камби

  • 32 583
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
  • Мнения: 2 163
Аз правя камбите почти като по рецептата на упорито зайче, но не слагам аспирин.И без аспирин на камбите нищо не им става.Пълня ги в сухи, затоплени върху печката буркани, веднага затварям и завивам обърнати в одеяло.А във всяка камба слагам 1ч.л. оцет, 1 ч.л. олио, 1 кафена лъжичка захар и непълна каф. лъжичка сол.И чесънче във всяка, но след като ги извадя от фурната.



 Hug  bouquet Благодаря ти Сарина

Аз правя камбите почти като по рецептата на упорито зайче, но не слагам аспирин.И без аспирин на камбите нищо не им става.

E-e-e-e-e, браво!  Hug
Хайде rrhh, ти си   Peace

 Peace Joy Laughing Само да набавя продуктите и почвам Благодаря Бо  bouquet

# 16
  • Мнения: 13 187
Аз ще ти предложа една много лесна и любима в нашето семейство рецепта за камбички:

Печени камби във фурна

Килограм изпечени камби се побират в един компотен буркан.
Така че, в зависимост от броя на бурканите можеш да купиш точните килограми.

Почистените от семето камби се нареждат плътно една до друга в тава.

Във всяка една от тях се слага щипка сол, щипка захал, по една лъжица олио и оцет.

Пече се във загрята на 250 градуса фурна, докато се опекат. Без да прегаря ципата.
На дъното на компотения буркан стриваш два аспирина и тогава слагаш целите камбички,
както са още горещи и със маринатата. Затваряш с капачка и обръщаш обратно.

След един ден слагаш в мазата.


И аз правя подобни, като в камбите добавям и черен пипер, и скилидки чесън /след изпичането/. Не слагам аспирин, а ги заварявам. Стават супер гарнитура!

# 17
  • София
  • Мнения: 39 757
Аз също преди да сложа камби в буркан... ги пека на фурна. Стават.. хм... по-вкусни.
Може двете рецепти за камби да се комбинират.
Отдавна обаче не съм затваряла камби в буркан. Пека и прибирам във фризера.

# 18
  • на село
  • Мнения: 3 914
А някой да е пробвал с пиперки, дали ще стане да ги направя по този начин, че имам едни и се чудя как да ги зазимя  Simple Smile

# 19
  • София
  • Мнения: 39 757
Би трябвало и с пиперки да стане Simple Smile

# 20
  • Мнения: 2 018
А някой да е пробвал с пиперки, дали ще стане да ги направя по този начин, че имам едни и се чудя как да ги зазимя  Simple Smile

Сестрата на мъжа ми /каква ми се падаше  Crazy/ ги прави така. Много вкусни стават.

# 21
  • на село
  • Мнения: 3 914
Благодаря ти Бо_, тази седмица и аз ще пробвам да ги направя,
надявам се да станат  Peace

# 22
  • Мнения: 165
Някой интересува ли се от пълнени камби със зеле и моркови ? Но рецептата е с аспирин.

# 23
  • Пловдив
  • Мнения: 2 163
Някой интересува ли се от пълнени камби със зеле и моркови ? Но рецептата е с аспирин.



Давай , въпроса е да има предложения и избор  Peace, а пък тези като мен, които им е  Naughty  с аспирина ще избират и ще се пазят  Joy

# 24
  • Мнения: 165
Пълнени камби

Продукти: за една доза
25 бр. камби - това е около 3 кг.
1 бр. зелка - около 2 кг.
1 кг. моркови
1 връзка магданоз (или целина по желание)

за саламурата:
700 мл. оцет (една бутилка ябълков)
250 гр. вода;
250 гр.захар;
120 гр.сол;
1/4 ч.ч. олио;
чер пипер, дафинов лист, бахар (ако го обичате)

Марината се завира и се слага 8 бр. счукани аспирина.
Потапят се камбичките и се вадят да изтинат.
По рецепта е да престоят един ден.
Но аз не ги чаках толкова. Сутринта ги бланширах преди закуската,
преди да стане зверилника у дома. И късно преди лягане ги напълних.
Общо взето почти не усетих, че правя туршия.

Зелето, настърганите моркови и магданоза се намачква с малко сол.
Пълнят се камбичките, като 3-4 по-големи моркова се режат да кръгчета,
и с кръгчетата се затапват камбичките.
Нареждат се в буркани.
Заливат се с останалата марина.
По желание може да се сложи по един стрък целина най-отгоре, завит като покривало.
Слага се капачка. И след един ден в мазето.

Дано да ви хареса.

# 25
  • Мнения: 1 271
Аз ще ти предложа една много лесна и любима в нашето семейство рецепта за камбички:

Печени камби във фурна

Килограм изпечени камби се побират в един компотен буркан.
Така че, в зависимост от броя на бурканите можеш да купиш точните килограми.

Почистените от семето камби се нареждат плътно една до друга в тава.

Във всяка една от тях се слага щипка сол, щипка захал, по една лъжица олио и оцет.

Пече се във загрята на 250 градуса фурна, докато се опекат. Без да прегаря ципата.
На дъното на компотения буркан стриваш два аспирина и тогава слагаш целите камбички,
както са още горещи и със маринатата. Затваряш с капачка и обръщаш обратно.

След един ден слагаш в мазата.


на такива свеки слага вътре зеле и морков с целина - стават супер ... а и чесънче

Общи условия

Активация на акаунт