Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Каква кухня ползвате и довони ли сте от качеството, количеството и разнообразието на храната?

Опции:

 • Мнения: 1 089
Здравейте момичета!
Пускам тази анкета тук, но ако модераторите преценят, моля, нека я преместят.
Тъй като се случиха някои проблеми в детската кухня, която ние ползваме, пускам анкетата. Смятам, че ще е полезно да обменим опит.
Добре е, ако може да споменавате, коя детска кухня ползвате (по име или например по квартал) и да споменавате за положитените и отрицателните страни, които забелязвате. Мисля, че това би било добра база данни, на която за в бъдеще бихме могли да изискваме подобрения в тази услуга, като например стандартизация, качествен контрол и т.н.
При нас в кв. Изток персоналът е любезен, кухнята готви вкусно, но макар това да не е малко, все пак е всичко. Порциите са малки (понякога безобразно- като закуска от две бисквити = 20гр), често основното е много течно и може да се яде само сгъстено с нещо, нямаме изложено седмично меню, а макар, че ястията са разнообразни, все пак се ползва само пилешко и телешко месо; никога не е имало заешко, пуешко, агнешко или пък риба.

# 1
 • Мнения: 5 940
Взимам от "Ози". Доволна съм и от количеството, и от качеството. Единственото, което според мен  е добре да променят,  е няколкото пъти седмично нишестени кремчета да заменят с някаква друга зъренено-млечна закуска без оцветители.
Няма порция, която да не може да се яде без сухари и т.н. Синът ми често съвсем сам си изяжда яденето, без моя помощ, и без да се оцапа целият, което според мен е индикатор за гъстотата.

# 2
 • Мнения: 27 524
Ето ме първа (засега  Grinning), макар и с може би минимален опит с кухните. Но - с нищо лошо за тях. Поради една основна причина - според мен кухня за деца трябва да се ползва след навършването на годинка. През лятото, когато сме си в София, ползваме 2-3 месеца кухнята. Общинска е, държавна, бедна, мизерна, истинска  Simple Smile Ползват я и толкова стотици и стотици майки, че не могат да насмогнат и без предварително записване или връзки е абсурд да се доберете до нея   Flutter
8-месечният ми син не би могъл да ги вкуси или пробва, но по-голям - без проблем. Кухнята е точно срещу нашия вход, където живеем (до Орлов Мост) и сме в пстоянен контакт. Лично съм ги засичала как приемат в 7 сутринта месцето, кайсиите, млякото, яйцата... Как Лелките се трудят и до обяд имаме 3 вида горещи и пресни ястия. Лично виждам и как лелките хранят бездомните, нщастни лелки или част от клошарите и кученцата им  Heart Eyes
Кухнята ни е на ул. Тича, пряка на Цар Иван Асен 2, зад Райфайзенбанк.
Досега не съм забелязала нищо лошо, развалено, недорязано, несмляно, миризливо, неподходящо.
Доволна съм и жалко, че вече не можем да я ползваме   bouquet

# 3
 • Мнения: 240
Здравейте и от мен.Ние ползваме частната детска кухня Джуниър и съм доволна.Всъщност ние взимаме само супа и основно,защото синът ми не хареса десертите им.Не знам много майки от квартала ни се оплакват от нея,пък ние сме доволни.Но съм решила като ни дойде редът за държавната кухня да опитамевъпреки,яе количеството на държавната е доста малко.

# 4
 • Мнения: 1 218
Детето ми се храни от държавна кухня в кв.Красна поляна.
До сега не е имало ядене което да не изяде.
Това което е описала Блонди,важи и за нашата кухня.

# 5
 • Мнения: 4 784
В града, в който живея, ДК е една единствена, държавна или по - точно общинска. Не я ползваме, понеже синът ми не я харесва, а и аз също. Количествата са добри, но менюто им е по всякаква критика.
Принципно съм ЗА ДК и ако я подобрят бих се пробвала да го запиша отново.

# 6
 • София
 • Мнения: 12 054
Ползвах общинска кухня в София (кухнята-майка в "Западен парк") и бях напълно доволна.
Взимала съм храна от 2 общински кухни в Пловдив-от едната бях почти скандализирана, а от другата-имах задоволителни впечатления.
Кухня с кухня не може да се сравнява-до този извод стигнах.
Понеже не ми се пише на длъж и на шир-вече съм го правила в не една тема за детските кухни-ще си потърся стари постове по темата и ще ги цитирам тук-щом ще създаваме "база данни". Grinning

# 7
 • Варна
 • Мнения: 1 518
Ползвах общинска кухня, във Варна, на ул. Дебър. Доволна съм, храната винаги е прясна, вкусна, разнообразна. Количествата за моето дете даже бяха прекалени. Един недостатък и според мен има-прекалено често десертът е нишесте с оцветители. Всичко друго е ок.

# 8
 • Мнения: 2 960
Взимам храна от общинска детска кухня във Варна и съм доволна.Има какво да се желае откъм разнообразие на второто ястие ,но аз така или иначе си добавям към взетата храна и от това ,което е полезно от нашата. Peace

# 9
 • Ланкър, планините Овнерог
 • Мнения: 7 198
На държавна ДК сме. В Младост(Сф). Доволна съм, има меню, има разнообразие, достатъчно количество. Само лееекинко не ми харесва, че десертите са все вид крем-нишесте и тук-там (веднъж месечно) грис или мляко с ориз, но това го преживявам, тъй като лесно правя каша или нещо друго. Виж готвенето на манджи не е моето и съм благодарна, че не го правя.

# 10
 • в Надежда-та
 • Мнения: 4 952
 Ползвам частна детска кухня и съм доволна Peace

# 11
 • Мнения: 9 973
на държавна сме и съм доволна

# 12
 • Мнения: 7 752
В нашия град има само държавна кухня и поради липса на друга, взимам от нея. Храната е прясна и  вкусна, макар и еднообразна. За мен основният недостатък е, че месото е само кайма, а риба изобщо не готвят. Освен това никъде не е изнесено седмично меню и няма възможност предварително да се знае в кой ден какви ястия ще има.
Като цяло съм по-скоро доволна, тъй като за мен кухнята е улеснение, а дъщеря ми си изяжда всичко с апетит.

# 13
 • Стара Загора
 • Мнения: 6 353
не съм доволна от ДК-готвя сама Peace

# 14
 • Мнения: 103
Ползвам частна детска кухня Ози и съм доволна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт