Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 юли 2005, 08:19 ч.

Знаете ли как се правят "Ладийки"?

  • 1 141
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4 373
Едно време съм яла от въпросните Ладийки, но не знам рецептата. Запасих се с патладжани и кайма, но не мога и не мога да я намеря. Моля ви, ако някой знае нещо по въпроса, да свирка, че вече ги сънувам.
Благодаря ви   
  bouquet

Последна редакция: пн, 18 юли 2005, 08:28 от Duci

# 1
  • Варна,морето,сините вълни.
  • Мнения: 2 785
Разрязваш патладжаните (става също и с тиквички),издълбаваш леко, посоляваш и обръщаш с издълбаното надолу да се поизцедят.Запържваш каймата с лук и подправки, може и шепа гъби да сложиш и един обелен и настърган домат. Пълниш и слагаш във фурната с един пръст водичка, леко като се позапече,ако искаш може да сложиш и тъничко парченце кашкавал отгоре и пак да хване коричка. Става също и с пълнеж от яйца и сирене. Да не забравиш лекичко да отрежеш дъното на ладийките, за да не се кандилкат.
Ами- това е...

Последна редакция: пн, 18 юли 2005, 10:25 от Tsvety

# 2
  • на върха
  • Мнения: 6 462
Вчера ядох едни много вкусни в едно заведение. Не са това, което ти търсиш, но си заслужават Grinning
Няколко тиквички се издълбават и бланшират в подсолена вода. Отделно за кратичко се задушават морковчета, карфиол, броколи, картофчета (на ситно) и грах. Подправят се и им се добавя малко сметана. С тази смес се пълнят ладийките, поръсват се с настърган кашкавал и се пекат до хващане на коричка. Аз мисля да ги пробвам със синьо сирене, вместо кашкавал, но не всеки обича Whistling

# 3
  • New Zealand
  • Мнения: 5 183
Патладжаните се разполовяват и издълбават. Оставят се да се отцеди горчивата течност. В тиган се запържват лук, морков, пипер нарязан, издълбаната от патладжана месеста част, домати, чесън, подправки, каима и малко ориз. С тази смес се пълнят "лодките" и се "затапват" с тънки филийки домат. Слагат се в тавичка с малко вода да се запекат.

# 4
  • Мнения: 4 373
Нправих ги, отдаван се изядоха. Рецептата на Tsvety си харесах, но не сложих изрязаното от патлаждана към каймата, забравих  Tired
Мнооого бяха вкусни Simple Smile

# 5
  • Варна,морето,сините вълни.
  • Мнения: 2 785
Мммм, радвам се, че ти е харесала. Тиквичките по същата рецепта стават също толкова вкусни, само че ти ги препоръчвам студени и поляти с кисело мляко, чесън и копър.  Ако ги правиш с този сос,обаче, не слагай кашкавал. Hug

# 6
  • в село на завоя преди Шенген
  • Мнения: 4 244
Аз правя тия ладийки с пълнеж от мляно от мен самата бяло пилешко месо задушено с част от издълбания патладжан, чесън ,моркови и доматен сок.
За подправки слагам босилек и може малко бяло вино
Оставям ги да се запекат в фурната като накрая ръся отгоре с кашкавал или галета
Да ви е сладко!

П.С Моя мъж не яде по принцип патладжан, но така успях да го съблазня че омете тавичката....

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт