9 филии ръжен хляб
400гр Филаделфия или крема-сирене
2 с.л. доматена салца
1 ч.л. лют червен пипер
3 скилидки чесън
1 стрък пресен лук
1 ч.л. паста от хрян
2 с.л. копър
200гр пушена сьомга
Разделяте сиренете на две в две купички. Правите съответно два крема - оранжев и бял.
Оранжев:
Към едната половина добавяте:
- салцата, червеният пипер и чесънът.
Бял:
(към другата половина)
- лукът, копърът и хрянът.
Махате на филийките коричките. Разделяте ги на 3 групи по три. На първата филия мажете от белия крем. Да бъде плътен и обилен слой. Отгоре слагате резен сьомга. След това от оранжевия крем. На втората филия повтаряте процедурата и я лепвате върху първата, най-отгоре слагате третата филия, без нищо. Така и другите. Получавате 3 пакета. Увивате ги стегнато във фолио и слагате за един час във фризера. След това нарязвате на 9 равни пастички, украсявате по желание - може да заделите малко от крема, маслинка, магданоз...