Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 окт. 2008, 15:06 ч.

Шопска домашна баница - за неуверените в точенето

  • 26 615
  • 80
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 27 524
Дали с това тесто ще станат хубави кифлички?

Защо не, не знам? С пълнеж или само така?  Thinking

# 46
  • Мнения: 1 754
Аз с тази баница май изживях най-големия си кулинарен провал  ooooh! . Тестото нещо не можеше да се разточи. Ставаше за ядене, но не е това, което очаквах  Sad .

# 47
  • София
  • Мнения: 3 445
Блонди   bouquet

Ето я и моята баничка. Аз я направих с извара вместо сирене. Hug



Много вкусна стана.  Simple Smile

# 48
  • Мнения: 34
Дали с това тесто ще станат хубави кифлички?

Защо не, не знам? С пълнеж или само така?  Thinking

Мисля да пробвам през почивните дни - ще добавя малко повече захар в тестото и ще навия кифлички, а като се опекат ще ги напълня с течен шоколад. Ще докладвам!

# 49
  • Мнения: 852
Блонди,отдавна се каня да ти благодаря за чудесните лесни,вкусни и оригинални рецепти!  bouquet Направих баничката ти тази сутрин и въпреки,че това е първото нещо което точа се получи невероятна закуска.Толкова бях доволна,като извадих от фурната хубавата баница,че забравих да я полея с водата.Но това не повлия на вкуса и така си я хапнахме с удоволствие.А да ти призная не вярвах в успеха,мислех си,че нищо няма да се получи.  bouquet

# 50
  • Мнения: 27 524
Радвам се  Hug С вашите мили думи и похвали ме карате направо да мисля, че аз съм измислила пустата баница  Laughing
Голям фен съм на старите, селски рецепти, всичко става лесно и вкусно. Бабите ни едно време са разбирали по-добре нещата с готвенето, отколкото в наши дни мисля  Confused

# 51
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
И аз направих вчера баницата. Вече почти свърши и определено ще я правя пак, но следващия път ще сложа повече яйца. Вчера разточих 4 кори и сложих съответно 4 яйца, но и двамата с мъжа ми бяхме на мнение, че е малко сухичка. Иначе на вкус на мен лично много ми допадна   newsm10 и с тестото се работеше много лесно. Корите разточих доста по-големи от диаметъра на тавата, макар че бяха 4, а не 3. Някой беше питал за брашното - на мен ми пое около 300г. брашно. Може би чаената чаша, с която мерих водата ми е била по-малка Thinking.

# 52
  • Мнения: 1 165
Добре де, ама няма ли някакъв набухвател в тази баница ? Shocked

# 53
  • Мнения: 27 524
Добре де, ама няма ли някакъв набухвател в тази баница ? Shocked

Няма  Simple Smile За какво ти е?  Blush

# 54
  • Мнения: 202
Баницата е прекрасна! Опитахме я! Благодаря Блонди!!!!!!!!

# 55
  • Мнения: 70
Възможно ли е тестото да се замеси вечерта, а самата баница да се разточи и пече сутринта? Защото ми се струва перфектна закуска за много хора, обаче не съм по ранното ставане в почивните дни  Embarassed

# 56
  • Мнения: 27 524
Да, няма проблем, само го сложи в хладилника  Peace

# 57
  • Мнения: 157
  Става наистина много лесно точенето! Тестото е идеално!
Само че нямах масло и сложих маргарин. И както си беше сгънат листът като носна кърпа, СЛЕД ВТОРОТО РАЗТОЧВАНЕ ЗАПОЧНА ДА СЕ ПУКА И ДА ИЗЛИЗА МАРГАРИНЪТ. За другия път ще знам да мажа само с масло или с олио

# 58
  • Мнения: 940
Страхотно предложение Блонди. Много обичам точена баница, а не с кори. Ще взема да направя една този уикенд.

# 59
  • Мнения: 3 804
Блонди-супер си  Hug.децата оби4ат баници,а тук не винаги намирам кори,утре ще се пробвам

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт