Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 юли 2005, 18:14 ч.

по колко време в бънджито?

 • 1 791
 • 20
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 3 558
от една седмица имаме нова продобивка и Светльо много и се кефи
чудя се по колко време мога да го оставям да виси вътре и колко пъти на ден?
само да поясня че не го оставям да стъпва а само виси,горе долу както в кенгуру

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 8 547
 Thinking newsm78
Аз като питах педито, ми каза да ползваме бънджи след като Влади може да сяда вече,та по тази причина още нямаме.
От друга страна на повечето бънджи-гащи пише,че са за употреба след 4 месеца  Thinking
На коя фирма ви е бънджито?

# 2
 • Мнения: 10 745
Моя синковец седи не повече от 30 минути.Умръзва му и почва да хленчи.Иначе в проходилката стои по няколко часа.Явно на бънджито му е неудобно.

# 3
 • София
 • Мнения: 3 558
изхвърлих купията ама май беше на Baby max тия с патицата
преди седмица водих Светльо на ортопед и го питах може ли вече да сяда и той каза ДА!
та затова взехмеи бънджито

# 4
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
от една седмица имаме нова продобивка и Светльо много и се кефи
чудя се по колко време мога да го оставям да виси вътре и колко пъти на ден?
само да поясня че не го оставям да стъпва а само виси,горе долу както в кенгуру
Ползвах нашето по същия начин - да не стъпва, а само да виси като в люлка. И нашето беше с патка с човка, която бибитка. Ако имаше кой да виси до нея да я люшка и да я забавлява - на ден 2-3 пъти по 15-20 минути стоеше, после й омръзваше. Иначе на теория щом не стъпва (пазете крачетата!!), би могло и повече време да прекарва вътре - стига да иска.

# 5
 • в мъжки прегръдки
 • Мнения: 3 572
Да се включа и аз с питане. Ние също сме с патицата обаче ако не стъпва като е в нея няма какво да прави и му доскучава. Как да го оставя да виси във въздуха? Трябва да стои някой да го люлее а нали идеята е да седи там та да свърша нещо из къщи. Затова започнах да му обувам едни обувки и да го пускам да стъпва. Така се радва много и може да подскача по половин час вътре. Та се чудя как да постъпя? С ортопеда не съм се консултирала защото той още в началото каза че е против бънджитата и проходилките.

# 6
 • Мнения: 639
 На около 5 месечна възраст бебето започва да "скача" - при твърда опора под краката се оттласква нагоре и се отпуска свободно да падне. Мама , разбира се държи бебо под мищници...тази "гимнастика" е рефлекторна и е подготовка на мускулите на бедрото за пълзене. Бебетата тренират в голяма част от деня, обикновеннно на тези, които не пропълзяват не им е позволявано да осъществяват тази гимнастика, доста по-пухкави са от връстниците си.... Следващото " упражнение"  е да се обърне бебето на четири крака и да се поклаща напред назад, сякащ ей сега ще тръгне - така заякват мускулите на ръцете, гърба и се развива координацията и равновесието. Именно за тази скачаща гимнастика е измислено и това бънджи, защо не допускате да скача детето ? От какво всъщност пазите крачетата? Когато детето е готово то СЯДА САМО, когато е готово - ПРОХОЖДА САМО, ако крачетата му не са готови то няма да подскача, нито да се подпира на крачета - просто ще си виси, а краката ще стоят отпуснати. Като се умори бебето от скачането и ставите и мускулите му се нуждаят от почивка то САМО си отпуска крачетата!

# 7
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
От какво всъщност пазите крачетата? Когато детето е готово то СЯДА САМО, когато е готово - ПРОХОЖДА САМО, ако крачетата му не са готови то няма да подскача, нито да се подпира на крачета - просто ще си виси, а краката ще стоят отпуснати. Като се умори бебето от скачането и ставите и мускулите му се нуждаят от почивка то САМО си отпуска крачетата!

Поговори с ОРТОПЕД най-напред и ще разбереш от какво пазим крачетата Wink

Мненията на педиатрите и детските сестри, които дават свободно съчинени мнения, небазирани на нищо, освен на нещо, четено в университета преди 20-тина години или просто личен опит, 'време му е вече да скача, да се оттласква. дръж го прав и т.н.' драстично се различават от мненията на ортопедите, които много подробно и добре обясняват от какво и как да предпазим детските крачета и костите въобще.

п.с. не визирам теб като медицинско лице.

# 8
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
И за да допълня горното, без да съм ортопед в никаква степен - дори с най-страхотните ортопедични обувки при такова 'скачане' детето може жестоко да си изкриви стъпалцето или крачето... Горепосоченият разговор с ортопед ще ви помогне много и в детайли ще ви подскаже как е най-добре да се развива двигателният апарат.

# 9
 • Мнения: 639
 Интересно кой е разрешил да се произвеждат и ползват такива екстри като бънджито щом не е правилно? newsm78

# 10
 • След завоя в дясно
 • Мнения: 947
Здравей,
Аз слагам малкия на бънджито 1-2 сед. по 15-20мин. максимум smile3535 ,и то ако много е кисел докато стане време за лягане.
Мое лично мнение ,е че ползването на бънджито и проходилките трябва да се сведе до минимум.
Е наистина признавам ,че тези изобретения са създадени май повече за наше улеснение,  newsm75 1dishes 1ironing wash ( че в това забързано ежедневие #Silly)отколкото за детенце
Приятен ден  bouquet

# 11
 • welcome to the Jungle
 • Мнения: 958
Интересна тема се е заформила, но аз се питам следното - възможно ли е производител от световна величина като САМ да не е тествал продукцията си при най-добрите педиатри-ортопеди, да не е направено солидно проучване на вероятните рискове за децата и крачетата им Thinking? защото, ето, вижте, че това бънджи е определено да е от 5 месечна възраст използваемо  Thinking Thinkinghttp://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=73&products_id=209

 Дали ако се спазят инструкциите - няма да бъде иделно и полезно даже за бебетата, а не вредно?


