Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 юли 2005, 20:36 ч.

Чушки бюрек?

  • 912
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 549
Изпитвам известни затруднения с правенето на подобни чушки. Пробвах два пъти, но и двата пъти беше повече от трагично. Значи пека си чушките, беля ги, пълня ги с плънка от сиренце и яйце, ако не ме мързи слагам няколко парченца ситни доматчета, след това пълнената чушка я слагам в яйце, после брашно, пак яйце и накрая галета. Следва пържене.
Е, да ама не, плънката остава сурова, а самата панировка не особено вкусно.

Не знам къде греша, вероятно рецептата нещо не е така. Някой да знае рецепта, при която чушките стават наистина вкусни?

# 1
  • София
  • Мнения: 279
Аз правих преди няколко дни и стана вкусно. Слагам само сиренце в чушките и то малко, за да се стегнати. Чушките ми са от фризер, не знам дали има значение.
Една мама беше споделила сурер панировка - ще потърся някъде назад и ще я постна. Станаха много вкусни и въпреки че сме на диета у дома - си хапнахме с удоволствие.
 Joy

# 2
  • София
  • Мнения: 279
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18565.0

Опитай панировката на Хондичка. АЗ я правих с хек и с чушки бюрек и много ми хареса.
Да ви е сладко. Hug

# 3
  • Мнения: 2 549
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18565.0

Опитай панировката на Хондичка. АЗ я правих с хек и с чушки бюрек и много ми хареса.
Да ви е сладко. Hug

МЕРСИ:))

# 4
  • Мнения: 1 348
Не слагай много плънка и пържи на по-ниска степен. Така трябва да стане. Гледах веднъж една готвачка как ги прави - за по-лесно вместо да ги пълни, сряза чушката по дължина, отгоре плънка, зави и панира. Но плънката етествено е гъстичка.

# 5
  • Варна
  • Мнения: 1 033
Ето ви и моят начин, който не е толкова традиционен, но доста гости са се отказвали от вечерята  заради тях:) Без майтап. Чушките са ми от фризер. Пълня ги с извара, в която съм сложила 1-2 яйца. Не панирам, а само ги овалвам в брашно и пържа. Пробвайте и дано ви харесат:)  chef

# 6
  • БГ - София
  • Мнения: 7 818
Не слагай много плънка и пържи на по-ниска степен. Така трябва да стане. Но плънката етествено е гъстичка.

  202uu и според мен, основното е да слагаш по-малко плънка и най-вече да пържиш на бавен огън!
Аз ги правя мързеливо - пека и беля чушките, после пълня с плънката, редя в тавичка и заливам с яйце и брашно. После слагам във фурната и на 180 градуса пека докато станат готови. Сервирам ги с кисело мляко с чесън и копър.
Успех

# 7
.... след това пълнената чушка я слагам в яйце, после брашно, пак яйце и накрая галета. Следва пържене.
....
Аз първо овалвам чушките в бръшно, след това яйце и после пак брашно.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт