Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 окт. 2008, 15:06 ч.

Шопска домашна баница - за неуверените в точенето

  • 26 923
  • 80
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 11 610
Моя опит и пак и пак.

Блонди, благодаря за рецептата  bouquet. Добре,че удвоих дозата. Плънката ми е праз, сирене и яйца. На първи опит вкуса е страхотен. Мъж и той я одобри, така че очаквам съвсем скоро да няма никой в тавата.

# 61
  • Мнения: 3 804
блонди стана супер   chef
само  един въпрос-за нашият вкус е  малко мазна,ще стане ли нещо ако намаля маслото newsm78

# 62
  • Мнения: 794
Баница изглежда чудесна и отзивите също, така че спре ли ми диетата запретвам ръкави. Приви ли я някой с кисело зеле?

# 63
  • Мнения: 157
Баница изглежда чудесна и отзивите също, така че спре ли ми диетата запретвам ръкави. Приви ли я някой с кисело зеле?
Не, досега не съм пробвала. Зелник ли се казва баницата с кисело зеле? Ако знаеш рецепта за плънката, сподели

# 64
  • Мнения: 794
Баница изглежда чудесна и отзивите също, така че спре ли ми диетата запретвам ръкави. Приви ли я някой с кисело зеле?
Не, досега не съм пробвала. Зелник ли се казва баницата с кисело зеле? Ако знаеш рецепта за плънката, сподели
Мисля, че не се казва зелник. Майка ми е от Кюстендилско и прави зелник по следния начин:
Запържват се няколко стръка праз лук и сирене.След това в намазнена тава слага на дъното една тънка кора, върху нея в средата слага пържения праз и го покрива с  една тънка кора, след това
отстрани си увива няколко кори баница. За съжаление не знам как го меси, но на външен вид е точно като твоята баница. Ако обичате праз лук, мисля че много ще ви хареса.

# 65
  • Мнения: 11 610
Зелник в този край казват - Югозападна България - казват на баниците с праз. Защо зелник ли? Защото баницата става зелена на цвят, а не защото вътре има зеле. В моя край не е така и докато схвана разликата и аз се чудих по този начин.

# 66
  • Мнения: 157
Зелник в този край казват - Югозападна България - казват на баниците с праз. Защо зелник ли? Защото баницата става зелена на цвят, а не защото вътре има зеле. В моя край не е така и докато схвана разликата и аз се чудих по този начин.

Е, благодаря, днес научих нещо ново!

# 67
  • Мнения: 27 524
Е, благодаря, днес научих нещо ново!

И аз  Shocked
 Hug

dtti, няма проблем  Simple Smile

# 68
  • Мнения: 21
Лелеее момичета,ка ме запалихте,посред нощите се захванах да меся и точа  Crossing Arms вече е 1 часа след полунощ и баницата вече се пече...
Винаги съм мислела,че дом.точените баници са голяма занимавка,никога до сега не съм посмяла и да се замисля да го правя...а ето ме на...в полунощ баници пека...


Ще намина утре да разкажа колко вкусна беше  Joy Joy Joy

# 69
  • Paris, France
  • Мнения: 2 983
Привет,

Отдавна не бях правила баница и реших да се пробвам. Точилката у нас служи за украса и евентуално самозащита или нападение  Joy. Та, замесих аз тестото ей сега и утре ще я точа и ще пиша. А дали тестото може да се замеси в машина за хляб newsm78, че колкото не мога да точа толкова мразя да меся твърди теста. Нямам робот, имам миксер с куки, но с куките твърдо тесто едва ли ще стане.

# 70
  • София
  • Мнения: 417
Оххх лигите ми потекоха направо... следващата седмица ще се прави баницата, няма начин!  Блонди,  bouquet

# 71
  • Paris, France
  • Мнения: 2 983
Изяде се! Стана много хубава. Вместо 300 грама сирене сложих 200гр сирене и 200гр извара. И едно яйце в повече за плънката, че бяха мънички.

Блонди,  newsm10, благодаря ти от сърце за хубавата рецепта,   bouquet!

# 72
  • Бургас
  • Мнения: 100
Това е моя опит за баницата,но не ми се получи както бих искала. Надявам се следващия път да е по-добър. Важното е,че беше вкусна.

# 73
  • Видин
  • Мнения: 4 755
Блонди, слюноотделям доста в момента  Crazy Ще се пробва задължително. Изглежда лесно дори за такива аматьори като мен  Mr. Green

# 74
  • Мнения: 1 352
Баничката е много хубава. И как да не е, с толкова много масло  Crazy.
Като за първи път точене на кори съм доволна, нищо че едната кора с все плънката я изхвърлих. Сложих прекалено много масло и после ми се лепеше по точилката и се късаше. Като я навих стана като една голяма топка тесто. Втората кора ми се получи по-добре, но нея пък навих по-стегнато, а третата беше идеална. С други думи малко опит, търпение и време е важно, за да се получи добре баничката.
Ето снимка:

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт