Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 203
Момичета,

Мъжът ми е технолог и има един приятел, колега, който е специализирал напитки и вода и работи в известна фирма, произвеждаща минерална вода. Ето някои интересни факти:
1. Дестилираната вода /преварената/ не се усвоява от организма, т.е. пиеш 200 гр. пишкаш 200 гр. Shocked
2. Трапезната вода е подходяща за деца и кърмачета от самото им раждане - пречистена е чрез филтри / не по химичен път/. Тя не е деминерализирана, а е вода от чешмата, но пречистена. Т.е. организма усвоява част от Н2О-то.
3. Да не се прекалява с минералната вода от възрастни дори. Хм.

ми чудя се тогава, защо преварявам вода, като не се усвоявала от детето ми, или пък майки дето купуват от аптеките дестилирана вода,, ще изкрейзя вече.

# 1
 • Мнения: 2 489
Ами дестилирана вода не е едно и също с преварена вода.
За това, че не се усвоява от организма ми стана толкова смешно...

 LaughingПиеш вода - пикаеш вода?  Laughing

# 2
 • София
 • Мнения: 2 952
Маймун влязъл, маймун - излязъл  Laughing Развесели ме много  Laughing
В много държави водата не се преварява от раждането на детето. В много държави вода не се предлага на детето от раждането  Laughing В много държави за децата е опасно да пият непреварена вода  Sad
Раичка, извинявай, но аз не разбрах какъв е смисъла на постинга и има ли въпрос в него  ooooh!

# 3
 • София
 • Мнения: 17 705
Ами очевидно смисълът беше да ни уведоми момичето за това, което е разбрало от човек-специалист.Благодарим за което  bouquetАз имам два въпроса обаче:
-дестилирана и преварена вода едно и също ли е и ако да защо баща ми си купува за акумулатора/или каквото там в колата хаби вода/, а не просто си преварява?
-как така не се усвоява?това нещо не го разбрах Embarassed

# 4
 • София
 • Мнения: 519
Дестилираната вода и преварената не са едно и също  Naughty
Дестилираната вода се прави като се изпарява обикновена вода и след това парата се кондензира. Това е вода без никакви примеси в нея.
При преваряването на обикновена вода се отстранява част от твърдостта на водата и измират микроорганизмите, но всички останали соли остава. Ние преваряваме водата точно заради някои бактерии, които са патогенни. Би трябвало в трапезните води (или изворните) да  няма такива бактерии и за това те не се преваряват.
Според мен дестилираната вода не е подходяща за пиене както от бебета така и от възрастни. Губят се необходими минерали.
В минералните води минералите са същите, просто са в по-големи концентрации.

# 5
 • София, Младост 2
 • Мнения: 8 325
Дестилирана вода категорично не се пие!В аптеките я предлагат като разтвор за приготвяне на определени инжекционни разтвори или лекарства - а не за пиене от кърмачета.
А тази за акумулатора е съвсем пък различна и изобщо не става за пиене Laughing

# 6
 • Мнения: 203
Сега да поясня:)

Да, дестилирана и преварена са различни неща.  Буболина е съвършенно права за разликите между тях. Преварената обаче също губи от свойствата си да извежда токсините от организма. Водата, в чист вид, има близък до кръвта строеж и се свързва с непотребните вещества в нея, така излиза след определено време от организма, а дестилираната , веднага си излиза, точно нещо като "маймун влиза, маймун излиза", което ме развесели и мен:). На, който му е смешно да се смее, аз не съм тръгнала да ви отварям очите сега, всеки сам си преценя на какво да вярва и на какво не.
По скоро риторичен ми беше въпроса, защо преваряваме вода , а не даваме трапезна от самото начало, да не би и това да е едно от нещата , за които света е забравил да уведоми нашите педиатри.  А за това , че мъниците не искат вода е друго нещо, синът ми сега пропи вода на 6 месеца.
А смисъла ...е, че вярвам , че и ако вие разберете нещо от човек специалсит, което засяга всяка една майка, ще драснете един ред, поне силно се надявам да е така.

Поздрави

# 7
 • София
 • Мнения: 2 952
Ами очевидно смисълът беше да ни уведоми момичето за това, което е разбрало от човек-специалист.
За мен неяснотата остава, но това наистина няма никакво значение.

# 8
 • Мнения: 2 489
Водата, в чист вид, има близък до кръвта строеж и се свързва с непотребните вещества в нея, така излиза след определено време от организма, а дестилираната , веднага си излиза,

Ох, не се сърди, но не спирам да се смея, строежът на водата е водород и кислород H2O, строежът на кръвта е съвсем друг

Преди да си излезе, каквато и вода да е се преработва от бъбреците, как така си излиза?

Въпросът защо се преварява вода - някой по-горе обясни добре.

# 9
 • София
 • Мнения: 519

По скоро риторичен ми беше въпроса, защо преваряваме вода , а не даваме трапезна от самото начало, да не би и това да е едно от нещата , за които света е забравил да уведоми нашите педиатри. 

Ами моето мнение е, че може да се дава трапезна вода от самото начало. Друг е въпросът до колко вярваме на производителите, че водата чиста. Аз започнах да давам такава вода след 6-тия месец, до тогава филтрирах и преварявах чешмяна вода. Не знам дали по този начин водата е била достатъчно чиста. По принцип на изхода на пречиствателната станция водата е изключително добра, но докато мине през амортизиранта водопр. мрежа става  Sick

# 10
 • Мнения: 645
Ох, не се сърди, но не спирам да се смея, строежът на водата е водород и кислород H2O, строежът на кръвта е съвсем друг
Прави разлика между строеж и химична молекула!!!
... включи в разсъжденията си и думата състав.

# 11
 • Мнения: 350
1. Дестилираната вода /преварената/ не се усвоява от организма, т.е. пиеш 200 гр. пишкаш 200 гр. Shocked

E kak ne se усвоява - нали преминава в кръвта и после се отделя от бъбреците. Този технолог или не е учил химия, или си прави реклама на трапезната вода. Twisted Evil

Дестилираната  вода е прекрасен разтворител и именно за това се препоръчва при диети, гладуване, възпаления на стави, за да разтвори шлаките по-добре и да ги изнесе извън организма.

А аз и трапезната бих преварявала, защото им нямам вяра каква хигиена спазват.

Много полезна е снежната/замразената вода, която след размразяване образува по-специални водородни връзки между отделните молекули. Японците много я препоръчват.
Да обясня по-подробно: молекулата на водата Н2О е слаб дипол и при кристализиране в твърдо агрегатно състояние /лед/ се променя  ориентацията на молекулите една спрямо друга.

# 12
 • Мнения: 4 630
Тук се дава вода от чешмата на бебетата. Не се дава минерална, дестилирана, преварена или каквато и да е друга. И се започва с водата обикновено след 6тия месецна бебчето  Simple Smile

# 13
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 6 175
Ами всъщност аз това го разправям тука откак съм се регистрирала, ама вече се уморих и въобще не отварям тема.
На детето си и един път не съм дала вода от чешмата, било то и преварена...
Само веднъж и то преди месец на главната ми се скъса от рев и се принудих да му дам вода от чешмата, ама ей на още е жив. Laughing
Първо дестилираната/трапезна вода е препоръчителна за ежедневно пиене и няма общо с преварената, май има различни принципи на преработка като обратна осмоза и тн.т., аз не съм технолог и не мога да говоря с термини. Обаче ми се е налагало да правя проби на вода за басейни, чиста вода от чешмата, нормите в Пловдив нямат нищо общо със средните.
По принцип по цял свят не се пие минерална вода, а трапезна/дестилирана или изворна.
Специално за мойто бебе изварявах трапезна вода до шестия месец, не че пиеше въобще.
След шестия месец не съм изварявала въобще.

# 14
 • Мнения: 2 489
Ние вкъщи пием Аква Тракия, обаче тя съдържа твърде много натрий. Тази новата на Девин е сто пъти по-добра за бебе, според мен.

Не се препоръчва пиене на дестилирана вода, защото много от минералите, включително и флуор си ги набавяме именно чрез водата. Не заради друго.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт