Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 юли 2005, 12:59 ч.

БОРИТОС

  • 5 352
  • 11
  •   1
Отговори
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
От много време исках да намеря точния микс от подправки за Боритос и съвсем скоро го намерих Laughing , за това реших да го споделя с всички любители на мексиканската кухня  Hug

Сос за месото                                                 
1 глава кромид лук                                                       
1бр.червена чушка                                                                 
1ч.л целина(ако е пресна 2-3 стръка)                                                               
1ч.л червен пипер                                                     
1ч.л захар                                                                   
1ч.л сол                                                                     
чесън                                                                   
1ч.л черно какао(без захар)                                     
1/2ч.л кимион                                                           
1/2ч.л бял пипер
половин връзка магданоз
чили

Аз го правя с пилешко месо,което режа на кубчета и подпържвам за около 10мин в мазнина.След това в една чаена чаша вода разбърквам всички подправки и изсипвам при месото.Оставя се на котлона за още 10-15 мин.

Сос Боритос
сол
чесън
1/2ч.л захар
1/2ч.л пипер
1ч.л чили
магданоз
сок от лимон

В 200гр. кисело мляко се слагат всичките подправки и се разбърква хубаво.
Със соса Боритос се намазват питките тортилас след това се пълнят с месото и се завиват като палачинка.Редят се в тавичка поръсват се с настърган кашкавал и се запичат във фурна докато се разтопи кашкавала.

Питките тортилас се правят с брашно,вода,олио и сол.
За 4 питки пропорциите са 1ч. брашно,щипка сол,2л.олио и вода колкото да се замеси средно твърдо тесто.Питките се оформят и се пекат в силно загрят тиган без мазнина.

Дано ви хареса  Wink

# 1
  • Варна
  • Мнения: 737
Ей, супер си!!!
Много обичам мексиканска кухня и непременно ще го пробвам.
Но защо слагаш пилешко месце, не трябва ли да е телешко?  newsm78

# 2
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Става и с телешко,но ще му трябва повече пържене и варене със соса.Пък с пилешкото става по-бързо  Wink . Радвам се,че ти харесва и съм била полезна

# 3
  • сред цветята
  • Мнения: 3 030
О, чудесна идея.  Wink Имам тортилас и ще го направя. Днес така или иначе не сме иzмислили какво да ядем.

# 4
  • Мелбърн, Австралия
  • Мнения: 780
Може да се сложи и червен зрял боб от консерва към месото - става съвсем по мексиканси  Simple Smile
Като отворихте мексиканската тема как ми се допи една "Маргариттттттааа" - ягодова плийззз, може и лимонена  Blush

# 5
  • out of space
  • Мнения: 7 505
Може да се сложи и червен зрял боб от консерва към месото - става съвсем по мексиканси  Simple Smile
Като отворихте мексиканската тема как ми се допи една "Маргариттттттааа" - ягодова плийззз, може и лимонена  Blush

Би ли споделила някоя рецепта за Маргарита? Аз не съм пила такова нещо, но ми прави впечатление, че по филмите здраво се наливат с този коктейл.

# 6
....

Би ли споделила някоя рецепта за Маргарита? Аз не съм пила такова нещо, но ми прави впечатление, че по филмите здраво се наливат с този коктейл.
Маргарита

# 7
  • out of space
  • Мнения: 7 505
....

Би ли споделила някоя рецепта за Маргарита? Аз не съм пила такова нещо, но ми прави впечатление, че по филмите здраво се наливат с този коктейл.
Маргарита

Мерсииии! Звучи добре, ще го пробвам на морето!

# 8
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 015
Мерсииии! Звучи добре, ще го пробвам на морето!
Малка тайна на уше: в Метро продават готова разбъркана Маргарита (както и Куба либре) в пластмасови бутилки по 330 мл (под левче бутилката). Купуваш стек, после само охлаждаш и аххххх! морето!

# 9
  • out of space
  • Мнения: 7 505
Мерсииии! Звучи добре, ще го пробвам на морето!
Малка тайна на уше: в Метро продават готова разбъркана Маргарита (както и Куба либре) в пластмасови бутилки по 330 мл (под левче бутилката). Купуваш стек, после само охлаждаш и аххххх! морето!

А трябва ли да добавяш текила? Защото линка дето го пусна Хонда, четох коментарите- продавал се микс, но се добавяла текила, тази такава ли е или..?

# 10
  • Мелбърн, Австралия
  • Мнения: 780
Съжалявам, но никога не сме си правили Маргарита в домашни условия и нямам рецепта. В България хубава Маргарита сме пили във Варна в едно заведение по главната. В едно друго пък варненско заведение се бяха юрнали по нощите да четат рецепти за Маргарита и ходиха да пазаруват, та се чудих какво толкова се слага в нея - в крайна сметка ни донесоха нещо, дет не се пиеше. Като цяло в България ги правят доста силни, но и там с удолоствие ги пийваме  Grinning

# 11
....

А трябва ли да добавяш текила? Защото линка дето го пусна Хонда, четох коментарите- продавал се микс, но се добавяла текила, тази такава ли е или..?
И тук се продава микса, но текилата се добавя допълнително

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт