Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 212
Педиатърката ми каза да храня бебето през 3 часа, т.е. 8 пъти на ден. Това означава, че през ноща не мога да пропусна едно хранене или пък да удължа малко периода например на 4-5 часа само за вечерта. От АГ- Варна ми казаха, че нощното хранене мога да се опитам да го прескоча, ако успея. Бебето ми е на 12 дни и е още 2.5 кг, може би заради това педиатърката иска на 3 часа да го храня, което противоречи на хранене "на поискване". Моля споделете, ако сте имали малки бебета или пък не чак толкова малки(не знам дали теглото има значение за честотата на храненето) - как ги  хранехте първия месец и месеците занапред. А колко грама трябва да изсукват на ден? Има ли мярка според килограмите? Всякаква информация ще ми е от полза, не искам да стане така, че да "лишавам" бебето от нощно хранене, ако това е лошо.  Thinking
Благодаря ви предварително.

# 1
 • София
 • Мнения: 1 646
Честито бебче Grinning
Знам, че съвети от сорта "бебето само ще ти покаже" са ти малко далечни сега, но е точно така. Не гледай часовника, а си храни бебето, когато е гладно - без значение дали е през деня или през нощта - то не може да направи разлика. Стомахчето на едно новородено е малко и то не може да поеме толкова храна, че да изкара 3 часа без да се храни. Освен това бебетата имат нужда от допир, те имат силно изявен сукателен рефлекс, който ако подтискаш и отлагаш да предлагаш гърдата често ще тормозиш и себе си и бебето.

Моят син започна да прави пауза между кърменията по 3 часа, едва като стана на 4 месеца (и пак не може да се каже, че беше на определен режим). За едно новородено е абсолютно нормално да се храни и през 40 - 60 мин. Дори да ти се струва, че единственото нещо, което правиш е да кърмиш и нищо друго, важното е да знаеш, че колкото повече кърмиш, толкова повече мляко се произвежда.

# 2
 • Мнения: 864
Винаги съм кърмила на поискване.Никога не съм броила по колко пъти цока на ден  Laughing
Детето само ще си нагласи режима  PeaceВоди се по него и няма да сгрешиш  Hug

Аз още предимно кърмя и пак не броя  Laughing щом иска идва и получава цоките  Laughing

# 3
 • Мнения: 204
Моят лакомник никога не е ял на 3 часа.Когато поиска,тогава му давам,понякога и на час-час и половина. Party

# 4
 • София, Младост 2
 • Мнения: 8 325
Твоето бебенце е с ниско тегло - случайно да е родено преди термин и колко време преди това?
Понякога такива бебета са сънливи и ако се остави на тях да определят интервалите, може да се окаже, че съвсем не се хранят достатъчно. Затова подкрепям напълно педиатърката ти, че са нужни минимум 8 хранения за 24ч, дори да се налага да будиш бебето за тях. Ако то самичко се буди по-често - чудесно, още по-добре е за наддаването, давай си му винаги когато се събуди Grinning

# 5
 • Мнения: 3 869
Послушай Хедра. Тя ЗНАЕ Grinning
Не се старай да е през три часа, храни винаги, когато бебето желае (на тази възраст вечер обикновенно се почва едно безкрайно кърмене - къде през час, къде през половин час), но се старай да не оставяш повече от 3-4 часа между храненията и общо за денонощието да имате поне 8 хранения.
Моят син гони 2 месеца вече, но продължава да се храни по 10-11 пъти на денонощие. Ядейки по малко и начесто бебетата си помагат да се справят с някои проблеми като газовете и рефлукса.

# 6
 • Мнения: 6 142
Бебето може да изсуче по-малко някой път, което означава, че за следващото хранене ще е гладно по-рано и могат да станат дори 9 хранения. Не го мъчи, храни го винаги когато поиска. Peace

# 7
 • Мнения: 3 638
Съгласна съм с Хедра, храни бебето най-малко на всеки 3 часа, ако се буди преди това и по-начесто. Често бебетата в началото са сънливи, а и предвид теглото е хубаво да папка добре  Simple Smile Все още вие рано да премахвате нощно хранене, обикновено бебетата започват да спят по-дълго като достигнат 4 кг. някъде, поне моите наблюдения бяха такива.

# 8
 • Анкх-Морпорк
 • Мнения: 3 407
По-точно е да се каже - най-малко 8 пъти. Дете с тегло 2,5 кг не може да се нагълта с някакви големи количества и е нормално да иска да яде поне 8, а най-добре 10 или 12 пъти.
Не чакай да станат 3 часа от предното ядене, предлагай още докато се разбужда и не чакай да се разреве от глад.

# 9
 • София
 • Мнения: 7 131
Педиатърката ти е права. Аз също родих бебче с ниско тегло /2400/ и нашата педиатърка ни посъветва се да го будя не само през нощта, но и през деня ако не се е събудил в рамките на 3 часа. В началото дори беше на 9 хранения, а понякога и повече.  От Токуда му следяха и теглото всяка седмица и след първата се оказа, че въпреки режима не успява да изсуква достатъчно и беше наддал само 80 грама. Наложи се да давам добавка, защото заспиваше след първите пет минути на гърда, но след десетина дни вече успявах да изцедя с електрическа помпа достатъчно, за да му давам от шишето кърма, а не АМ. След два такива месеца бебчо имаше достатъчно сили да суче нормално, но беше попривикнал към шишето. Въпреки това му давах изцедена кърма в продължение на малко повече от девет месеца. Сучеше по един- два пъти на ден и през останалото време шише, НО важното за мен е, че успя да наддава нормално и да бъде на кърма.
Мисля, че в началната страница има една тема, в която се обсъждат лошите съвети при кърмене и някои от тях касаят точно такива случаи. Ниското тегло при новородените и недоброто наддаване са много опасни. И аз гледах скептично нашата педиатърка когато ме посъветва да будя бебчо и да го дохранвам, въпреки че е една от най- добрите в страната, но колкото и калпави лекари да има не е хубаво да губим тотално доверие във всички представители на професията.
Успех!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт