз си замълчавам и ми става много криво. Как ще постъпите Вие?

# 1
 • Мнения: 2 134
Такива п**** майни ще яде че ще проклина момента в който ме е видял за пръв път.
Не виждам защо трябва да ти става мъчно от думите на човек за който грам не му пука за теб, и по-лошо дори, изобщо не се интересува от живота ви. Дет се вика ако неможе да помогне и да радва, поне да не пречи. Оправдавам това че първия път ти е станало мъчно. Дори на мен ми стана като прочетох......Мен в началото като ме засегнат с нещо плачех много, не казвах на никой нищо, затварях се и така. Сега - ела да ме видиш. Око за две- зъб за чене. Twisted Evil  И...нещата рязко си идват на мястото!
Научи ги тия хора да те уважават, щото иначе докато могат ще те тъпчат.

# 2
 • Мнения: 1 732

Научи ги тия хора да те уважават, щото иначе докато могат ще те тъпчат.

 PeaceСъгласна съм с кати.Не може да те тъпчат ,а ти да си мълчиш.Я му свий сърмите.Какво като е свекър?А мъжа ти пък защо мълчи? #2gunfire

# 3
 • на правилното място, в точното време
 • Мнения: 2 649
Момичетата имат право. Не позволявай на никого да те обижда така. Ти си ценна, а това че свекъра ти е сляп да види това си е негов проблем. Проблем е обаче , че мъжа ти се съгласява негласно с тази позиция. След като е избрал теб, би трябвало да е оценил достойнствата ти, а не финансовите изгоди от брака с теб. Говори с него, обясни му как се чувстваш, помоли го да не мълчи като п...., а да те защити пред родителите си, дори с риск да се конфронтира с тях. Peace
 Не им мълчи, колкото повече мълчиш, затвръждаваш  позицията им и мнението за теб. ако нямаш мнение, никой няма да се съобразява с  теб!  Peace

# 4
 • София
 • Мнения: 918
А мъжа ти пък защо мълчи? #2gunfire

И аз това е чудех Rolling Eyes
Да му каже (мъжа на баща си) като си ги мисли тия работи, поне да не приказва.

Аз как бих постъпила - ами ще си тръгна начаса без много обяснения и занапред, докато не ми се извинят, ще прекратя всякакви отношения.

# 5
След първия път като го каза аз попотах мъжа ми той какво ще направи , ако сме в нас и ббаща ми каже това за него, а той ми каза ва , че ще си тръгне на момента и няма да стъпи там. А аз какво трябваше да направя? Не съм конфликтен човек и съм  много търпелива, но прекипи ли ми мога дакажа много неща. Те гледат, че си мълча и ме тъпчат прави сте. Има и още такива изказвания и то пред мен , а си представям как го настройва зад гърба ми. Ами съпруга ми първия път и той се ядоса ,като видя , че на мен ми стана криво , после се изпокараха  и си тръгнахме , но после вече нищо не казва в момента ,защото си го знае какъв е и те изобщо не се разбират . Даже за него говори , какъв син е , абе обича си другото дете и по всичко личи. не му обръща внимание, и още в началото като го е разубеждавал , че не съм за него ,мъжа ми е казал тя ще е и това е . Добре ,че се виждаме много рядко, че ако ми е почти ввсеки ден пред очите незнам.

# 6
 • Мнения: 1 732
Имаш няколко варианта.
1.Да си траеш както досега и да си повтаряш,че този който те обича и е с теб ,знае какво струваш.
2. Да му се изрепчиш на твоя свекър и да го сложиш на мястото му.Той може да прави сина си на бъз и коприва ,ама с тебе не може да си позволи лукса .Все пак не си му дъщеря.
3.Колкото се може по-рядко да се виждате ,даже да не кажа въобще да не се виждате.

Успех ти пожелавам!  bouquet

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 2 113
Бих направила точка 2 и 3, а най-малко вероятно е пък на такъв да кажа "татко".

# 8
 • Мнения: 4 111
Бих си тръгнала от къщата му и не бих стъпила повече. Не бих говорила с него, камо ли да му казвам татко, батко или чичко. А мълчанието на синът му ще му излезе през носа ( на сънът му, де).

# 9
 • Мнения: 4 209
Бих си тръгнала от къщата му и не бих стъпила повече. Не бих говорила с него, камо ли да му казвам татко, батко или чичко. А мълчанието на синът му ще му излезе през носа ( на сънът му, де).
И аз бих постъпила така, до колкото се познавам.

# 10
 • Мнения: 4 556
Бих казала с усмивка "Ех, другите мъже какви бащи имат, а на моя какъв мухльо му се е паднал. "

Аз съм адски неконфликтна личност, но при директно нападение, нямам мира, докато не смачкам отрещната страна. И никога не мога да имам нормален разговор с човек, който е казал пред мен подобни думи.

# 11
 • Мнения: 49
За пореден път се убеждавам, че в България хората просто не могат да имат нормални взаимоотношения! И не мога да разбера защо родителите не приемат в даден момент, че децата им правят избор? Е, дали е добър или лош, това е друга тема, но всеки има право сам да вземе решение. Защото после сам ще носи отговорността от действията си.
Не знам как бих реагирала в твоята ситуация, защото, извини ме, но това е само твоята гледна точка. С което не казвам, че свекър ти е постъпил правилно. Но искам да ти кажа, че и майка ми веднъж изтърси нещо подобно пред наистина прекрасния ми съпруг (когото и тя харесва и уважава). Взе, че каза пред него за един мой колега, с когото работех, че е бил страхотен и тя много го е харесвала за зет, ама на, не станало. Жената го каза с добро чувство, дори леко шеговито. Ама...на мен ми стана криво. Съпругът ми си замълча, но знаех, че го е жегнало. Е, в друг разговор неговата майка пък ни в клин, ни в ръкав каза, че скоро видяла еди коя си, дето преди били приятели (не гаджета, наистина приятели). След което въздъхна: "Е, така и не разбрах защо нищо не се получи между вас". Ето ти две ситуации, еднакво обидни и за мен, и за съпругът ми. Ами пропуснахме ги. Да ти кажа, когато сериозни проблеми се стоварят на главата ти, тези неща някак остават на заден план. Колкото до помощта, защо ви е? Според мен човек се чувства щастлив и удовлетворен, когато е полезен (за себе си и семейството си). Е, разделянето между децата... Това пак произтича от горните ми разсъждения. Получава се нерядко така, защото взаимоотношенията родител-дете сякаш стават още по-близки, когато детето вече има семейство (т.е. не е дете). А точно тогава би трябвало да е моментът на дистанцията. Виждате се само за да си споделите кой как е, накъде върви животът му. Но не става. Защото, както правилно отбеляза мой приятел-чужденец, в България помощта от родители, дори когато вече си семеен, е правило. Докато в чужбина е изключение.

# 12
 • Мнения: 940
И аз като nista за пореден път се убеждавам в лошите взаимоотношения.
И също, че не съм само аз.
Понякога търся вината в себе си, за да разбера защо родителите на мъжа ми разделят него от брат му, защо на нас не помагат. Обаче аз вина в себе си не мога да открия и това си е.
Просто хората са такива.
Аз съм ги игнорирала тотално.

# 13
 • Мнения: 143
Та какво като нямаш апартамент? Егати интересчията! Че и татко да му викаш! Ти си личност преди всичко, още повече-съпруга на сина му! Имай достойнство! Naughty

# 14
 • Мнения: 2 556
Аз пък не бих правила никакви изцепки, само бих избягвала всякакви срещи с бащата. Като не го виждам, няма и да го мисля, за мен това е най-разумното поведение и доказано действа

# 15
 • Мнения: 2 471
Аз имам една майка и един баща. Ако някой проявява неуважение към мен, ще получи същото. Ако съпругът ми не покаже, че държи на мен и иска прилично отношение от родителите си спрямо мен, ще си има проблеми. Липсата на първите 7 години не може да се наваксат. Бих престанала да ходя на гости при свекър и свекърва. Ще покажа, че и в нас не са добре дошли.

# 16
 • в моя свят на мир и любов
 • Мнения: 1 996
Бих казала с усмивка "Ех, другите мъже какви бащи имат, а на моя какъв мухльо му се е паднал. "


Ей това много ми хареса Laughing, само че бих го каза свъздишка и съжаление в гласа.

И, освен това смятам, че причината не е във теб, а просто ти си оправданието да не дават нищо на сина си.
 
Братът на моя мъж получава всичко от родителите си - пари, имоти, помощ в домакинството, любов и т.н.
А на моят мъж не дават нищо, и оправданието им за това е, че не съм се държала добре с тях /категорично не е вярно/.
Отне ми дълги години, за да разбера, че те всъщност не одобряват не мен, а собственият си син. /е, аз пък си го харесвам, и ще си го задържа/.

# 17
 • Мнения: 2 197
Аз бих отговорила "а мен ако знаеш какви са ме искали, но все пак избрах сина ти и той не съжалява за това".
По въпроса за казването на татко аз бих пресекнала въпросни намерения още в началото. Винаги съм твърдяла, че човек има само един баща и една майка. Никой друг не заслужава това обръщение. Ако на него не му харесва - негов проблем.
А по въпроса за виждането на детето и даването на това или онова на другите внуци - всеки човек има предпочитания. При някои са много силно изразени. Гледано отстрани е нечестно и грозно, но те не разбират, че такова поведение понякога огорчава. но това е за тяхна сметка. Ако човек не се надява, че ще вижда внуците си до последно и че те ще го обичат и уважават, просто няма смисъл.
Не се ядосвай за глупости. Женена си за мъжа си, не за семейството му.

# 18
 • Ямбол
 • Мнения: 24 466
Отговаряш: "Взел е мен(теб), защото по нищо не прилича на баща си, не са му апартаментите и парите на сърцето! Толкова е различен от теб(свекър ти), че се замислям за нещо...
Това последното може и да го спестиш, но може и да решиш да го засегнеш докрай.

# 19
 • Мнения: 13
Polina 76, пиУе шаУено, ти си загубената в случая - къФ го дириш там? Като не те искат, що се натискаш? Седи си у вас! Мъжо ти, ако иска да ги види, го пращай сам!

# 20
 • Мнения: 5 708
Пълен игнор ,скандали и караници не са нужни.Допълнително ще се изнервяш ,а е излишно следващия път даже му се усмихи на тъпизмите.

# 21
 • Мнения: 6 346
Polina 76, пиУе шаУено, ти си загубената в случая - къФ го дириш там? Като не те искат, що се натискаш? Седи си у вас! Мъжо ти, ако иска да ги види, го пращай сам!
И аз така бих направила. Не бих им стъпила в къщата. Ако мъжът ми иска да си гледа роднините, прав му път, да си ги гледа, аз ще си гледам моите и така. Sunglasses Имам предвид, че скандали не бих вдигала, нито бих отговорила. Просто игнор.

# 22
Благодаря на всички за подкрепата. Ние и без това ходим най -много 1 път в годината, и няма как да кажа , че няма да ходя , ще почнат приказки , че се надувам , каква жена съм му  , не става. Той самия ми съпруг изобщо не иска да ходим , но все пак много рядко за сбор например всички се събираме. През другото време почти не ми обръща внимание (все едно не съществувам)да говори с мен или да ме попита нещо ама умее да изтърси някая простотия. Прави сте , че не е в мен причината, защото още преди да се запознаем със съпруга ми той е бил отхвърления, никои не го е питал как е , какво прави има ли нужда от нещо. Наистина се създава и напрежение между самите деца , когото на едното се помага , а на другото не. И не ме разбирайте погрешно не търся фин. помощ, а малко заинтерисованост от нас , да види  детето( та то детето плачеше от него , а да го оставим само с него и да ни няма 20 мин например е немислимо - то изобщо не е свикнало) Но той си предпочита да отиде при другите внуци да ги глези, да купува каквото искат , да им плати сметките (а те искат и искат нагло ) Докато ние никога нищо не сме поискали и пак сме черни. Абе няма да се ядосвам , ама като се сетя. Аз с нищо не съм заслужила такова отношение , но сте прави няма да дам да ме мачкат , трябва ми по- голямо самочувствие може би и да им отговарям подобаващо на нападките.

# 23
 • Мнения: 183
Още от самото начало свекъра ми не ме приема. В самото начало на връзката ни с мъжа ми ,той на едно събиране каза: "Какви го искаха моя син с апартаменти , а той взе .......(мен) . Така се ядосах тогава, но след години го бях позабравила , не че се промени отношението му към мен и изобщо към нашето семейство - ние сме нищо за него не идва да види детето , обича само другите си внуци всичко е за тях. Дава им пари , те си живеят в охолство не пестят от нищо , защото знаят ,че той е насреща , а ние сме се оправяли сами (но с цената на лишения все пак) защото знам ,че като дойде да се плаща нещо не можем да разчитаме на никой. Както и да е аз не искам да ми помага , че после да ми натяква , но скоро пок се бяхме събрали по някъкъв повод и той пак как се завъртя разговора отново каза същото какви го били искали атой взел мен. От това се правя извада, че щом го повтаря изобщо нищо не се е променило. И как след като го чух това да му казвам татко(както иска) Няма да стане  ох пак се ядосах докато пиша само. Искам следващия път като се изцепи с нещо подобно да му дам подобаващ отговор , но аз си замълчавам и ми става много криво. Как ще постъпите Вие?
никак няма да му отговоря,защото хайде парите-о'к,но да не се интересува от децата #Cussing out просто ще прекъсна всякакъв контакт и с него,както аз така  и децата ми #2gunfire

# 24
 • Мнения: 4 111
Polina76, да не би да е искал да кръстите децата на него  Tired

# 25
Polina76, да не би да е искал да кръстите децата на него  Tired
Не затова и дума не ставало. Детето е кръстено на сестрата на мъжа ми. Не на някои от моите родители. Даже някакво пренебрежение усещам към мен , сега като се замисля , като дойде в нас (1 път на 2 год) поздравява ме едно такова официално, не като снаха  да се радва искрено да ни види, е на детето уж се радва вика го при него, но той ако иска да го вижда ще идва по-често.

# 26
 • Страната на чудесата
 • Мнения: 3 178
Не е твоя работа, а на милото да му покаже че неговия избор е най-правилния за него.Пари се печелят, апартаменти се купуват, любов-не.

# 27
 • Мнения: 13
...няма как да кажа , че няма да ходя , ще почнат приказки , че се надувам , каква жена съм му  , не става...
Като не става - мълчи и трай!

# 28
 • Варна
 • Мнения: 1 727
...няма как да кажа , че няма да ходя , ще почнат приказки , че се надувам , каква жена съм му  , не става...
Като не става - мълчи и трай!
Съгласна съм с Мършавия. Полина, ти хем искаш да направиш омлет, хем яйцата да са цели. Не става така. Щом мъжът ти не регулира ситуацията с баща си сам, тогава трябва ти сама да се погрижиш за себе си - дали с репликите, подсказани ти по-горе, дали с пълен игнор и непосещаване на въпросния родител.
Щом не си готова за подобни действия - мълчи и трай!

# 29
 • Мнения: 29
Здравей Polina76.
Да ти кажа аз съм в подобна ситуация ... но само подобна. С приятеля ми сме заедно 6 години. Още като следвахме живеехме заедно, а след това се пренесох в неговия град и пак живеем заедно. Още в началото цялото му семейство реши, че съм с него заради пари и къщи  Sick, още в първата минута като ме видяха! В последствие майка му свикна с мен и много се разбираме, жената е наистина добра. Баща му обаче така и не ме прие. Упорито продължаваше да го сватосва с разни момичета. Да не казвам, че като влизам у тях той въобще не ме отбелязва, през повечето време не ми говори и така. Но милото ме защитава.   bouquet и сега са постоянно в обтегнати отношения. Единственото лошо нещо е, че милото работи с техните и всеки ден е там. Аз не ходя често при родителите на приятеля ми, но и никой не ме кара  Naughty Така че отстоявай себе си и се надявам мъжът ти да те подкрепи.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2008, 11:41 от red-flower

# 30
 • Бургас
 • Мнения: 358
Ние и без това ходим най -много 1 път в годината, и няма как да кажа , че няма да ходя , ще почнат приказки , че се надувам , каква жена съм му  , не става.

и какво като почнат приказките Crossing Arms,сигурно без това приказват за теб! Peace
според мен първо поговори с милото,че мислиш да го поставиш на място и ако имаш и неговата подкрепа - още по-добре #Bad Talk   bash

Бих казала с усмивка "Ех, другите мъже какви бащи имат, а на моя какъв мухльо му се е паднал. "
Ей това много ми хареса Laughing, само че бих го каза свъздишка и съжаление в гласа.

 bowuu даааа тази реплика страшно много ми допада,започваш с нея и докъдето стигнеш!
 не си мълчи в никакъв случай!

# 31
 • Мнения: 246
Не е твоя работа, а на милото да му покаже че неговия избор е най-правилния за него.Пари се печелят, апартаменти се купуват, любов-не.

Точно така,а ти не би трябвало да търпиш това отношение!Те така и така явно не те харесват-какво ще промениш ако се опълчиш,та дори и да не ходиш у тях!!!

и какво като почнат приказките Crossing Arms,сигурно без това приказват за теб! Peace
според мен първо поговори с милото,че мислиш да го поставиш на място и ако имаш и неговата подкрепа - още по-добре #Bad Talk   bash
Бих казала с усмивка "Ех, другите мъже какви бащи имат, а на моя какъв мухльо му се е паднал. "
Ей това много ми хареса Laughing, само че бих го каза свъздишка и съжаление в гласа.
bowuu даааа тази реплика страшно много ми допада,започваш с нея и докъдето стигнеш!
 не си мълчи в никакъв случай!

newsm10

Общи условия

Активация на акаунт