Любопитно ми е, защото съм чела и доста спорове за кошниците за новородени - масово мамите се страхуват, че бебето не било легнало в тях, а като "поприседнало". ДА ама в същото време на кошниците си им пише, че са за новородени  newsm78 newsm78 newsm78. И колкото на мен "да ми се струват и изглеждат" разни неща, то големите фирми със сигурност работят "на твърдо" - всичко е проверено, изпипано и идеално преди да излезе на пазара Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 12
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
Аз препредавам какво знам от двама ортопеди (потвърдено чрез мамите тук и от други ортопеди) - а всеки прави каквото си реши с детето си.

А дали гигант-производител на каквото и да е (храна, стоки битови или бебешки) се води най-вече от здравето и благоденствието на потребителите, загърбвайки печалбата и съответната носеща печалба реклама...ами...няма какво да коментирам.

# 13
 • welcome to the Jungle
 • Мнения: 958
Аз препредавам какво знам от двама ортопеди (потвърдено чрез мамите тук и от други ортопеди) - а всеки прави каквото си реши с детето си.

А дали гигант-производител на каквото и да е (храна, стоки битови или бебешки) се води най-вече от здравето и благоденствието на потребителите, загърбвайки печалбата и съответната носеща печалба реклама...ами...няма какво да коментирам.

Бу, с най-добри чувства и с идеята тези редове да не ги приемеш за заяждане искам да кажа следното:
1. "двама ортопеди" не могат да имат представителност на извадката, т.е. мнението на само двама не би трябвало да е 100% -ова истина. Ще повярвам на думите, че ортопедите са против употребата на бънджитата едва, когато ги изземат от пазара и задължат всички продавачи да им сменят етикетите на производтиелти с такива, че се ползват не от 5, а от 8 месеца примерно.
2. "Гигантите-производители, които не си загърбват печалбата" - ако правилно разбирам намека ти, се срещаха преди десетина -петнадесет години по нашите ширини. Чат-пат глупости и неверни неща по етикетите се пишат на стоки, които са от съмнителен производител, най-често от азиатски произход. При тези две положение съм абсолютно съгласна с написаното за Гигантите-производители, защото примери можем да изброяваме до утре.
Но не мога да се съглася с твоето мнение (естествено, тук всяка една от нас си има право на мнение и в това няма нищо лошо), че големите европейски и американски и т.н. водещи компании продават случайни неща със случайни етикети. НАй-малкото, защото тези етикети не се печатат в някоя печатарска или текстилна фабрика, а се издават сертификати от водещи здравни и компетентни организации. А за да се издаде такъв сертификат, даден продукт първо се разработва от водещи специалисти в дадената област, на които се заплаща супер високо-квалифициран труд за иновации, после се предсотавят на независими водещи сертификационни и апробационни компании, организации и т.н. , които да изследват продукта и едва тогава се издават сертификатите за сигурност, качество и т.н. (сори, че пиша с много т.н. ,ама ако се отплесна в детайлите - трябва да изпиша няколко машинописни страници Flutter). Издаването на сертификат за сигурност не се закупува, а се създават специални системи и чек-листове, продуктът се подлага на хиляди видове проби, опити  и едва, когато той издържи предвидените резултати, когато се докаже, че е абсолютно безвреден и даже носи някакви ползи и предмиства, едва тогава се издават различните сертификати. С други думи - от производството на автомобили, където водещ показател за стъпване на конкурентния пазар е именно сигурността, която се сертифицира, чрез определени и параметри и краш-тестови постижения и стигнем до производството на биберони-залъгалки, където всеки химичен елемент, заложен в производствените смеси, всяка гънка на бибата е строго определена и е патентована от различните изследователски екипи - говорим само и единствено за стандрати. Ама не "някакви" стандарти, а разработени и доказани правила и норми, на които трябва да отговаря дадената продукция. Допълнително има стандартизирани норми за Европейския съюз, други за Щатите и т.н., които също са подготвени на база хиляди проучвания, анализи и доклади на стотици специалисти.. От тук насетне, за да е всичко под контрол фирмите се сертифицират по ISO 9001:2000 и други системи за качество (моят любим се занимава с такива и по негово настояване съм изчела около 2000 страници на тази тематика)
При производството на храни и лекарства - винаги срокът на годност е по-кратък от реалния срок на годност. Знам, от водещи разпространители на лекарства, че за българските - срокът на годност е + 6 месеца от срока , изписан на етикета, а за вноснтие -обикновено между 9 и 12 месеца отгоре.

Не съм рекламно лице на САМ  Wink, нито още ми се е родило бебето, за да ви кажа кога съм го сложила на бънджи-гащите, но заставам твърдо зад мнението си, че именно гигантите-производители продават стока, на чиито етикети със сигурност е изписано вярната (да не кажа - презастрахована от инциденти) инструкция за сигурност и употреба. Flutter Hug Hug

# 14
 • Мнения: 8 769
Ами не ме интересува какви и изобщо дали големите и малки пртоизводители на тия залъгалки имат сертификати. Честно казано, дълбоко се съмнявам,че специално за теиз видове "люлки" се дават сертификати и лкицензи, но тъй като доказателства нямам, пък и не ми се търсят, не споря.
Знам само, че дъщеря ми пропълзя  newsm32, проходи  smile3539и заподскача  #Onfireкато дива и без помощта на бънджита, проходилки и прочие залъгалки. Не разбирам неразумното харчене на пари, честно ви казвам. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт