Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 юли 2005, 18:42 ч.

Мързелив сладкиш с ябълки и гриз

  • 13 062
  • 31
  •   1
Отговори
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
От няколко дена съм луднала на темата сладкиши. Организирам си рецептите в тетрадката и попаднах на този. не съм го правила от година по простата причина че не остава време. Сладкиша е адски лесен.

1.5 кг ябълки ( обелени и рендосани)
1ч.ч. брашно
1ч.ч. гриз
1ч.ч. захар + още 5 л. за карамелизиране
1. бакпулвер
1 ч.л. канела
50гр. краве масло ( 1 кибритена кутийка)- разтопено


Тава тип/форма "електрическа тенджера" се слага на котлона с 5 л. захар и се прави карамел. След това се маха от котлона.
Всички сухи продукти се смесват.
Ябълките и сухите части се разделят на 3 равни части.
1/3 от ябълките се разтилат на дъното. Над ябълките се слага 1/3 от сухата смес.
Редуват се.
Започва се с ябълки, но се завършва със сухата смес.
Полива се с маслото
пече се до зачервяване в умерена фурна!!!!

Последна редакция: сб, 09 юли 2005, 15:46 от Mamica

# 1
  • Sofia
  • Мнения: 3 285
А няма ли някаква течност - как набъбва грисът?

# 2
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
Никаква.
Става супер сочен от ябълките.
Става и с тиква.

# 3
  • Мнения: 1 002
много го обичам този сладкиш..лесен е , и е много вкусен ..ям го по време на пости ...

# 4
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
много го обичам този сладкиш..лесен е , и е много вкусен ..ям го по време на пости ...
Любим на нашето семейство.

# 5
  • Мнения: 1 002
Любим на нашето семейство.
да вметна само , че даваш много хубави рецепти ...

# 6
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
Любим на нашето семейство.
да вметна само , че даваш много хубави рецепти ...
Мерси. Какво пиеш? Опппсссс не отговарярй че ще ни бият че разводняваме форума и темата.

# 7
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 826
Мамице, ма как не се спря бре жена  Stop. Само за вкусотии и то сладки думаш/пишеш  Grinning
Че и ми ги показваш на картинка Crossing Arms. Най-накрая ще взема да те посетя  Laughing

хихихихихихихи - що не се цаниш за главен майстор-сладкар нейде си?  newsm78

# 8
  • София
  • Мнения: 1 543
Не се пече.....не се вари..нищо ли друго не му се прави на тоя сладкиш? newsm78 Грисът соров ли си остава? Аз питам защото не съм майстор-готвач все пак. Embarassed

# 9
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
Не се пече.....не се вари..нищо ли друго не му се прави на тоя сладкиш? newsm78 Грисът соров ли си остава? Аз питам защото не съм майстор-готвач все пак. Embarassed
Пече се. Добавих тази подробност. За мен защото е ЯСНО че след като има тесто се пече си помислих че и за другите е така Rolling Eyes
Извинявам се.

# 10
  • New Zealand
  • Мнения: 5 183
Моите двама маже са големи сладокусници. А и грис много оби4ат, както и ябълки. Трябва да им го спретна този сладкиш следващия уикенд   chef
Мерси за оригиналната идея  smile3501

# 11
  • Мнения: 86
Току що изядох едно парче, обаче гриса се чувства между зъбите, суров остана Cry

# 12
  • София
  • Мнения: 3 309
Този десерт фигурира в една стара книжка - "Кухня за деца от 3 до 5 г." май беше заглавието й, под името "Ябълкови песъчинки". Правила съм го навремето, хубав е, благодаря, че ми го припомни, Мамице, ще го спретна тези дни. У дома народът обича грис и ябълки поотделно, що пък да не ги обединя Laughing

# 13
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 030
Този сладкиш мама го прави, записан като "Ябълков щрудел". Пече го на фурна, като подлага хартия за печене в тавата, че грисът много се залепя иначе.

# 14
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
Този сладкиш мама го прави, записан като "Ябълков щрудел". Пече го на фурна, като подлага хартия за печене в тавата, че грисът много се залепя иначе.
Ако се започне с ябълките не се лепи нищо. правила съм го 100 пъти. Никога не ми е ставал суров или залепнал.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт