Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 28 окт. 2008, 12:03 ч.

Пресечено прясно мляко

  • 9 136
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна.....
  • Мнения: 1 718
Направи баница.

# 16
  • Мнения: 344
Става страхотна млечна баница. Малкият ми син като разбере, че има пребито мляко вика "ура, ще ядем млечна баница".
Правя я с готови кори, които набирам на "ветрило" и подреждам в намаслена тавичка плътно. Разбивам в пресеченото мляко няколко яйца (3-4), заливам корите, отгоре слагам малко масло и пека. После може да се яде така, може и посипана със захар. Може да се добави и сирене в млякото. Едно време баба ми пресичаше млякото с мая за сирене специално за да направи такава баница.
Да ви е сладко!

# 17
  • варненка от София
  • Мнения: 4 701
Ех, момичета, защо да го изхвърля, като с такова мляко стават най-вкусните теста, а от тях стават  погачи, милинки, питки и всякакви тестени изкушения. Също и палачинки стават страхотни. Аз често си замесвам тесто, защото не рядко ми се случва да взема такова мляко.

За изварата и баницата вече са ти казали.

# 18
  • Мнения: 1 521
Аз бих го кипнала за извара.

Общи условия

Активация на акаунт