Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 ноем. 2008, 09:28 ч.

Детската агресия в училище

 • 10 968
 • 117
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 22 692
Записвам се, за съжаление освен домашното възпитание, трябва и малко контрол в училище, поне в началото! За съжаление ние май не случихме н аучителка, падна ни се голямо мрънкало...за разлика от тази в занималнята, която със същите деца прави чудеса...ние нямаме и родителска среща даже, щото на нашата убавица не й идва на акъла да направи такава....

# 16
 • София
 • Мнения: 36 890
Съмнявам се да има зависимост между палавостта и резултатите. Поведението в училище е повече въпрос на възпитание, а не на интелигентност.  А и това не са били тестове за интелигентност (зная за какви тестове става въпрос, но така и не разбрах какво точно измерват).

А онази учителка от частното училище изобщо няма право да прилага наказания на принципа на полоата принадлежност и свързаните с нея модели на поведение. Още малко и полички ще ги накара да облекат! Да беше имала късмет някоя учителка да направи подобно нещо със сина ми щях да й стъжня живота. ТОва не е наказание, което да има поправителен елемент, а си е живо унижение. Момчетата са много чувствителни на тема мъжественост и никой няма право да им подронва мъжкото самочувствие (това важи и за момичетата и тяхното женско самочувствие).

Последна редакция: сб, 08 ное 2008, 10:49 от RadostinaHZ

# 17
 • Мнения: 115
Така е, Радостина, не е модерно и сексуално коректно. Но пък действа, защото се използва само като заплаха   за наказание и хлапетата се съобразяват.

Да не влизаме в спор за превантивния ефект на обещаните наказания, ако има провинение. Нали за възрастните е написан цял НПК !

# 18
 • София
 • Мнения: 36 890
Има един начин, който май работи доста добре. Учителката кани родителите на трабълмейкърите да присъстват в някои часове. Така хем могат да си видят отрочетата, хем децата няма да посмеят да се държат лошо. Наскоро учителката на съседния клас наказала някои момчета (които се сбили) да вземат парцала и метлата от лелките и да изметат и измият пода на стаята. Чух, че е подействало.

# 19
 • Мнения: 15
БРАВО! ТОВА СЕ НАРИЧА НАКАЗАНИЕ! NaughtyТака нареченото :"полагане на обществено-полезен труд". Ще предложа и на нашата класна

# 20
 • Мнения: 15
упс....грешна имотикона съм чекнала Peace

# 21
Както и да го въртим и сучем,агресията в училището идва от агресия в семейството.
Почти всички агресивни деца са с проблемни семейства,властни родители и пр.
Според мен родителите са тези които се нуждаят от психолог най-вече,а не децата им.
Не може да наказваш някой ,който през целия си живот от 7 години ,е имал определен модел на поведение  в семейството,и да очакваш че този модел ще се промени в училище спрямо съучениците му.
Струва ми се,че май повечето семейства се нуждаят най-вече от ''семеен психолог'' а не от ''семеен лекар''.
Колкото до потърпевшите деца бити от агресивните си съученици,тук нещата са по-сложни.Моят син също беше и все още понякога е от тях.Лично аз съм ходила на срещи с родителя на  т.нар. проблемното дете,и жената всеки път умираше от срам,а аз два пъти повече от нея,като и гледах синините по ръцете.Какво и да и кажа на тази жена:''Защо сина ти бие моя син?''Ами то е ясно защо....
Вярно е също че детето и спря да тормози моя ,след като ме видя няколко пъти да разговарям с майка му,но започна да тормози пък друго дете.
Така или иначе натрупаната агресия трябва да се излее някъде,ако не върху съученик,то ще е или върху някое животно или в краен случай детето я излива върху самия себе си.Като не е задължително агресията да е чисто физическа.
На всички ни е ясно в какво се превръщат такива деца.

# 22
 • Мнения: 71
абсолютно те подкрепям spartae.За съжеление е така.

# 23
 • Мнения: 1 815
Личния пример е решаващ Rolling Eyes

настръхнах като гледах това, вижте го и вие: http://www.youtube.com/watch?v=ZHCuA0KnITY&eurl=http://gradinata.net/?p=318

# 24
 • Мнения: 284
Така или иначе натрупаната агресия трябва да се излее някъде,ако не върху съученик,то ще е или върху някое животно или в краен случай детето я излива върху самия себе си.Като не е задължително агресията да е чисто физическа.

А не са ли затова тези училищни психолози - да помогнат на проблемните деца накъде да насочат енергията си, която иначе се превръща в агресия? Някой от всички вас, които имате конкретни жертви в семействата си - говорил ли е с психолога в училището на детето ви? Потърсил ли му/й е сметка, ако не се справя с тези агресивни деца и какви трябва да бъдат следващите стъпки спрямо такива деца щом не се поддават на въздействие на психолога? Въпросите ми не са риторични.

# 25
 • Мнения: 29
Venera и аз настръхнах като го гледах това клипче. Ама вярно си е -така е - децата копират родителите си. 
 Тъй като аз отворих тази тема, ще ви кажа как стоят нещата сега в нашия клас. След като мина ротителската среща и всеки е говорил с детето си -има ефект -вече не се бият помежду си и всяко срещу всяко. Сега са се настроили против едно момченце което беше най-големия побойник и от което има най-много оплаквания. От началото на учебната година е насинило очичките на 4 деца, а всяко голямо междучасие се бие с пръчки. Попитах го , защо посяга да се бият, а то ми вика :"Тати каза да ги бия наред"-еми какво повече..... С моя син не се закача, защото аз едно междучасие му изкърцах със зъби, че  само ако го видя дори да говори с  моя син, ще го водя при директора (вече три пъти класната го е водила там, заради бягство от училище) или в  полицията, пък ако го удари, аз ще го напердаша после. То ми се изсмя и вика: -"тати ще те набие теб". Значи "тати" бие и то е виждало ...отново примера вкъщи.
 Но в крайна сметка не се закача със сина ми.

# 26
 • Мнения: 284
То ми се изсмя и вика: -"тати ще те набие теб". Значи "тати" бие и то е виждало ...отново примера вкъщи.
 Но в крайна сметка не се закача със сина ми.
Мисля, че не трябва да приемаш толкова буквално думите му - децата като не знаят какво да кажат, отговарят точно по този начин. То е все едно, някой отстрани ако те е чул да му казваш, че ще го набиеш - да реши, че ти биеш детето си или въобще си побойница. Но признавам си, не знам как трябва да се въздейства на подобно дете.

# 27
 • Там някъде......
 • Мнения: 194
Моята дъщеря е в 6 клас.Те са много буен клас.Вчера си дойде от училище много изплашена.Аз я попитах какво става и тя започна да ми разказава как едно дете си стояло на чина и тяхън съученик го блъснал.Въпросното дете паднало на земята  и взело да се търкаля по земята и изпаднало в силен рев.Всички много се изплашили и не знаели какво да правят.Извикали класната  и тя пристигнала.Не могла доста време да вдигне детето от земята ,но след като станало цялото било облято в кръв и по пода имало.Децата взели да тичат по фелшерката за помощ и се установило,че на детето е спукана главата.Веднага го завели в болницата ,но целия клас са много изплашени от този случай.Незнам какво наказание сега трябва да се постави на това дете дето е предизвикало това нещастие,защото му е оставало много малко място и до слепоочието и това е коствало живота му.Днес всички деца са много травмирани

# 28
 • София,
 • Мнения: 4 248
ЗАписвам се и аз да следя темата. И в класа на сина ми има едно дете което тормози всички, но за съжаление се има за голямо нещо и не го интересува нищо. Скоро моят обаче не се е оплаквал, но на последната родителска среща госпожата беше споменала, че въпросното дете е първо в списъка за изключване. Хубавото поне е че в училището има железни мерки за дисциплината! Наистина възпитанието и отношението на родителите към децата и самото семейство са много важни! Hug

# 29
 • Мнения: 1 755
Имам първокласник и почти всеки ден се прибира ревящ, защото едно момченце все го блъскало, удряло, наричало го с обидни епитети.  Нашичкият е по-малък и на възраст, и на ръст и не може физически да му противостои, не че и този е начина.  Учителката наказвала честичко споменатия, обаче резултат няма. Не познавам родителите му, и се чудя дали ще има полза от опит за контакт с тях?

Общи условия

Активация на акаунт