Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Под гъбата
 • Мнения: 1 252
 Интересува ме някой знае ли къде точно мога да прочета въпросното решение на това министерство за Безплатното даване на закуска/плод на децата в предучилищна група/клас ?
Днес са получили такава заповед в нашата детска градина и са раздали на почти всички деца от подготвителната група чанти с килограми ябълки #Crazy Sick. И понеже има деца, които не са родени през 2002 година ,но ще тръгват по рано на училище за тях не се полага плод.
Ето за това искам да прочета тази простотия. Не ми е за килото ябълки, но ми е обидно че се лишават така деца. Не смятам и че нещо би могло да се промени, но ми се ще да видя на каква база е издадена такава заповед.

# 1
 • Мнения: 2 563
Дали са на децата чанти с ябълки?!  #Crazy Зашо не всеки ден по една ябълка?

А на теб ти е точно за килото ябълки.

# 2
 • Мнения: 5 652
В училище раздават ябълки  newsm78

# 3
 • Мнения: 7 837
Ох  Laughing
И как смятат да следят за редовното хапване на ябълки от децата. Таблички раздават ли?

# 4
 • Мнения: 15 487

А на теб ти е точно за килото ябълки.

Стига де, представи си половината деца от групата ръфат ябълки, а другата половина - не, защото са родени по-късно. Тъпо е.
Иначе чантите с ябълки и мен ме удивяват. Да не би да са дали полагаемото за няколко месеца накуп?  ooooh!

# 5
 • Под гъбата
 • Мнения: 1 252
Дали са полагаемият плод от 15 септември до днес.За това е чантата с ябълки. И да, точно за това е едната част от децата да имат плод и да го изядат а другите да гледат. Не тъпо ами супер тъпо решение. Все пак чакам дано някой даде лин към въпросното решение newsm78
Цитат
А на теб ти е точно за килото ябълки.
Ще ме прощаваш но не ми е за килото ябълки Naughty. Моето дете яде всекидневно пресни плодове и то в нарязан вид защото му се сменят зъбите в момента. И да иска парче от въпросната ябълка не би могло да отхапе без предни зъби!

# 6
 • Мнения: 5 652
Не тъпо ами супер тъпо решение.
Поредното !

# 7
 • Мнения: 5 940
Доколкото си спомням програмата се казваше "Чаша топло мляко и закуска". Решението да се дадат ябълки е вероятно на доставчиците, не е решение на МС или на МТСП, така че сигурно го няма публикувано.

# 8
 • Мнения: 2 563
Дали са полагаемият плод от 15 септември до днес.За това е чантата с ябълки. И да, точно за това е едната част от децата да имат плод и да го изядат а другите да гледат.

Ще ме прощаваш но не ми е за килото ябълки Naughty. Моето дете яде всекидневно пресни плодове и то в нарязан вид защото му се сменят зъбите в момента. И да иска парче от въпросната ябълка не би могло да отхапе без предни зъби!

Значи и да беше получило ябълка, нямаше да може да я изяде и щеше да гледа жално. За какво е гюрюлтията сега?

# 9
 • Под гъбата
 • Мнения: 1 252
Hear Again , няма гюрултия, въпросът е принципен. Няма ли да се дразниш от това че 20 деца ръфат ябълки или друг плод и само 3 примерно от тази група да стоят настрани защото нямат право?? Искам да прочета някъде упомената ли е конкретна възраст или определени условия за да попадне детето във въпросната програма цитирана по горе. През следващата година това дете като има право да тръгне на училище не на 7 А на 6 години да не се окаже че пак няма право да влезе в програмата защото е на по малка възраст. Учителките не дават информация но се чувстват неудобно от ситуацията, домакин ката казва такава е заповедта и това е. В родителския комитет съм и за това ми е важно да изясним ситуацията.

# 10
 • Мнения: 4 935
Добре де, нали са им дали по една торба - тези, които са получили, ще дадат на тези, които не са, и готово  Hug
Иначе че е тъпо решение - тъпо е.
Че е някаква локална измишльотина - локална е.
А че на финала половината ябълки ще се търкалят из двора - в това едва ли някой се съмнява...

# 11
 • Мнения: 15 487
За какво е гюрюлтията сега?


За тъпата, но целенасочено и успешно провеждана политика на правителството "Разделяй и владей". Досега разделяха възрастните (светъл пример майки срещу пенсионери, едни пенсионери на море - други не...), но от няколко години посегнаха и на децата.
За едни деца има детски надбавки, за други няма. За едни деца има безплатни закуски и учебници, за други няма. Сега и децата в една и съща образователна степен делят по признак ЕГН. Докога някакви си тъпи чиновници ще определят кое е по-по-най-дете и кое - не? Ако ще има - да има за всички, ако ще няма - пак да е за всички. Достатъчно естествени критерии за деление си имаме, айде няма нужда да ни пускат допълнителни "отгоре"!  Stop

# 12
 • Мнения: 4 559
Точно така. Не е въпросът на авторката за кило ябълки. Всяко дете би се почувствало дискриминирано, ако на него не дадатт нещо. Естествено, при дете думата няма да е дисткриминирано, по скоро, че не е слушало, не е направило нещо както трябва.
Което може да има по-сериозни последици. Неведоми са пътищата на детската мисъл.
Както нацепиха пенсионерите на ходили и неходили на море. Примери бол.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт