Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 окт. 2008, 15:06 ч.

Шопска домашна баница - за неуверените в точенето

  • 25 563
  • 80
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 4 340
Супер баница си направила Hug

# 16
  • София
  • Мнения: 11 334
Непременно ще я пробвам, само да ми остане 1 час свободен  Wink

# 17
  • Мнения: 951
Блонди, страхотно изглежда баницата ти.
Скоро не сме хапвали баница, а твоята направо ме съблазни.
Благодаря за споделената рецепта и хубавите снимки.   bouquet

# 18
  • varna
  • Мнения: 112
Благодаря за за рецептата на тази вкусна баница!Снощи я правих днес няма нищо.Малко снимков материал



Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 13:34 от stefi.1979

# 19
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Стефи, браво   bouquet, справила си се по-добре от мен, по моята имаше доста сплъстени и залепнали участъци  Embarassed

# 20
  • varna
  • Мнения: 112
Аз ти благодаря,не знаех че мога да точа!

# 21
  • там някъде
  • Мнения: 320
Блонди, баничката изглежда страхотно и ще се прави в най-скоро време, ама я кажи за брашното, то на око на око ама горе долу колко брашно отива килограм ли, половинка ли, ориентирай ме малко  Rolling Eyes
А ако остане за следващия ден пак ли е мекичката и така пухкава, дали ако я направя единия ден и да я нося на следващия в работата на колегите ще си е хубава  newsm78

# 22
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
По-малко от килограм  Peace И повече от половин.
Ок си е няколко дни, само след изстиване я завий в кърпи и прибери в плик или в кутия  Simple Smile

# 23
  • там някъде
  • Мнения: 320
Мерси Блонди    bouquet

# 24
  • Мнения: 951
Стефи - твоята баница изглежда прекрасно.   bouquet
Вероятно на вкус е още по-хубава.
И тъй като съм настинала, а като гледам вашите снимки и на мен ми се прияде такава баница се чудя дали да не я замеся в машинката за хляб. Пък аз само с точенето да се заема.  Thinking

# 25
  • София
  • Мнения: 3 547
Малии, как ми се прияде. Ще се ходи до магазина за продукти.
Тенкю за рецептата ,страхотно изглежда  bouquet

# 26
  • сред люляците
  • Мнения: 732
Аз къде съм гледала толкова време, че не съм видяла тази чудесна рецепта newsm78 Току-що я виждам, обаче  Блонди, да знаеш, веднага и хвърлих око Wink Тъкмо като за мен - неуверена в точенето hahaha Що ли едно време не съм щяла да се науча от баба ми... Но това е друга тема Laughing

Благодаря   bouquet

# 27
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Тъкмо като за мен - неуверена в точенето hahaha Що ли едно време не съм щяла да се науча от баба ми... Но това е друга тема Laughing

И аз съм от не толкова неуверените, колкото искащите, ама неможещите  Blush О, баба ми, на баща ми майката, Царица беше с главно Ц  Heart Eyes Такива питки, такива баници, такивя ястия... всичко... мисля, че подсъзнателно от нея чак сега, на дърти години ми се яви това желание да готвя. Аз готвя от около година, преди това можех само сандвичи и яйца  Laughing Майка ми също е страхотна готвачка, но някакси - уморена от готвенето. На баба ми й доставяше истинско удоволствие, въпреки умората, болките, заетостта. На майка ми й идваше малко като по задължение може би... Бба ми мяташе на ръце и подхвърляше корите, до това чак не вярвам някога да стигна  Simple Smile

# 28
  • сред люляците
  • Мнения: 732
Като чета това, което си написала за баба си и майка си, все едно, че става дума за моите Laughing
Да знаеш, че сме се метнали на бабите си Hug Ти определено си МНОГО талантлива  bouquet

# 29
  • София
  • Мнения: 1 979
Блонди, голямо благодаря и от мен!  bouquet
Днес направих баницата и въпреки, че никога не съм точила корите ми станаха направо прозрачни. Тестото е много хубаво и много лесно се работи с него. Само, че направих 4 кори вместо 3. Като разточих кората, пъхнах си ръцете под нея някъде до средата и изтеглих към себе си. Така от 4-те страни, като накрая опънах само краищата. Първата кора я завих на руло и стана по-сбита. Другите просто хващах от края и замятах на вътре, като по този начин между слоевете тесто остана въздух и корите бяха по-пухкави. Маслото ми се струва, че е много. Следващия път ще сложа по-малко.
Това са ми забележките. Баницата е фантастична.

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 21:18 от shoshi

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт