Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 13 окт. 2008, 08:43 ч.

ЗА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ

  • 704
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 141
Момичета искам да ви попитам в колко часа си вземате децата от детска градина.На родителската среща ни прочетоха правилник за това ка ако два пъти не си вземе детето от детската до 19 часа ще бъде изключено от нея.
Аз питам а тези родители, които си вземат децата още в 17 часа не би ли  трябвало да ги сподели същата съдба?!
Нормалното работно време е от 8.30 до 17.Питам как може човек да успее да стигне навреме до детската градина, за да не остава детето му последно и от това всички да страдаме?
Не върви някак си  работното време да им е до 19 часа а още в 17.30 децата да са взети и да няма никой??!
Споделете моля ви или аз нещо грешно разсъждавам?!

# 1
  • Мнения: 1 744
Моите ги взима мъжа ми, който е на свободна професия, т.е. без точно работно време, или майка ми, която от скоро е безработна. Взимат ги към 17,00. По-принцип учителките са ми казвали, пък и аз съм на това мнение, че децата е хубаво да се взимат към 16-17,00часа, защото много им идват 8-9часа стоене там. Хубаво е да прекарват повече време с нас родителите. Но за съжаление в политиката на  България се набляга на това да се работи максимално, пък децата ако може други хора да ги гледат.
В Белгия майките се насърчават първо да си гледат децата поне до 2-3 г., второ градините предават децата в 16,30 задължително, като ако се случи да останат се плаща на час по незнам колко беше на госпожата , задето е останала.
Тук обаче единствения вариант е или да работиш в кваратала си до 17,00ч или да плащаш на някой да ти взима детето, или да разчиташ на баби.
Но все пак като работното време на градината е до 19,00 е нормално дотогава да са взети децата. Все пак и на персонала там не му плащат извънредно да седи повече.

Общи условия

Активация на акаунт