Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 септ. 2008, 11:14 ч.

Кое промени възгледите ми

 • 2 838
 • 65
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 3 094
Ако сте поохлабили сексуалното напрежение от темите напоследък, ако сте си спомнили първата целувка, поредната изневяра или нещо друго, споделете: кое беше, това, което промени възгледите ви, ценностите ви, житейската ви философия.

Не става дума само за житейско препятствие, драма или дете, а .... може би дори само прочетена книга (както стана при мен след "Тибетска книга за живота и смъртта"). Или разговор с много специален човек. Или? Кое променя из основи? Кога се случва това?

# 1
 • София
 • Мнения: 16 375
Не става дума само за житейско препятствие, драма
Ами може и да не искаш да става дума за това, но при мен си беше точно това - първата истинска драма в що годе безоблачния ми дотогава живот. Отрази се съществено на възприятията ми, на ценностната ми система и на начина ми на мислене. Мисля, че в положителна посока Peace Най-общо казано - приземи ме от облаците.

# 2
 • Мнения: 4 302
Ако трябва да посоча едно конкретно нещо, то е любовна история. Години преди това давах мъдри съвети на моя приятелка "Ама как така си с него без да го искаш, ама как така не можеш просто да сложиш край, ама как така....". Мина време, набутах се в пълния смисъл на думата в подобна ситуация и разбрах, че каквото и да си си мислел преди, когато ти се случи на теб лично, нещата са различни. Оттогава станах по толерантна към чуждото мнение, начин на живот, проблеми, не си позволявам толкова категорични оценки.

Иначе тъпо и банлано, но всичко, което ми се е случвало малко по малко ме е променяло, хората, с които съм общувала. Някои, повече от други разбира се.
Случваше се бавно и постепенно, не съм го усещала в началото. Скоро се замислих, че човек, с който не контактувам от година, а преди това дълги години споделяхме доста, ме промени много. Но го осъзнавам чак сега. Имена трябва ли да пиша Mr. Green

# 3
 • Мнения: 571
Три оръфани листа от един тефтер и един мой братовчед - докато не се събраха на едно място, бях мек, отстъчив, тих и скромен, исках да помагам на всички по света. Когато тези три листа хартия и братовчед ми се събраха на едно място, се промених изцяло - просто ме научиха да казвам не и че както не можеш да имаш всички жени на този свят, така и не можеш да помогнеш на всички по света. Тези три листа бяха с имена на мои длъжници, а братовчед ми ми показа как да се справям, а беше по-малък и без висше. Това се отрази и в личен план...

# 4
 • Мнения: 3 075
Изцяло си промених отношението към живота и започнах да ценя малките неща - за съжаление това стана, когато загубих първата си дъщеря Сара.

Кардиналните промени в мирогледа стават най-често при преживяване на силни емоции - позитивни или негативни! Това става, когато изведнъж прозираш, че това, което си смятал за важно, всъщност не е и някак половината ти живот се е изплъзнал... неусетно.

# 5
 • Мнения: 2 444
Коренна промяна на възгледите ми? - бях на 25 и беше драма, но не любовна. Най тежкото разочарование в живота ми... тогава спрях да бъда идеалист.
Иначе за добро или зло, не съм спряла да се променям. Винаги съм отворена да погледна нещата под нов ъгъл. Все още има неща и хора, които са успявали в някаква степен да ме променят.
А най радостното, което ми се случи тази година е, че допринесох за  промяна на възгледите за нещо важно на много скъп за мен човек.

# 6
 • Варна
 • Мнения: 2 168
Ох, аз съм отчайващо твърдоглава и възгледите ми за живота, ценностите ми  и философията не се влияят от външни фактори. Нито драми, нито мъже, нито любов, нито книги могат да ги променят, пречупят или видоизменят. Пък "изоснови" съвсем. Зная, че звучи странно, но е истина  Rolling Eyes.

# 7
 • Мнения: 7 677
Различни неща са всеки път, дали ще е издънка моя или на приятел, разни приземявания на твърдо, самият контакт с околния свят го налага това понякога. Не се смятам за константна величина. Ако живеех в стъклен буркан и само гледах какво става там, навън, без мен, може би възгледите ми щяха да си останат ненакърнени.

# 8
 • Мнения: 871
Една катастрофа, в която оцелях за разлика от други трима Confused Тогава разбрах, че провидението и късмета не нещата, на които мога безусловно да се осланям!

# 9
 • Мнения: 3 424
Ох, аз съм отчайващо твърдоглава и възгледите ми за живота, ценностите ми  и философията не се влияят от външни фактори. Нито драми, нито мъже, нито любов, нито книги могат да ги променят, пречупят или видоизменят. Пък "изоснови" съвсем. Зная, че звучи странно, но е истина  Rolling Eyes.

Копи/пейст. Мерси.

# 10
 • Мнения: 3 405
Няма конкретни събития при мен. Но възгледите ми са различни от тези, които имах преди 5 години, а те бяха различни от тези от предходните 5 и т. н.
Продължавам да пораствам лека-полека.

# 11
 • Мнения: 5 940
Възгледите са като религия. В основата е вярата, а нея или я имаш, или не.
Човек никога не се променя основно. Не можеш изведнъж да извикаш незаложеното. Просто външни обстоятелства помагат да се самодоразкриеш и самодопълниш.
Не съм се събуждала изведнъж нова. Не съм се зарязвала.
Хора, срещи, места, случили се или изпуснати, оставят своите отпечатъци, но никога само един, една или едно не моделира, не извайва наново.
Вярвам, че някои имат щастието или наказанието да стигнат до самопознанието, а други доброволно се отказват.

# 12
 • Mediterraneo
 • Мнения: 20 841
Имах една учителка по литература, която в голяма степен ме формира като личност. Колкото и странно да звучи, на нея дължа много от това, което съм днес.
Другото, което ме промени изцяло и коренно, е загубата на сина ми...

# 13
 • София
 • Мнения: 3 094

...Човек никога не се променя основно. ...

"Никога" използвано в такъв контекст, е признак не незрялост. Може би е по-подходящо да ползваш "не още" за себе си...  Simple Smile

# 14
 • Мнения: 5 940

...Човек никога не се променя основно. ...

"Никога" използвано в такъв контекст, е признак не незрялост. Може би е по-подходящо да ползваш "не още" за себе си...  Simple Smile
А признак на зрялост ли е да те промени книга?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт