Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 септ. 2008, 12:51 ч.

Дете удряно от дете

 • 2 644
 • 37
 •   1
Отговори
 • Мнения: 53
Здравейте,момичета.Нуждая се от съвет,защото наистина незнам как да постъпя.Имам син на 8 год.Живеем в малко населено място,в което всички се познават.Проблемът ми е следния-едно момче на12-13 год.постоянно удря и тормози сина  ми.Реших да отида да поговоря с майка му най-цивилизовано и спокойно.Преди още да разкажа за какво става въпрос,тя почна да повишава тон и да вика,че моят син се дразнил много и за това нейният син го удрял.След което ми затвори вратата.Следващият път,в който синът ми се оплака ,че това дете го е удрял-този път с колело,мъжът ми отиде при въпросната майка.Този път тя е казала-ми той моят син не е стока ,ама и вашият не бива.И така това дете необезпокоявано продължава да бие сина ми.И всеки път по-жестоко.Вчера по главата,днес по рамото.Аз бях на 30 метра и когато синът ми се разплака отидох и се скарах на това момче.А то най-нагло ми каза,че ще продължава да го бие,защото много се отварял.Кажете ми какво да направя защото вече наистина незнам.Много ще съм благодарна ,ако ми кажете някакъв вариант за справяне с тази ситуация.

# 1
 • Мнения: 277
Защо мъж ти не сплаши малкия нахалник! Close  Какво значи да сравнява дете на 8 и 12 години!? Като не й е стока синът да му каже да не закача детето! Ега ти! След като разговорите с родителите не дават резултат - действайте! Направили сте опити  за да се реши проблема цивилизовано. Като не разбира от дума - мъж ти го хваща  за ушите и пред всички го предупреждава, че ако още веднъж го пипне - ще му тегли един здрав бой!

Последна редакция: сб, 13 сеп 2008, 13:17 от hi-mama

# 2
 • Мнения: 953
Много гадна ситуация, особено след като майката на това дете не се интересува много от него.
Според мен след като родителите му не проявяват интерес трябва да се говори директно с детето.
Нека съпругът ти да поговори с него и да разбере какъв е проблема, ако трябва и да го стресне малко.
Явно и твоето дете по някакъв начин го провокира, не може ли да избягват да се виждат, ако трябва смени малко средата където ходите обикновено.
Разлика от 5г е много голяма в тази възраст, детето ти надали би могло да се защити самичко.

# 3
 • Мнения: 53
Това дете е от добро семейство.Според мен проблемът е в това,че майка му го защитава прекалено.И аз мислех за варианта със сплашване и за това днес му направих забележка.Но аз съм 1,60 висока и 48 кг.,та не му вдъхнах респект.Даже напротив-каза ми че ще продължава да го бие.

# 4
 • Мнения: 5 877
Почерпи с нещо хубаво кварталния полицай, разкажи му каква е ситуацията и го помоли да иде да каже на момчетата, че който в неговия район се бие, ще си има проблеми с него.

Според мен не можете да се справите нито с родителите, нито с детето. Ти се чувстваш безпомощна да го защитиш... много лош урок получава синът ти.
А каква точно е неговата роля в цялата работа?

# 5
 • Мнения: 53
Анда,точно така се чувствам-безпомощна.Боли ме страшно много,а незнам какво да направя.Най-лошото е,че синът ми започва да получава комплекси,страх го е да излезе да играе.Аз също мислех да отида при кварталния,но според мен няма смисъл.Другото дете ще каже,че синът ми го закача и го дразни.Те са една групичка от 3-4 деца и те веднага ще го подкрепят.А аз днес се убедих,че лъже и нагло ме гледа.Повишава ми тон и ми каза,че ще продължава да го бие.Казах му,че ако отново го удари ще го набия,а то ми вика-ти нямаш право да ме удряш.Нямам думи просто.

# 6
 • Мнения: 53
Когато днес попитах въпросното дете защо е набил сина ми,отговори-ми той ме обижда.Попитах го с каква дума те обиди,а то ми отговори-ми не чух. Thinking

# 7
 • Мнения: 76
 Аз се намирам в обратната ситуация- детето ми е на 12 години и едно от децата- на 7 г., което играе в махалата(майката имат квартално барче в нашата махала), постоянно го провокира- псува го, заяжда се, ако са започнали някаква игра, примерно на карти- им издава картите. Моето дете- типично "овне" - започнало да раздава правосъдие- първо с думи, после с действия- ритнало го по- крака. Онова се отдалечило и като взело да пищи, но неистов рев/другите деца казват, че Боби/моето дете / не го е ритна  чак толкова силно) и майка му вдига страхотен скандал на детето ми- със заплахи, обиди, псуване. Комшийките ми разправят, че се ужасили от думите, които използвала. Прибирам се аз и детето ми не ми казва нищо- решил сам да се справя. Комшийките обаче ми казаха. Отидох най- културно /макар, че бях бясна/ да се разберем. Тя като гракна :"Не я било интересувало какво сме били работили, щяла да ни съсипе". Послушах я, послушах я, казах й само да не заплашва детето ми(той въпреки, че не ми каза цяла нощ се въртя и на сън се обяснява с нея) и си тръгнах. Реших да сменя подхода-дръпнах детето й и му казах, да не се заяжда с по-големите и и да идва при мен, когато Боби го удари и да ми се оплаква на мен, а не на майка си. Освен това всеки ден, като се прибирам и го видя, го питам Боби закача ли го, разбират ли се. Това като че ли помогна- даже напоследък детето само тича при мен да ми каже, че не са се карали. Но майката спря да ме поздравява и разправя наляво и надясно как не сме си били възпитали детето и как целия квартал се бил оплаквал от него #2gunfire Ама хич не ми пука- стига да не травмира детето ми и да не се занимава с него.

# 8
 • Мнения: 5 877
Анда,точно така се чувствам-безпомощна.Боли ме страшно много,а незнам какво да направя.Най-лошото е,че синът ми започва да получава комплекси,страх го е да излезе да играе.Аз също мислех да отида при кварталния,но според мен няма смисъл.Другото дете ще каже,че синът ми го закача и го дразни.Те са една групичка от 3-4 деца и те веднага ще го подкрепят.А аз днес се убедих,че лъже и нагло ме гледа.Повишава ми тон и ми каза,че ще продължава да го бие.Казах му,че ако отново го удари ще го набия,а то ми вика-ти нямаш право да ме удряш.Нямам думи просто.
Иди при кварталния.

# 9
 • Мнения: 934
Трудно бих се въздържала да не му забия два шамара на това нагло същество, но...

...единствения правилен подход е да кажете и на него, и на майка му, че ако не престане, ще се разправяте с полиция. И подавате жалба или каквото там трябва. Има смисъл. Това е системен тормоз!

# 10
 • София
 • Мнения: 1 986
Според мен имаш три варианта:
1. Жалба при кварталния.
2. Мъжът ти да разкаже, а ако се налага и да покаже на въпросното невъзпитано нагло момченце какво ще му се случи, ако още веднъж закачи и набие детето ти.
3. Да запишеш детето ти на някакъв спорт (от рода на карате, у-шу, тае-бо, кик-бокс, борба), където ще се научи на основните техники за самоотбрана и да ги прилага при нужда, а не да стои и да не знае как да реагира, когато някой го напада.
Но за сега първият вариант мисля че ще ти помогне, а за втория - помисли сериозно. Днес можеш да защитиш детето си, но утре?  newsm78

# 11
 • Мнения: 6 461
............Даже напротив-каза ми че ще продължава да го бие.
Много си сдържана.
Аз до сега да бях му забърсала два шамара...без да се колебая.

# 12
 • Мнения: 934
be.free, а ако някой 17-годишен ритне твоето дете, според него "не чак толкова силно", но достатъчно, за да падне на земята и да реве?
По-малки деца не се бият по никакъв повод, независимо колко са нахални, досадни и прочее!

# 13
 • Мнения: 53
Момичета,нямате представа колко ми помагате.Преди малко цялата треперих от яд и безпомощност.На мен също ми идваше да му забия 2 шамара,но аз моето дете не бия,а комо ли чуждото.Синът ми също е палав,далеч съм от мисълта,че моето дете е най-доброто и възпитаното.Предполагам,че когато ме няма също говори глупости и се дразни.Но това вече е тормоз.Забранила съм му да играе с това дете,но селото ни е малко и няма начин да не се засичат.Смятам когато се върне мъжът ми да му кажа да отиде да си поговори с това дете.

# 14
 • Мнения: 2 197
be.free, а ако някой 17-годишен ритне твоето дете, според него "не чак толкова силно", но достатъчно, за да падне на земята и да реве?
По-малки деца не се бият по никакъв повод, независимо колко са нахални, досадни и прочее!
Откъде реши, че детето е паднало?
Аз лично в тази ситуация не само бих подкрепила детето си, но и бих направила скандал на майка му, че си е позволила да използва такъв език пред децата.
А по отношение на удрянето на по-малки деца - ако детето не разбира от дума не виждам друг начин. А след като то не показва желание да се съобрази и да не досажда ритника е най-малкото, което би му се случило ако ми е наблизо.
Иначе по въпроса на авторката- аз бих подала жалба при кварталния. доколкото знам все още може да се направи това. След като не можете да се разберете с родителите това е начина. А когато (или може би ако) отиде полиция в дома на детето може би нещата ще се подредят.

Общи условия

Активация на акаунт