Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 1 842
Ами реших да ви питам за вашето мнение по тази тема. Тъй като познавам няколко майки с предизвикано нормално раждане с таблетки, системи и други подобни, и всички те не успяха да кърмят. И се замислих дали в този случай не се увеличава вероятността да се смути кърменето.
Споделете впечатления и опит.

# 1
Аз съм от тази група-при направено 6 см разкритие,ме включиха на система да се ускори достигането на пълно разкритие.Получиха се усложнения с отлепването на плацентата и голяма кръвозагуба.Наложи се да ми преливат кръв и за 24ч бях пак със системи.Това бе единствения проблем при нашето кърмене-късното слагане на гърда,заради физическа невъзможност да хвана беба-системите ми пречеха.Иначе не се спасих от запушени канали,понеже нямаше кой да ми каже в родилното как да се изцеждам. Според мен предизвиканото раждане не влияе на по-нататъшното кърмене.
. Тъй като познавам няколко майки с предизвикано нормално раждане с таблетки, системи и други подобни, и всички те не успяха да кърмят.
Според мен причините са други,напр. нежелание,незнание,стрес,физическа невъзможност,но не и самото предизвикано раждане.

# 2
 • София
 • Мнения: 17 057
Моето раждане беше полупредизвикано/при паднала тапа/ с таблетки окситоцин, после и с банка във вената и изобщо....много хормон, много нещо GrinningНе съм имала никакви проблеми с кърменето.Мисля, че изобщо няма връзка!

# 3
 • София
 • Мнения: 9 428
При мен също може да се каже, че беше предизвикано. Тапата падна 20 дни по-рано, а с 3 см разкритие бях още от 8 месец. Точно на термин ходих да мерим тоновете, оказа се че съм със слаби контракции и 4 см разкритие и ме сложиха на система за да се ускори.... Ми.... кърмя си.... благодарение на момичетата от форума.... Heart Eyes иначе одавна сигурно щяхме да сме се отбили

# 4
 • Мнения: 2 950
На мен ми е отвори мехура и така с бях почти 2 дни, затова се наложи да пия и хапчета за предизвикване и система ми сложиха накрая. Но вече 5-и месец се кърмим!

# 5
 • София
 • Мнения: 2 178
Аз също съм с предизвикано раждане! Сложиха ме на системи! 6 часа след като родих започнах да кърмя! Така и до сега! Мисля, че няма никакво значение как точно си родил, а дали въобще ще слезе кърма и от желанието разбира се!

# 6
Абсурд! Аз родих с индукция без никакви усложнения! Кърмата ми дойде на 3-я ден!
Кърменето е въпрос на желание и упоритост!

# 7
 • Мнения: 6 147
Първото ми раждане беше индуцирано с окситоцин заради изтукли околоплодни води, липса на одова дейност и констатиран отслабващ пулс на бебето. Кърмата ми слезе на 3тия ден, кърмих до 8мия месец . Проблемите с кърменето на първотоси дете отдавам на незнание, липса на адекватни медицински съвети, а ранното отбиване - на ранното захранване. При мен връзка между предизвикването на раждането и кърменето нямаше.

# 8
 • Стара Загора
 • Мнения: 3 836
И при мен първото раждане беше предизвикано със система окситоцин, защото след 45 часа болки имах 3 см разкритие. При второто обаче нещата протекоха доста по-бързо и есрествено, контракциите бяха ефективни и вливане на окситоцин изобщо не се наложи.
И при двете раждания кърмата ми слезе на 3-я ден, дотогава карахме на коластра и здрав рев  Mr. Green

# 9
 • Мнения: 7 837
Първото ми раждане беше индуцирано с окситоцин заради изтукли околоплодни води, липса на одова дейност
Същото беше и при мен. Бебето беше 8 дни в кувьоз. Кърмата ми дойде на третия ден.
Въпреки това продължаваме да се кърмим успешно.

# 10
 • Мнения: 368
Аз също бях на системи, но досега не съм имала проблеми с кърменето. Надявам се и да нямам де. Незнам да има някаква връзка между двете.

# 11
 • София
 • Мнения: 4 053
Моето раждане също беше "предизвикано". Бях с 3,5 см разкритие няколко дни без контракции,а вече ми беше и много тежко и реших варианта - хапче във влагалището.В 20.30 ми сложи хапчето(вагинално),в 21.30 ме приеха в болницата, родих в 23.54.Коластра имах от 6-я месец на бременността,в болницата кърмих и момиченцето на съседката по легло, а Наско - 9 месеца Laughing.Мисля,че няма общо предизвиканото с кърменето,но всичко е индивидуално.

# 12
 • Мнения: 830
И двете ми раждания са индуцирани БЕЗ признаци на каквато и родова дейност от моя страна - тапи , разкрития , води,  болки и т.н.
По медицински причини бяха индукциите ,а не от глезотия ...
Веднага кърмех - леко и безпроблемно !
Връзка между двете неща няма . 

# 13
 • Мнения: 1 639
.....ами аз преносих 7 дена и естествено ми включиха система Sad само че първата не даде резултат Mr. Green,а за втората ....нощта преди деня ,за който ме бяха писали за система  бебка тръгна да излиза сама и само като добавка беше окситоцина Laughing.Кърмата си ми слезе навреме(първите дни още )ама не продължи много сега вече сме на адап.Разбира се не начинът на раждане е виновник.....ами фамилна обремененост ..........може би и ненавреме прочетени книги Embarassed

# 14
 • Sofia
 • Мнения: 1 259
И аз бях със система,макар и няколко часа,не знам дали не бахя 2 часа.Сега това е масова практика ,освен,ако не отидеш наистина в последния момент.Но пък и кърмих цели 7 месеца,щах и още щях да кърмя ,ако не прекарахме вирус с малаката.Тогава я отбих.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт