Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 юли 2005, 11:55 ч.

Подходяща ясла за моето дете

  • 592
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 25
Привет на всички!
Имам дъщеря на година и пет месеца и неизбежно стигам да етапа да търся най-подходящото (според мойте очаквания) детско заведение за нея.
Това се оказва трудна задача вярвам не само за мен но и за всеки друг родител!
Най-често информацията за интересуващите ни детски заведения е непълна и това допълнително усложнява задачата. В търсене на контакт за ОДЗ 50 от която се интересувам попаднах на линк който дава известна пълнота и би помогнал на всеки да допълни информацията за контакт, цитиран по-долу:
http://212.122.183.229/adminm/schools/ClFillFrame.asp.
Ако някой от Вас има повече впечатления за яслата в цитираната по-горе ОДЗ 50 бих се радвал да ги сподели с мен?

Поздрави!

 Simple Smile
 

# 1
  • Мнения: 2 193
Да, добро е ОДЗ 50, както за ясла, така и за градина.

Ники започна първо в друга ясла на една година и 10 месеца, няма да казвам коя, после го преместихме в яслата на ОДЗ 50 и веднага забелязах разликата - веднага някак си "дръпна" в развитието си - гърне, говор, хранене и т.н. Определено добре се грижат за дечицата.

Така че - препоръчвам я.

# 2
  • Мнения: 25
Благодаря за мнението,
На мен ОДЗ 50 просто ще ми е удобна, чувам обаче, трудно човек можел да се пребори за място там!

Като търся подходяща ясла/градина се опитвам да определя минималните условия и изисквания към възпитателките (качествени педагози и компетентни възпитатели), добрата база (подсигуряваща минималните необходими условия за възпитателни игри, условия за спорт и добро здраве на децата) и именно тук е трудността а имам чувството, че болшинството градини не ги подсигуряват, включително частните!
Каква следва да е възпитателната програма?
Каква е подходящата възраст за допълнение на езиковите умения с чужд език е също въпрос по който има противоречиви мнения?

Впечатленията на родителите с опит са едно от най-ценните неща във форума!
Споделете мненията си, моля?

Поздрави,

 Mr. Green

# 3
  • Мнения: 399
Относно въпросното ОДЗ 50- трябват железни връзки или да си имал друго детe, което е посещавало яслата или детската градина.
Аз подадох молба миналата година септември месец, като ми казаха, че тъй като детето ми е родено 2003г. ще трябва да го запиша в яслата. ОК казах, дори с директорката си поговорихме и за спонсорство и останах с впечатлението че моето малко детенце ще има щастието, да посещава въпросната ясла.
Но уви. Отивам аз края на м.Юни да проверя какво става , а директорката без дори да ме попита как се казва детето ми ми казва, че не бил приет в яслата. Да си потърся друга- аз естествено така и не подадох молба в друга градина, тъй като се надявах, че година по-рано подаване на молба е достатъчен довод за да ни приемат.Още повече, че в молбата пише професиите на родителите, а те не са никак лоши Confused Confused Confused
Най- гадното в случая е, че дететнцето, с което моя малък мъж си играе навън е прието там, а те подадоха молбата една седмица по-рано. Не завиждам на другата майка, но ми стана толкова болно и обидно, защото ми е пределно ясно как стават тези работи. Питам докога ще търсиме връзки и ще се дават рушвети за всичко в тая скапана държава Close Close Close

Общи условия

Активация на акаунт