Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 ноем. 2008, 10:42 ч.

90-дневна диета - рецепти

  • 1 153 565
  • 498
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 3 062
Вегетариански идеи за Белтъчен ден

1)
Скрит текст:

Омлетчета на фурна- пресен домат и спанак се нарязват на малки кубчета и се поставят в предварително намазнените гнезда на тавата. Отделно се разбиват яйца с мъничко вода и се доливат в гнездата, слага се сол и подправки на вкус. Пече се до готовност и е доста приятно Simple Smile

2)
Скрит текст:

Кашкавалени палачинки (кашкавала има доста мазнини, така че не е подходящ за хора, които искат да свалят малко килограми)
Кашкавалът се наряндва върху хартия за печене. Плънката (в случая лук, гъби, чушки и моркови) се задушават. Когато кашкавала се разтопи се слагат зеленчуците и внимателно се навива. Тежко, зимно хапване, върви със свежи зеленчуци за салата

3)
Скрит текст:
Сьомгова пъстърва с горчичен сос и гриловани зеленчуци.
Зеленчуците се гриловат на крил тиган, след като са готови се заливат с дресинг от горчица, сол, зехтин, балсамов оцет, чесън и каквито подправи са по вкуса.
Пъстървата се накисва за няколко часа в лимонов сок, сол, чесън и може да се настържат малко корички от портокал или лимон, само да поеме аромата. Пече се на фурна на 180 гр. до готовност.

4) Белтъчна пица с блат от карфиол
Скрит текст:
Суровите розички карфиол се смилат в чопър, докато придобият консистенцията на отиз или кускус. Разбива се заяено с едно яйце *ако не се перитеснявате да смесвате, може да добавите и моцарела суха в блата) и се офромя като блат в тавичка за печене върху хартия за печене. Отделно се изпарява доматен сос и се задушават гъби. Блата се изпича от една страна до готовност, внимателно се обръща и се слага плънката. Тази на снимката е със съвсем малко кашкавал и едно яйце.
В книгата на места пише, че например рибата или месото могат да се готвят с готварска сметана... на други места пише да не се смесват белтъчините. Аз понякога си смесвам и това е личен избор.

5) Сайтан (житно месо) със салата и чаена лъжичка веган (соева) майонеза
Скрит текст:

# 496
  • Мнения: 3 062
Ден 2 - Варива

1) Зеленчукови кюфтенца от просо и коприва
200 г просо
60 мл зехтин
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 морков
100-200 гр. попарена коприва
1 ч. л. куркума
2 ч.л. къри
1/2 ч. л. кориандър
2 с. л. чиа
1/2 ч. л. кимион
сол на вкус


чесънът и лукът се нарязват на ситно и се задушават (аз ползвам кокосово масло) към тях се добавя настърганият на ситно морков и сухите подправки.
Чията се накисва докато стане на "желе", просото се вари до готовност. Всички съставки се смесват и офромят на кюфтенца. Пекат се по 20 мин от едната страна на 200 гр.

Скрит текст:

2) зеленчукови кюфтенца от  от нахут и киноа, със сушени домати и спанак


3 с.л. чия накиснати във вода докато станат на желе Simple Smile
1 консверва нахут (обелих го)
коколо 1 и 1/2 чаша сварена киноа
две шепи спанак
няколко сушени домата
3 стръка лук
2 гъби
1 глава стар лук
сол, черен пипер, къри, кимион

Нарязвам гъбите и лука. Задушавам първо лука, после гъбите. В чопър слагам нахута, задушените лук и гъби, зеленият лук, сушените домати и подправките - сол, черен пипер, къри и кимион на вкус. Прехвърлям в купа и добавям чията и киноата и оставям в хладилника за 30 мин (аз не ги дочаках че бъразах). Оформих на кюфтенца, сложих хария за печене върху тавата, загрях фурната на 200 градуа и пекох - като обърнах от едната страна и после от другата

Скрит текст:

3) ориз басмати със зеленчуци
ориз басмати - 1 чаша
1 морков
1 глава лук
1/2 тиквичка
1/3 патладжан
3-4 гъби
1/2 червена чушка
порпдавки на вкус - аз задушавам в кокосово масло, сол, черен пипер, къри, куркума
Ориза варя с малко вода в цептер тенджера.


Скрит текст:

# 497
  • Мнения: 3 062
Защото витаминния ден може да бъде красив и вкусен
един малък домат
половин краставица
няколко листенца марула
няколко листенца спанак
няколко листенца рукола
1/2 главичка червен салатен лук
1 стръкче пресен лук
3 гъби запечени леко на тефлонов тиган без мазнина
1 ч.л. конопено семе
мъничко кълнове от люцерна
мъничко суров покълнал слънчоглед
мъничко ленено и сусамено семе
лимон за овкусяване при нужда

Скрит текст:
Скрит текст:

# 498
  • Over the rainbow
  • Мнения: 93
Касър
Продукти: 1 / 2  чаена чаша булгур, 1 домат, 1 червена чушка, 1 зелена чушка, 1 люта чушка, 1 глава червен лук
зелен лук, 2 големи скилидки чесън, сол, захар, зехтин, кимион, млян бахар, пресен лимонов сок, доматено пюре ( гъсто ), пиперково пюре, магданоз

Накиснете булгура във вряла вода и го покрийте.
След като абсорбира течността го изцедете леко.
Добавете пюретата. Количествата им е според вашите предпочитания , аз исках да получа много наситен цвят и вкус .
Обелете домата и махнете семките му и воднистата му част .
Нарежете много на ситно всички зеленчуци, наситнете ги с блендер най - добре и ги смесете с булгура.
Овкусете с подправките , лимоновия сок и зехтина , количеството им също е според вашия личен вкус.
При нужда балансирайте киселината от доматите с малко захар.
Отгоре разпръснете нарязана на тънки колелца зелена люта чушка и пресен магданоз.
Охладете и сервирайте.



Източник: http://thegingercookies.blogspot.bg/2010/08/blog-post_2827.html

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт