Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 септ. 2008, 11:14 ч.

Кое промени възгледите ми

 • 2 918
 • 65
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 1 581
Не може ли, например,
Мостовете на Медисън да те промени...?

Може. Благодарение на тази книга днес се радвам на удовлетвореност в личен аспект.


Съгласна съм с това, че човек може да промени възгледите и поведението си, провокиран дори от най-незначителното нещо. Мисля, че животът не дели нещата на малки и големи, на важни и неважни - само ние го правим - и мисля, че да имаш възгледи е неудобство като цяло.

# 46
 • Мнения: 4 892
Склонна съм да кажа, че и аз по отношение на възгледите си съм като Катюша и Liska. Aко трябва да съм искрена обаче, не ми се мисли много, не ми се върща в миналото. Ако го направя най-вероятно ще открия промени, които са се появили някак плавно през годините и може би затова не ги отчитам и не мога да ги нарека кардинални. При мен са предимно от преживени тежки /в личен план и от моя гледная точка/ моменти, предполагам....
Може да има промяна и от книги, разговори с хора, срещи, раздели...
Харесвам написаното от Liska по тази тема и се съгласявам с нея.

# 47
 • Мнения: 5 373
Мене ме промени френският ми период.Казвала съм го и друг път. Промени идеалистичните ми възгледи за живота, вярата в хората я понамали, до едни полезни нива, научи ме да стана.....малко по-егоист.. А последвалият период и запознанството с мъжа ми окончателно ме накараха да повярвам, че случайни неща в живота не се случват.

# 48
 • Мнения: 2 792
 Аз не бих го нарекла точно промяна на възгледите, защото промяна ми звучи като завъртане на 180 градуса, а толкова драстично не ми се е случвало да си променя възприятието на нещата.
 Но множество фактори са изграждали и развивали гледната ми точка по даден въпрос, оформяйки настоящето ми отношение и мнение. Влияят ми и книги, и филми, и нет-а, дори форумът е бил фактор, който ми е влиял за оформяне на гледната ми точка.
 Не мисля, че е незряло една книга да въздейства и оформя мнение, особено когато е добре написана и поднася пълноценна история, струва ми се нелепо да се каже - Ти си толкова незрял, щом "Архипелаг Гулаг" или "Престъпление и наказание" са те променили.
 Първо те ми хрумнаха, като нещо което  е оказало особено влияние на сегашното ми мислене, а всъщност има още много произведения, които са ми влияли, да не говорим и колко случки и събития също са ми въздействали.

# 49
 • София
 • Мнения: 1 777
Възгледите, принципите, философията ми за живота не са се променила. Шлифоват се, нюансират се, развиват се, но коренни промени не са настъпили. това се случва под влияние на много фактори, най-големият от които е живеенето на живота.
 Аз съм си все същата. Малко по-спокойна, търпелива  и умна /??/. Но съм си аз.

# 50
 • Мнения: 2 820
Предимно срещи с определени личности. Книгите просто ми помагаха да фокусирам това, което усещах. Но драматична промяна не съм имала, понякога просто не съм била съвсем аз и съм се носила по течението.

# 51
 • София
 • Мнения: 3 094
Лисо, напоследък звучиш объркано. Библия, Коран или будизъм - все едно.
Как се чуствам по отношение на това, което съм, ти явно не си разбрала. Дали не правиш трансфер на някои от собственте си усещания?

# 52
 • Мнения: 2 901
Мен ме промени една любов, която ме споходи без време.
След нея никога няма да бъда същата.Никога няма да бъда същия човек.
Осъзнах много неща.Осъзнах колко съм сгрешила.И осъзнах,че някои неща никога повече няма да ги повторя в живота си.
За краткото време от три месеца след раздялата ни, живота ми се преобърна в съвсем друга посока и се разви с огромна скорост.
Не съжалявам.Преоткрих много други неща, които до този момент съм имала, а не съм забелязвала.

# 53
 • Мнения: 2 386
Здравословен проблем. Confused
Бих се радвала на 2-3 изречения за тибетската книга, не съм я чела, а май искам.

# 54
 • Мнения: 3 424
Лисо, напоследък звучиш объркано. Библия, Коран или будизъм - все едно.
Как се чуствам по отношение на това, което съм, ти явно не си разбрала. Дали не правиш трансфер на някои от собственте си усещания?
Желанието ми да се придържам към твоите
крайности е нормално да ме пообърква малко,
но ти си в състояние да ме разбереш, защото
си наясно с философията, а и да ми простиш...
Много колебливост, много въпросителни, странно!

# 55
 • Мнения: 2 006
споделете: кое беше, това, което промени възгледите ви, ценностите ви, житейската ви философия.

Не става дума само за житейско препятствие, драма или дете, а .... може би дори само прочетена книга (както стана при мен след "Тибетска книга за живота и смъртта"). Или разговор с много специален човек. Или? Кое променя из основи? Кога се случва това?

Не мисля, че съм променила възгледите си, ценностите си или поне не и съзнателно или е ставало постепенно.

Разкажи нещо от тази книга, кое толкова много те впечатли?
Явно си имала нужда от промяна и тя ти е помогнала, защото е била на точното място в точния момент. 

Промяната предполагам се случва, когато имаш належаща нужда от нея. Тогава всеки един случай / в твоя - Тибетската книга/ можеш да го тълкуваш, като знак, че трябва да се промениш и евентуално се променяш. Но книгата е била само повода, а причината се крие в теб. 

# 56
 • Мнения: 604
При мен се случи вследствие на житейско препятствие, по скоро загуба·

Това ме промени много ,съответно и възгледите за живота ми·

# 57
 • Мнения: 3 424
Но книгата е била само повода, а причината се крие в теб. 

Ето, точно това всъщност аз се
опитах да обясня с думи сложни.

# 58
 • Мнения: 517
Променена не мисля, че съм. По- скоро съм надграждала. Нещата при мен се получават бавно с течение на времето. Не мога да кажа в ретроспекция, че съм друг човек, обаче. От друга страна познавам човек, който се промени коренно като светоусещане след сериозен житейски катаклизъм. В тази връзка, съм склонна да вярвам, че големите промени стават като в природата. Или с еволюция, или с революция. За сега еволюирам. Но... знае ли човек, дали няма да се революционизирам някой ден.  Simple Smile

# 59
 • Мнения: 306
Ако възглед =светоглед,схващане,мнение за.....
Всеки ден се променяме.Неусетно почти...
Само Лили Иванова ще си остане същата.

Общи условия

Активация на акаунт