Рецептите от Мира

  • 6 875
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 143
Кебап

Продукти: 500гр.свинско месо
олио около 50 г
4 яйца
5-6 пиперки от туршия
200 г-домати от консерва
2 глави лук
2 лютиви чушки
брашно-черен пипер-сол

Месото се нарязва на едри кубчета и се задушава с сгорещеното олио.Прибавят се нарязаните на парчета пиперки-след като и те се позадушават-се добавят последователно наситно нарязания лук-доматите/когато вече месото е поомекнало/и лютите чушки.Ястието се задушава-докато месото омекне напълно.След това се разпределя в 4 гювечета-чуква се по едно яйце в всяко и се запича в силна фурна за 10 мин.


Пържени питки

Продукти:
1кг.брашно
500мл олио
500 г кисело мляко
2 яйца
10 г сода за хляб
15 г мая
250 мл-хладка вода
сол

От продуктите/без олиото/ се замесва тесто-което се разделя на топки/по 150г/.Оставят се да втасат-след това с мазни ръце се разтеглят и се прави дупки в средата.Питките се изпържват със сгорещена мазнина и се поднасят топли със сирене или кисело мляко.

# 16
  • Мнения: 143
Зеленчукова запеканка

Нарежете 2 патладжана на кръгчета-посолете ги и ги оставете да се отцедят.Нарежете и 2 тиквички на кръгчета-посолете и тях и също ги изпържете.Задушете след това 1 глава лук/ситно нарязана/ и щом омекне-добавете 2-3 обелени домата-нарязани на кубчета.Задушавайте-докато отделната течност се поизпари-подправете с няколко листенца ситно нарязан джоджен.В малка подмазана тавичка наредете патладжаните-покрийте с лучената смес и отгоре наредете тиквичките.Поръсете всички с настърган кашкавал и сложете върху него нарязани на няколко кръгчета домати.Поръсете с лъжица-две галета и полейте с 2 лъж.разтопено масло/маргарин или олио/.Запечете около 20 мин.в гореща фурна.

# 17
  • Мнения: 143
Пиле запечено в кисело мляко

Необходими продукти:

1 цяло пиле
3суп.лъж.олио
100гр.краве масло
500гр.кисело мляко
3 яйця
2 лимона

Настържете кората на лимоните и изцедете сока.Намажете пилето отвътре с настърганата лимонова кора-а отвън полейте с лимоновият сок.Поставете го в съд и оставете в хладилник за 2-3часа.Подправете пилето със сол и черен пипер-поставете го в съд за печене-залейте го с олиото и разтопеното масло.Добавете 1/2ч.ч.вода и печете около 20мин.в добре загрята фурна.След което намалете фурната и печете още около 40мин.В купата смесете киселото мляко+яйцата+5 суп.лъж.вода и разбийте добре.Залейте с тази смес пилето и печете още около 20 мин. докато сосът се сгъсти.




Мусака с праз и месо

Нарежете на кръгчета бялата част на 4-5 стръка праз и ги варете около 15 мин.Отцедете ги.Сварете 3-4 яйца и ги нарежете на кубчета.Нарежете на ситно 300г.шунка и я позъпържете в малко олио-заедно с една обелена ябълка нарязана на парчета.Дръпнете съда от огъня и настържете около 100г.кашкавал-2лъж.сметана/заквасена/и сварени яйца.Намажете с олио тавичката и наръсете с галета.Сипете сместа с месото и я покрийте с праза.Разбийте 1-2 яйца с няколко лъж.кисело мляко.Подправете с малко сол и 1-2 щипки настъргано индийско орехче.Излейте заливката върху праза и изпечете ястието във фурната.Тази мусака може да се обогати със ситно нарязани гъби/изпържени заедно с праза/а в место с шунка-може да я приготвите с кайма или с нарязани кремвиши.

# 18
  • Мнения: 143
Бърза ябълкова пита

Разбийте 4 яйца с чаена чаша захар до побеляване.Добавете постепенно 125г.разтопено масло/но да не е горещо/1/2чаша кисело мляко-3чаши брашно пресято с бакплувер-ванилия и настъргана лимонова кора.Обелете 4-5 ябълки.Нарежете ги на парчета и ги разбъркайте в тестото.
Изсипете сместа в кръгла тавичка намазан с олио/малко/ и изпечете сладкиша в предварително сгорещена фурна.Може да поднесете поръсена с пудра захар.



Чорба пача

Продукти:2кг.телешки крака
50г.-ориз
2яйца
60мл.олио
5-6 скилидки чесън
оцет
червен и черен пипер и сол


Краката се измиват.Почистват-посоляват се заливат се със студена вода и се върят със зърна черен пипер на тих огън-докато месото омекне.След това се отделя от костите-нарязва се на прачета и се връща в прецеденият бульон заедно с ориза.Вари се още около 15мин.подправя се със счуканият с малко сол чесън.В маслото се запържва леко червеният пипер и се сипва във врящата супа.Сервира се топла.

# 19
  • Мнения: 143
Мусака от карфиол с гъби

Сварете една глава карфиол-накъсан на малки розички.Отцедете го/запазете отварата/ и го разбъркайте с лъжица олио и 2лъж.ситно нарязан магданоз.Отделно задушете шепа гъби нарязани нафилийки.Направете гъст сос бешемел от 1/2 пакетче масло-олио-брашно и отварата.Опитайте на сол.Подправете с индийско орехче и смлян чер пипер.Подмажете с масло тавичката и наредете плътно филийки сухар.Сипете пласт от соса-наредете карфиола върху него гъбите и настържете кашкавала.Изпечете мусаката в гореща фурна.

# 20
  • Мнения: 143
Ориз със гъби на фурна

Измиваме 1 ч.ч.ориз,запържваме в олио ориза.Нарязваме гъбите и тях прибавяме към ориза+моркови.Слагаме капака на тенджерата да се задушат.Като от време на време разбъркваме.След около 10 минути добавяме 3ч.ч вода гореща.Слагаме сол,магданоз и черен пипер/по желание/.След това слагаме всичката смес в тавичка.Печем във фурната до зачервяване.
http://www.foto.bg/data/500/medium/PIC_00325.JPG

# 21
  • Мнения: 143
Паниран карфиол

Продукти:
яйца,галета,карфиол,олио
Измиваме карфиола,сварява ме го за около 15 минути.Изцеждаме го и го овалва ме в яйце-галета-яйце и пържим до пълна готовност.
http://www.foto.bg/data/500/medium/PIC_00275.JPG

Общи условия

Активация на акаунт