Запеканка?

  • 28 786
  • 31
  •   1
Отговори
  • Мнения: 301
Аз съм от Варна и в Годзила съм яла най-вкусните запеканки. Опитвам у дома да направя същата заливка, но не се получава. Та въпросът ми е как правите заливките на запеканките?

Първо попитах за пиле с кис.мляко, а сега и за запеканка .. станах голям фен на този форум  Heart Eyes Благодаря ви на всички за вашите отговори  Hug

# 1
  • Мнения: 2 257
Какво е запеканка?
Да не бъркаш чужбинския с готварския?

# 2
  • Мнения: 2 803
Аз не правя заливки на запеканките. Слагам варени картофки, филе, луканка или пил.месо, зеленчуци-броколи, царевица и доматка, пробвах и с кис.краставичка, сметана и краве масло, запичам и накрая настъргвам кашкавал на едрото ренде и пак запичам.

# 3
  • Berlin
  • Мнения: 11 239
а и 1во кажи каква е тая запеканка, щото не всички сме от варна и ядем в годзила.  Wink

# 4
  • Мнения: 2 803
а и 1во кажи каква е тая запеканка, щото не всички сме от варна и ядем в годзила.  Wink

Ами самото наименование подсказва, че е нещо запечено във фурна. Ето няколко рецепти:

Картофки, бекон, лук задушен, чесън, сметана, кашкавал.
Картофки, гъби, шунка, кашкавал, магданоз и сметана.
Картофи, пил.месо, сирене, царевица, маслини, кашкавал.
Картофи, броколи, царевица, печен пипер, сирене, сметана, яйце.

# 5
  • Мнения: 2 018
Без заливка стои сухо, но не знам от какво са заливките.

# 6
  • Berlin
  • Мнения: 11 239
е, ясно,че е нещо запечено. Mr. Green аз обаче например не слагам картофи подобни манджи. за спойка правя сосчета от сметана и горчица, кис. мляко с къри, понякога на основата на домати, отгоре ръся кашкавал.

# 7
  • Мнения: 5 001
И  аз правя едно нещо дето му казваме запеканка,но не вярвам да е нещо което е близко до това ,което иска авторката...

Картофено пюре(посолено) се слага в намазнена тавичка,отгоре - запържена кайма с лук,черен,червен пипер,чубрица,доматено пюре 1 с.л.,гъби.Отгоре пак картофено пюре.Заглажда се и набогда с парченца масло.Пече се докато порозовее.След това го заливам с кисело мляко и 2 яйца+1 с.л. брашно.Пече се докато хване приятен загар заливката.При сервиране се поръсва с настърган кашкавал...


П.П. Май повече прилича на овчарски пай,ама ние си му викаме запеканка  Laughing

# 8
  • Мнения: 2 018


Това е запеканка.

# 9
  • Мнения: 351
И аз не правя заливка. От сметаната не ми стои сухо. Отгоре кашкавалче и е страхотно

# 10
  • Мнения: 2 803
И аз не правя заливка. От сметаната не ми стои сухо. Отгоре кашкавалче и е страхотно

Тъкмо това щях да напиша.

# 11
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Когато приготвям картофена с няколко вида сирене задължително я правя с бешамел в който добавям топеното сирене. След като ястието е готово насъргвам малко кашкавал и обратно във фурната докато порозовее.

# 12
  • Мнения: 2 018
_Пепи_ , ето това ми трябваше!   bouquet
Голяма готвачка съм, няма що, щом не съм се сетила за добрия стар бешамел.

# 13
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
_Пепи_ , ето това ми трябваше!   bouquet
Голяма готвачка съм, няма що, щом не съм се сетила за добрия стар бешамел.

Ако искаш ще ти пусна на ЛС подробната рецепта.
В заведенията най-често слагат заквасена или готварска сметана, но аз си го раресвам с бешамел  Mr. Green

# 14
  • Мнения: 2 018
_Пепи_ , ето това ми трябваше!   bouquet
Голяма готвачка съм, няма що, щом не съм се сетила за добрия стар бешамел.

Ако искаш ще ти пусна на ЛС подробната рецепта.
В заведенията най-често слагат заквасена или готварска сметана, но аз си го раресвам с бешамел  Mr. Green

Давай, но ако искаш може и тук. ПРедполагам и на другите ще е интересно!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт