Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 16 окт. 2008, 02:50 ч.

,,Ясновидци,,-сезон втори.

 • 29 255
 • 463
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 1 253
Ама последно кога започва?

Чети по-нагоре .

# 46
 • Мнения: 2
Ясновидци тръгва със скрито жури!

От края на март по bTV се завръща едно от най-обсъжданите и популярни предавания за миналата година – "Ясновидци". Във втория сезон на шоуто участват осем необикновени българи - петима мъже и три дами. Те бяха избрани сред повече от 100 кандидати на тежък кастинг, в който всеки трябваше да мине през 10 различни теста.

Сред новите кандидат-ясновидци има двама от Варна, двама от София, един от Свиленград, един от Кюстендил, един от Рибарица и един от Сибир.

В новия сезон журито ще бъде скрито както от участниците, така и от зрителите чак до последния дванайсети епизод, когато ще бъде обявен победителят.

Тази година участниците трябва да се справят със значително по-тежки и сложни задачи. В тях късметът и шансът са сведени до минимум.

Най-старата история, която ясновидците трябва да разгадаят, датира отпреди повече от 3000 години. Друга задача пък ги изправя пред една от най-големите мистерии в историята на Европа и нейната неочаквана развръзка ще се окаже шокираща за мнозина.

Финалното изпитание пред тримата финалисти ще бъде сложно и мащабно. Все още не е заснето, защото изисква месеци проучвания и специална подготовка.

Победителят във втория сезон на "Ясновидци" ще стане ясен до началото на лятото. И тази година наградата няма да е парична.

Източник: http://yasnovidci.btv.bg/

# 47
 • Мнения: 2
Близо 30 изпитания стоят пред новите ясновидци

С почти 30 изпитания, които проверяват способностите им, трябва да се справят новите участници в риалити шоуто "Ясновидци". Трите жени и петимата мъже, които бяха включени в проекта след изтощителен кастинг, показаха неочаквани и на моменти изумителни резултати.

За разлика от миналата година в новия сезон първите задачи не обособяват фаворити – в различните изпитания различни участници се проявяват като най-добри. Зрителите ще видят как първоначално приятелската атмосфера между тях бързо се превръща в ожесточена конкуренция.

За първи път в българското издание на шоуто ще бъде проведен експеримент с предсказване на бъдещето. До момента подобна задача е поставяна само в Русия. Там участниците трябва да предвидят резултата от футболен мач. В България обаче ясновидците няма да се разминат толкова леко. Изпитанието пред тях е доста по-усложнено и е в две части.

Друга задача, измислена в България, проверява дали предполагаемите ясновидски способности могат да спасят участниците в застрашаваща ги ситуация – като игра на руска рулетка.

Най-грандиозното изпитание пред тях обаче е свързано с една от най-големите мистерии в европейската история, ключът към която може да се крие на съвсем неочаквано място. Проучването и изследването само на тази задача отне на екипа повече от пет седмици, а резултатът от нея е изненадващ.

В "Ясновидци" зрителите ще видят още сложни криминални истории, търсене на изчезнали хора, симулация на терористична атака, неизвестни исторически факти и още много атрактивни предизвикателства, чиято цел е да провери какво е възможно и какво не в сферата на свръхестественото и съществуват ли наистина хора, които могат да бъдат наречени ясновидци.

# 48
 • Мнения: 267
Здравейте,аз също чакам с интерес предаването.Макар да незнам кое по-напред ще гледам Twisted Evil-да живее нета Peace.
vockil,благодаря за интересното инфо.

# 49
 • Мнения: 2
Николай Георгиев, водещ на предаването „Ясновидци“ по bTV:

Изпитанията в „Ясновидци“ 2 са по-трудни, участниците - по-малко

- Какво е новото във втория сезон на „Ясновидци“?
- По-трудните изпитания и съответно по-добрите резултати на тези, които бяха избрани за втория сезон. Този път участниците са по-малко. Това се наложи, защото визията на сезона е насочена към самите тях – те трябва да бъдат разпознати и затова от десет, намалихме броя им на осем, за да могат и зрителите да започнат да се запознават с тях от самото начало. Това предаване е за ясновидци, но аз по-скоро бих го членувал - за ясновидците – точно за тези. Те трябва да имат характер, емоция, която искаме да покажем. Тези, които сме избрали, са доста ярки и добри. Като постижения в изпитанията те са по-напред от участниците в първия сезон.

- През какви изпитания преминаха участниците на кастинга?
- Кастингът беше много сложен този път. Аз лично не присъствах, а бях част от изпитанията. Ясновидците говореха с мен по телефона, без да знаят кой съм и къде се намирам, как се чувствам. Тогава имах проблем с глезена си – бях се контузил по време на игра на футбол, те трябваше да усетят и това. Кастингът беше по-труден, защото редакторите и режисьорите буквално на секундата искаха да знаят какво вижда всеки ясновидец. Има провокация не само от гледна точка на техните способности. Това е трудното. Защото при други, по-спокойни условия тези хора може би биха показали по-добри резултати. Но нашата цел е не да ги успокояваме, а да докажем, заснемайки всичко това, че те имат някакви способности.

- Как са подбрани историите за този сезон?
- Това е дълъг процес. Още с финала на „Ясновидци“ 1 главният сценарист и редактор Ники Йорданов и колегите започнаха да търсят истории, а такива има страшно много. Негова е ролята да ги отсее и да избере най-доброто, както и да разкаже историята добре. Това е процес, който продължи може би половин година. С много пътувания, много телефонни разговори и ровене. Историите са автентични, някои от тях са доста шокиращи.

- Можете ли да издадете някоя от тях?
- Един от най-емоционалните и трогателни експерименти се нарича „Писмото“. Герой в него е 86-годишният Тодор Драгов. През 1945 г. той е изпратен от българската държава в следвоенна Будапеща, където се запознава с младата унгарка Каталин. Изживяват кратка любовна история, но Тодор се връща в България, при съпругата и дъщеря си. След време пристига писмо от Каталин на унгарски, което той не може да преведе. Писмото обаче изчезва. През 2005 г. Тодор го открива, намира преводач и разбира, че има дете от унгарката. Задачата на ясновидците е при среща с него, без да го познават, да разкрият историята, която го вълнува повече от 60 г. Постиженията им са шокиращи, а зрителите могат да ги видят още във втория епизод на шоуто.

- Кои са членовете на журито, което ще определи победителя?
- Почти нищо не знам за журито. Тази година то е скрито и на много късен етап в шоуто ще се разбере кои са членовете му и на какъв принцип елиминират участниците. Но на мен не ми е необходимо да знам. Важното е, че тези трима души, абсолютно независими един от друг, наблюдават ясновидците – постиженията и резултатите им и решават кой да отпадне и кой да продължи. Не е необходимо членовете на журито да имат някакви способности – когато има задача и видиш как е изпълнена, веднага можеш да оцениш как се е справил ясновидецът. Изпитанията са 30 и те със сигурност ще покажат кой е най-добър.

- Как се съгласихте да станете водещ на това предаване?
- Не ми трябваше много време да се убеждавам, тъй като разбрах кой ще прави „Ясновидци“ в България. У нас има стълбове на сериозност и bTV е един от тях. Не пренебрегнах и факта, че проектът е сериозен, лицензен формат и не става въпрос за някакви измислени гадания. В този смисъл не ми трябваше много време да мисля. От друга страна се съгласих заради самите продуценти от Global Films в лицето на Магърдич Халваджиян – това са хора творци, не че и аз не съм, но те виждат нещата отстрани и от гледна точка на обективен режисьор преценяват, че съм достоен да бъда водещ на това шоу. Опитвам се да разбирам хората, да вникна в тях, да ги анализирам.

- Случват ли се интересни ситуации около снимките?
- Неочакваните неща не са чак толкова много, това е тежък процес, но в крайна сметка това ни е работата. Ние снимаме филм – от сутрин до вечер. Условията са ясни – теренът е винаги неблагодатен – не си в студио, в което всичко е наредено. Постоянно се пренарежда осветление, кабели, снима се като филм – през целия ден. През останалото време, когато някой е в кадър или не е, когато аз записвам анонс останалите висят по автобуси, топло облечени – беше и студеничко, но това е част от работата. Даже по-късно, когато започнахме да снимаме на закрито и топло, на мен не ми беше комфортно, исках да е трудно. Ставаш рано, пътуваш. Снимали сме из цялата страна. Пътувахме много. Честно казано, всяка друга работа като тв водещ би ми била леко скучна ако тази вътрешна дисциплина и суровост на работата отсъства.

- „Ясновидци“ ще се излъчва в четвъртък от 20:00 часа. Как ще победите по рейтинг VIP Brother по Нова тв?
- Знам какво ще се случи. Ще ги победим по рейтинг, но с много малка разлика, което е много болезнено. Това е все едно да идеш да биеш голям отбор с един гол разлика. Ние правим нещо различно, от което зрителите ще настръхват от самите предизвикателства и от начина, по който ясновидците се справят и от филма, който ще видят, защото той е много ярък, много смел и прецизен. Там няма да има нито грам битовизъм, който така или иначе се простира почти навсякъде.

Интервюто взе Инна Василева, Class

# 50
 • Мнения: 233
Браво за инфото.Остават само 3 дни.Приятно гледане.

# 51
 • Мнения: 80
само в четвъртък  Cry неееееее

# 52
 • Мнения: 822
И аз в отбора. Mr. Green

На мен ми е интересно, поради каква причина тази година журито ще е скрито и за публиката. newsm78

# 53
 • Мнения: 2 746
нямам търпение! голям фен съм на шоуто! Grinning

# 54
 • Мнения: 3 504
нямам търпение! голям фен съм на шоуто! Grinning

и аз  Peace

# 55
 • Мнения: 4 181
Битва екстрасенсов -настръхваше ми косата миналата година  .Дано има нещо интересно и в "Ясновидците"

# 56
# 57
 • Мнения: 2
Пародията на баба Вики е чудесна.  Laughing

# 58
 • Мнения: 2
От http://yasnovidci.btv.bg:

Членовете на журито в "Ясновидци 2" не се познават

Вторият сезон на хитовото риалити шоу "Ясновидци" стартира с 90-минутен епизод утре вечер от 20 ч.

Най-важното, което ще бъде разкрито в първия епизод, е кои са новите осемте претенденти, които ще се съревновават в разгадаването на заплетените загадки.

За кратко зрителите на bTV ще могат да надникнат и зад кулисите и ще имат възможността да видят най-интересните моменти от кастинга за втория сезон.

Една голяма мистерия в сезон 2

обаче няма да бъде разкрита, а именно – кое е журито. Единственото, което се знае засега е, че тези хора ще оценяват ясновидците отделно един от друг, т.е. членовете не се познават и нямат абсолютно никакъв контакт един с друг.

Това гарантира още по-качественото и безпристрастно оценяване на паранормалните способности на участниците и справянето им в различните изпитания.

# 59
 • Мнения: 0
Ако наистина са ясновидци няма да е никакъв проблем да познаят кои са в журито  Confused Така де !!  Confused

Общи условия

Активация на акаунт