Италиански пълнен хляб

  • 4 593
  • 22
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 1 313
Италиански пълнен хляб
източник:/preparedpantry.com/

Продукти:
500 гр. брашно,
250 мл.прясно мляко/аз използвах оризово подсладено/,
7 гр. суха мая/1 пакетче на Йоткер/,
4 с.л. зехтин,
1 с.л. сол,
1 ч.л. захар,
2 с.л. сушен босилек.
Продукти за пълнежа:
1 гл. лук,
1 червена,
1 зелена чушка,
100гр. обезкостени черни маслини,
6-7 резенчета сушени домати,
свеж босилек,
риган,
сол, зехтин.
Аз сложих и малко пресни гъбки.
Приготвяне:
В голяма купа пресяваме около 400 гр.брашно със солта/другото оставяме за домесване на тестото/.
Млякото затопляме леко и в него добявяме зехтинът,  маята и захарта.
Разбъркваме и оставяме за 5-8 мин. на топло.
Смесваме с брашното и замесваме меко тесто.Месим около 5 мин., докато стане гладко.
Добавяме брашно ако лепне по ръцете.
След като сме го омесили слагаме в купа и завиваме с влажна кърпа.Оставяме го за 10-тина мин. да втаса.
След това разточваме на елипсовидна кора .
Кората разрязваме от двете страни на равен брой ленти, като в средата оставяме ненарязано/сн. 1/.
Там ще бъде плънката.
Слагаме плънката в средата и започваме да покриваме с лентите/виж сн. 2/
Сплитаме до края и преместваме хляба  в тава обилно поръсена с брашно.
Оставяме да втаса на топло около 45мин.-1 ч.
Печем в предварително загрята фурна/вентилатор/ в началотона 160*С след което през 10-15 мин. увеличавам градусите с по 10*, докато стигна до 190*С.
Пече се около 30-40 мин.
Изваждаме от фурната и заливаме със струйка зехтин.
Оставяме на метална решетка за 10 мин и сервираме.
Приготвяне на плънката:
В тиган с 2 с.л. зехтин сотираме всички едро нарязани зеленчуци.
Поръсваме обилно с брашно, за да поеме мазнината и оставяме да поизстине.
Прибавяме по средата на хляба./сн.1/




Хлябът готов сплетен и вече втасал


Изпечен и нарязан!
Приятен апетит!:Пухкав и ароматен
Peace




*В оригиналната рецепта има моцарела около 150 гр., която аз не съм сложила, но и така ни допадна много :smile1:

Последна редакция: пн, 16 фев 2009, 20:46 от esy

# 1
  • Мнения: 2 199
Поздравления esy хлябът изглежда много вкусен.  smile3501

# 2
  • София
  • Мнения: 1 402
Хлябът изглежда божествено, Поздравления!!!! Ще направя плах опит да го направя и аз, прилича ми на рецептата на хляба на Умбра.

# 3
  • Мнения: 1 313
Суха мащерка, благодаря!  bouquet

Galya S,   bouquet
Те всички теста сами по себе си си приличат, разликата е в плънката и оформлението Peace
Хлябът е много бърз и лесен, опитай!Ще чакам отзиви  Wink

# 4
  • София
  • Мнения: 1 402
Задължително, ще го пробвам, а и ще имам нужда от напътствията ти  Hug

# 5
  • София
  • Мнения: 614
Чудесно изглежда, сигурна съм, че е и също толкова вкусен! Поздравления за чудесното оформление!  bouquet

Между другото, тъкмо се чудих какво полезно нещо мога да свърша днес из кухнята, и ти ме подсети, че отдавна се каня да си приготвя едно бурканче със сушени домати  Wink

# 6
изгелжда супер, ще го пробвам още утре
мерси за рецептата

# 7
  • Мнения: 1 313
Задължително, ще го пробвам, а и ще имам нужда от напътствията ти  Hug
С удоволствие ще помагам, тук или на лични Peace

Цецето,  Hug

Хвърчило, ще чакам отзиви Wink

# 8
  • Мнения: 1 175
Ще го пробвам в скоро време.Благодаря!Много ме заинтригува плетката.  bouquet

# 9
  • Мнения: 1 313
Ще го пробвам в скоро време.Благодаря!Много ме заинтригува плетката.  bouquet

  bouquet

# 10
Ето го и моето хлебче:



Не стана красиво като на Esy (плънката ми дойде малко), но предвид факта, че не ме бива с месенето, е направо супер  Grinning
Много лесно се прави, освен това е много вкусно.
Още веднъж - багодаря за рецептата.

# 11
  • Мнения: 800
аааах  , ще се наканя и аз, то само с гледане не става  Embarassed

# 12
  • Мнения: 1 313
Аууу, Хвърчило, чудесно ти е хлебчето Hug
Следващият път си направи повече плънка да пробваш и ще кажеш как е PeaceНа мен толкова ми е достатъчна, пък знам ли с повече може и да е по-добре Wink
Благодаря, че се довери на тази рецепта  bouquet

Шилан & Шиар, запретвай ръкавите и ще чакам отзиви Peace



# 13
  • Мнения: 800
esy,  а сушените доматки с какво мога да ги заменя?   Sad 

разполагам с буркан "салча" дето му казват, то е от изсушени домати, но е много кисело.

# 14
  • Мнения: 1 313
Просто не ги слагай, измисли си нещо друго с което да ги замениш или пък нищо, със салца ще се разводни много и ще се сглетави Peace
С останалите неща ще си бъде достатъчно апетитно, добави просто кашкавалче малко може би ще е добре:hug:

# 15
  • Berlin
  • Мнения: 11 228
аз не ям хляб, но при първа възможност ще кажа на мама да ми направи този. Mr. Green не смея да меся. обаче ще си направя сушени доматки. благодаря за прекрасните рецепти!
въпрос: ако печката няма вентилатор??

# 16
аз също нямах сушени домати, но ето какво направих:
нарязах няколко домата на шайбички, извадих им воднистата част със семките,
сложих ги в една чиния, която бях постлала със салфетки, за да поеме мокрото и ги сложих на сълнце
докато чаках да ми донесат маслините, доматките се поизсушиха леко и хлебчето не остана глетаво


abs, моята има вентилатор, но не го ползвах
пекох на 160 градуса в началото, после увеличих на 180
пече се 40-45 минути, като стана доста хрупкав, но го завих в кърпа и сега е много мекичък

# 17
  • Мнения: 1 313
аbs, Хвърчило ти е отговорил/а/  за което  благодаря!  bouquet
Радвам се, че и рецептата за сушените домати ти е допаднала Peace

Хвърчило, добра идея когато нямаш под ръка сушени домати Hug

# 18
  • Пловдив
  • Мнения: 2 102
Здравейте и аз съм хвърлила око на тази рецепта, ще я пробвам със сигурност. Напомня ми за един хляб който съм си купувала докато бях в ЮАР - Чиабата, не зная има ли нещо общо.
Въпросът ми е за какво друго ползваш вече изсушените домати, понеже видях че рецептата си я дала отделно от тази за хляба?
Благодаря   bouquet

# 19
  • Мнения: 1 313
Линката, привет! Simple Smile
Ами мисля, че няма общо хлебчето с този за който говориш Rolling Eyes
В рецептата беше упоменато, че това е типична пълнена пица от района на Тоскана Peace
А сушените домати ги ползвам в тестени ястия/хлебчета, питки, спагети/, правя си песто, пък него вече го ползвам много в различни ястия с месо.Тези които съм показала не са много изсушени и  си правя предястия/хапки/ и разни такива Wink
  bouquet

Последна редакция: нд, 14 сеп 2008, 14:39 от esy

# 20
  • Пловдив
  • Мнения: 2 102
Благодаря за отговора, ще разгледам и другите ти рацепти.  bouquet

# 21
  • Мнения: 1 313
Линката,  Hug
Ще се радвам ако нещо си харесате и от там Peace

# 22
  • Мнения: 265
Уауууууу , изглежда страхотно , ще се пробвам . Благодаря за рецептата   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт