Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 874
Адрес и контакти

Специализирана детска градина/СДГ/ "Елица" се намира на следния адрес: гр. Пловдив, ул. "Орфей"12. Телефоните за връзка са следните - 032/64-40-00 и 032/64-40-27. Според каталога на социалните услуги на община Пловдив, лице за контакти със социалното заведение са неговата директорка Мария Узунова. С въпроси можете да се обръщате и към Иванка Смиловска.

Каква е спецификата на детската градина?

В СДГ "Елица" се обучават и възпитават деца с проблеми в речевото развитие, както и деца със зрителни затруднения. Създадени са и функционират две логопедични групи. Логопеди и учители по групи се занимават и коригират индивидуално и групово тези проблеми. За децата с умствено изоставане и със забавено психо-физично развитие се грижат и олигофренопедагози. Работи се върху развитие на паметови процеси, внимание, мислене. С децата работи и психолог, който чрез тестови и игрови форми допринася за интегрирането им в масовите училища. За зрително затруднените деца се грижат логопеди, тифлопедагози, които помагат и развиват у тези деца/повечето от които са напълно слепи/ фина моторика, развиват сетивност на рецептори, които могат да им бъдат в полза и да компенсират зрителния недостатък.

Какви деца се приемат в "Елица"

Целеви групи: това са деца на възраст от 3 до 7 години, които са с говорни проблеми, също и такива със забавено умствено развитие, както и със зрително затруднение. Капацитетът на заведението е за 55 деца.

Необходими документи

Необходимите документи за прием са следните: протокол от медико-педагогическа комисия;молба от родител; акт за раждане;
Други документи, подкрепящи проблема на детето; Здравен картон
Специализирана детска градина "Елица" е на пълна издръжка от бюджета на община Пловдив

# 1
  • густо майна Филибето
  • Мнения: 7 477
Благодаря ти за информацията,отдавна се питах има ли такава градина в Пловдив.

# 2
  • Мнения: 2 524
Интересува ме по колко деца са в група, заниманията групови ли са  и децата с  различни проблеми в различни групи ли са или по възраст, независимо от проблемите?

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 874
Здравей veni-b,
информацията която съм публикувала е от вестник Марица. Предполагам, че на посочените телефони биха ти дали повече подробности. Преди време имаше друга статия във в. Марица, където се описваше подробно за работата на Мария Узунова. Аз бях обещала да пусна подробности, но не можах да си открия вестник/за което се извинявам/.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт