Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 окт. 2008, 18:24 ч.

Приготвяне на зеленчуково пюре?

  • 621
  • 13
  •   1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 234
Здравейте, мами!Аз ли нещо бъркам, но пюрето ми от морков не става на консистенция като готовото?Правя така: нарязвам моркова на дребни кубчета, варя го в млко вода около 20-25мин , отцеждам и пасирам!Преди да го дам прибавям АМ.Притеснява ме, че не става на каша, а има малки не добре пасирани частици от моркова!Мисля, че е грубичко за бебка/4.5мес/!Все пак сега започваме с друго освен млекце!
Посъветвайте ме какво да правя!Днес и купих готово на Хирр- ранни моркови...еми съвсем другс е на консистенция!А ми се искаше аз да и го правя!?

# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Домашните пюрета никога нямат консистенцията на купените  Wink
И пак зависи от пасатора  Peace

# 2
  • Стара Загора
  • Мнения: 6 327
Зависи от пасатора-моите винаги са ставали на гладка каша

# 3
  • там където не искам
  • Мнения: 1 512
Ами наистина си зависи от пасатора.До този момент никога зеленчуците не са ми оставали на частици. И не изхвърляй цялото количество вода в която са врели морковите.Оставяй по-малко водичка,а другата събери в чист съд и ако не получиш желаната консистенция добавяй по-малко водичка.Пасирай по-продължително време и ще стане с кашева консистенция,ако твоят пасатор е с по-слабо мощност.

# 4
  • София
  • Мнения: 1 185
Зависи:
- от пасатора
- от количеството (когато сложа повече става по-гладко, поне при мен)
- от вида морков - ако е по-сух става на парченца

# 5
  • София
  • Мнения: 11 655
Всички съвети по-горе са добри. Най-вече този да пасираш морковите с течност-ако ги пасираш "на сухо", няма да получиш гладка консистенция.
Освен това, морковите са от по-трудно увиращите зеленчуци и им трябва малко повече време, за да омекнат добре. А ако не са добре омекнали, не могат да се пасират добре.

# 6
  • Варна
  • Мнения: 1 817
......Най-вече този да пасираш морковите с течност-ако ги пасираш "на сухо", няма да получиш гладка консистенция.
...........

Така ги правя аз. Ставя идеално  Peace

# 7
  • Journeys end in lovers meeting.
  • Мнения: 3 036
аз ползвам големия си блендер, с пасатора никога не станаха идеално гладки пюретата. може би е до мощност, но с блендера и на супа мога да ги направя.

# 8
  • София
  • Мнения: 5 940
С водата, в която са варени зеленчуците е най-добре да се пасира. Не само, заради консистенцията, но и заради витамините, запазени там.

# 9
  • Прага,Чехия
  • Мнения: 493
Зависи от пасатора-моите винаги са ставали на гладка каша

И при мен така Peace

# 10
  • Пловдив
  • Мнения: 234
Много ви благодаря!Аз правя малко количества, защото все пак сега започваме и давам 2-3 лъжички, но не знаех за пасирането "на сухо"  Peace

# 11
  • BG
  • Мнения: 1 894
С водата, в която са варени зеленчуците е най-добре да се пасира. Не само, заради консистенцията, но и заради витамините, запазени там.
Peace

# 12
  • Sofia
  • Мнения: 7 799
не режи на дребно. ако е на големи парчета пасаторът по-лесно го захапва и го смила по-добре. А за количеството е вярно - повече става по гладко.

# 13
  • Мнения: 2 334
не режи на дребно. ако е на големи парчета пасаторът по-лесно го захапва и го смила по-добре. А за количеството е вярно - повече става по гладко.

И аз така мисля  Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт