Лакирано месце

  • 2 081
  • 22
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 27 524
Предлагам ви една марината за месо, която е много лесна, става много вкусно и красиво.

4 с.л. олио
4 с.л. соев сос
2 с.л. доматена салца
1 ч.л. черен пипер (смлян)
50 мл бяло вино
3 скилдики пресован чесън
2 с.л. мед
1 ч.л. червен пипер (може и лют, за любителите)
няколко дафинови листа

Смесвате всичко, става гъсто като боза. Намазвате от всички страни месото, подредено в тавичка и заливате изцяло със сместта. След това нареждате отгоре дафиновите листчета. Оставяте го така минимум за една нощ в хладилника. 24 часа е идеално. От време на време го поливате, както докато е в хладилника, така и при печенето. След това печете на 250° за около 3 часа, като тавата е завита с фолио. Като стане готово, махате фолиото и запичате, става като лакирано.  Grinning Не забравяйте да поливате.
Правих го със заешко, с пилешки кълки, с агнешко. Безспорно ще стане без проблем и за свинко, телешко, говеждо...  Simple Smile





Така изглежда преди печенето:

# 1
  • Мнения: 113
Браво Блонди! Пак страхотна рецепта! Ще го пробвам, само да видя какво месце имам във фризера
  bouquet  bouquet  bouquet

# 2
  • София
  • Мнения: 478
ммм вкусно, ще се пробва Crazy

# 3
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Блонди, чудесна рецепта! Ще я пробвам. А да те попитам - да си правила лакирана риба? Някъде четох и ми стана интересно каква е рецептата, но уви не открих много по въпроса...

# 4
  • Мнения: 27 524
Не, не съм правила такава риба. Ако рибата е подходяща, може би ще стане и с тази "лакировка"  Thinking  Без чесъна обаче и без дафиновите листа.  Peace Ще пробвам  Simple Smile

# 5
  • Мнения: 17
Блонди, пилешките кълки изглеждат много добре, а навярно са и много вкусни, но 3 часа на 250 градуса не е ли множко, нама ли да загори? И още 1 въпрос, за колко месо е предвидена тази марината?

# 6
  • Мнения: 17
Блонди, моля те за бърз отговор, защото мисля да експериментирам пред гости за утре вечер

# 7
  • Мнения: 4 433
Блонди, пилешките кълки изглеждат много добре, а навярно са и много вкусни, но 3 часа на 250 градуса не е ли множко, нама ли да загори?
Тя е написала,че слага фолио Peace
Блонди изглеждат Супер  bouquet

# 8
  • Мнения: 27 524
Блонди, пилешките кълки изглеждат много добре, а навярно са и много вкусни, но 3 часа на 250 градуса не е ли множко, нама ли да загори? И още 1 въпрос, за колко месо е предвидена тази марината?

Албена, задължително завита тавата във фолио, така не може да загори. Наблюдавай си кълките, като месото започне да се отръпва от кокалите, махни фолиото и запечи, може да дойде и по-малко от 3 часа за пилешкото специално, за другите е ок.  Simple Smile
Маринатата е за килограм, максимум килограм и половина месо  Peace

# 9
  • Мнения: 17
Блонди и Киара много, много ви багодаря за светкавичния отговор

# 10
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Веднъж експериментирах с мед, но ми сладнеше месото. Като гледам тази рецептичка, много ми се иска да пробвам пак. Блонди, все пак да попитам - сладни ли твоето месце? Може пък да съм объркала пропорциите  Thinking

# 11
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ау, как изглежда само! Блонди, спечели ме за тази "лакирана кауза"!  Hug

# 12
  • Мнения: 1 996
И на мен не ми е много по вскуса сладникаво месце ,но Блонди ще ни каже какво се получава

# 13
  • Мнения: 27 524
Блонди, все пак да попитам - сладни ли твоето месце?

Да, сладни  Peace Аз харесвам комбинацията, но мъжът ми не я одобри  Grinning Медът спокойно може да се пропусне, пак става идеално  Peace

# 14
  • Мнения: 17
Рецептата е страхотна. Браво Блонди!!! Аз неволно пропуснах меда и гостите ми страшно много я харесаха въпреки че не ми се получи "лаковото" покритие, по-вкусни бутчета не бях опитвала и мнението беше единодушно но присъстващите 12. Още веднъж Благодаря за чудесната рецепта. Според мен обаче има нужда от мъничко мед за да поубие киселината на салцата.

# 15
  • Berlin
  • Мнения: 11 239
а като е във фолио, пак ли се залива от време на време?

# 16
  • Мнения: 27 524
Албена, радвам се  Hug

abs, да. Отвиваш фолиото, поливаш малко и пак го слагаш. Не се притеснявай - фолио и оризова хартия не парят, внимаваш само тавата да не пипнеш  Peace

# 17
  • Мнения: 1 951
Блонди, а какво се има пред вид с доматена салца?

# 18
  • Мнения: 27 524
Ами салца, така се казва  Thinking Доматено пюре, ама не от консервирани смлени или не домати, а салца - едно такова гъсто и концентрирано, в малки кутийки  Simple Smile



# 19
  • Мнения: 6 461
Ами салца, така се казва  Thinking Доматено пюре, ама не от консервирани смлени или не домати, а салца - едно такова гъсто и концентрирано, в малки кутийки  Simple Smile


Блонди ,не съм пробвала още рецептата ти ,но предполагам,че соса е ще стане сладко -кисел ,нали?
Опитвала съм РЕБЪРЦА ,но не знам дълги бяха приготвени по този начин Thinking
Ще я пробвам задължително.
  bouquet

# 20
  • Мнения: 1 951
Блонди специално попитах, zащото при нас се каzва доматена паста и се чудех дали става въпрос zа същото  Peace

# 21
  • Мнения: 27 524
Да, явно е същото. Паста знам, че италианците казват на самите макарони. В България му викат салца, тук се води двойно концентрирано пюре  Crazy

# 22
  • Мнения: 1 951
Направих го  Grinning обаче.... соса който остана на дъното на тавичката zагоря  Sad и не иzглеждаше лакирано като твоето  Sad Въпреки всичко беше мнооого вкусно  Laughing но се питам къде сбърках? Единственото което пропуснах беше меда, дали е от това  newsm78 ?

Общи условия

Активация на акаунт