Световна кухня-рецепти и превод!

  • 93 336
  • 253
  •   1
Отговори

Анкета

Аз знам:

Опции:

  • Мнения: 243
Дами всички знаем по някои друг език ,нека да не ги пазим за себе си егоистично  Hug!Ако някои се интересува за превод на рецепта от нета или готварска книга ,и не може да си я преведе сам,нека я даде насам!Така ще научим някои нови интересни неща една от друга и ще си помогнем!
НАЗДРАВЕ

# 1
  • Мнения: 243



http://translate.joyofbaking.com/fr/biscotti/ChocolateHazelnutBiscotti.html


Това за да ви побутна!Рецепта която на снимката много хваща окото! newsm78

Последна редакция: сб, 22 ное 2008, 23:59 от Лиленце

# 2
  • Мнения: 655
браво Лиленце,хубава идея  bouquetа тези,които не знаем езици само снимките ли да превеждаме?Simple Smile

# 3
  • Мнения: 3 306
браво Лиленце,хубава идея  bouquetа тези,които не знаем езици само снимките ли да превеждаме?Simple Smile
      Simple Smile

# 4
  • Мнения: 243
браво Лиленце,хубава идея  bouquetа тези,които не знаем езици само снимките ли да превеждаме?Simple Smile

мерси мила!Постваш линк и чакаш инфо,а може после да помогнете в дооформянето и побългаряването на рецептата Simple Smile!

# 5
  • Мнения: 655
нямаш проблеми,езиците ще трябва да почвам да ги уча,ама с другото каквото мога да съм полезна на темата-нямаш проблеми Hug

# 6
  • Мнения: 1 436
Chocolate Hazelnut Biscotti
Шоколадови бишкоти с лешници
(от английската рецепта на същия сайт: http://joyofbaking.com/biscotti/ChocolateHazelnutBiscotti.html)

* 1 чаша = 240 мл

4 унции (125 гр) полусладък шоколад нарязан на парчета
1 чаша (215 гр) кафява захар
1 3/4 чаша (250 гр) брашно
1/3 чаша (30 гр) какао
1 сл (4 гр) нескафе
1 чл (5 гр) сода бикарбонат
1/4 чл сол
3 яйца
1 1/2 чл (6 гр) екстракт от ванилия (тук го продават течен)
1 чаша (150 гр) лешници, печени и нарязани на парчета

Загрейте фурната на 180 С.
Изсипете лешниците в тавичка и печете 15 минути или докато покафенеят и обвивката им започне да се бели.
Извадете лешниците от фурната и хубаво ги увийте в чиста кърпа.
Оставете ги да се задушат за 5 минути, след което ги натрийте с кърпата, за да ги обелите.
Оставете да изстинат и ги нарежете на едри парчета.

Намалете фурната на 150 С.
Застелете тава с хартия за печене.
Сложете шоколада и захарта в домашен робот с металната приставка и ги разбийте докато шоколада стане на прах.
Пресейте заедно брашното, какаото, нескафето, содата и солта.
В отделна купа разбийте яйцата заедно с ванилията за 30 секунди.
С миксера на ниска скорост, добавяйте брашнената и шоколадовата смеси малко по малко, за да се получи гъсто тесто. По средата на месенето добавете и лешниците (ама как го преведох само  ooooh!)

Разделете тестото на 2 топки.
На набрашнена повърхност и с набрашнени ръце оформете всяка топка на цилиндър дълъг 30 см.
Сложете двата цилиндъра в тавата на разстояние един от друг.
Потупайте ги с ръка да ги подравните отгоре (това аз така го разбирам, ако някой друг има други идеи да казва).
Печете докато станат почти твърди (35-40 мин).
Извадете от фурната и оставете да изстинат за 10 минути.
С помощта на шпатула преместете цилиндрите на дъска за рязане.
С помощта на назъбен нож нарежете всеки цилиндър по диагонал на парчета дебели 2 см.
Наредете парчетата с нарязаната част надолу на хартия за печене и печете 15 минути.
Обърнете парчетата и печете още 15 минути докато се изсушат.
Извадете от фурната и ги оставете да изстинат.

Бишкотите много си отиват с глазура с бял шоколад:
На водна баня стопете 30 унции (90 гр) бял шоколад, като внимавате да не загори.
Потопете единия край на всяка бишкота в шоколада и ги наредете на пергаментова хартия да изсъхнат.
Съхранявайте в плътно затворена кутия до няколко седмици.
От тази рецепта се получават 30 бишкоти.


# 7
  • Мнения: 243
 Hug  Браво мила,постави наистина добро начало   bouquet
Благодаря ти и че обърна внимание ,че този сайт има и английска версия,има много интересни рецепти!
Ето го още веднъж http://joyofbaking.com/

# 8
  • Мнения: 216
Аз ще ви пусна сайтове да разгледате, и ако нещо има нужда- мога да помагам с англ. и руски.
http://www.epicurious.com/recipesmenus/
http://www.foodnetwork.com/
http://allrecipes.com/

наздраве Peace

# 9
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Гръцки.

# 10
  • Мнения: 2 241
Вписвам се да следя Grinning. Ползвам текущо 5 езика (единият не в списъка, а няма и опция за избор на повече от един език), а на още 2 - 3 мога да си изкарам боя (в случая да преведа рецепта Mr. Green), лошото е, че нямам много време, но когато имам възможност ще се включвам. Peace

# 11
  • Мнения: 243
Вписвам се да следя Grinning. Ползвам текущо 5 езика (единият не в списъка, а няма и опция за избор на повече от един език), а на още 2 - 3 мога да си изкарам боя (в случая да преведа рецепта Mr. Green), лошото е, че нямам много време, но когато имам възможност ще се включвам. Peace

Мерси Коте  Hug ,кой е езика да го впиша ?

Ето и една апетитна рецепта от мен!http://www.channel4.com/food/recipes/popular-ingredients/rice/on … e-recipe_p_1.html



Свинко с домати,дългозърнест ориз и тиквички
4порции
готово за 45 мин.

Продукти

*2с.л. зехтин
*4 свинки филенца нарязани на парченца
*1глава лук,накълцан
*200гр.дългозърнест ориз
*1голяма тиквичка нарязана на едро
*420гр доматена паста
*600мл зеленчуков бульон или топла вода

1. Поставете зехтина в дълбок тефлонов тиган на висока температура.Когато се загрее запържете свинското за няколко минути докато стане леко кафеникаво.Отсранете от огъня и оставете на една страна.

2.Намалете котлона на средна степен,поставете лукът и запържете,за 5мин.Добавете ориза и тиквичката и разбъркаите за около 1мин.Смесете доматеният сос,с бульона или водата и свинското със соса които е пуснало и ги поставете в тигана.Намалете котлона и оставете да къкри,с капак за около 30мин или докато изчезне бульона и ориза е готов.

3.Гарнираите според сезона като разделите на 4 порции.

Последна редакция: нд, 23 ное 2008, 17:44 от Лиленце

# 12
  • Мнения: 89
Хубаво ще е тази темичка да се държи на първа страница, защото за 2 дни се измести вече на 3 страница. Интересна е, аз все още не се включвам активно, но всеки ден съм в сайта и преглеждам любимите ми теми. Когато набера повече увереност, ще започна да публикувам и аз. Лиленце - не знам дали мога да помоля модераторите за това, но ти като автор на тази страхотна тема - направи го - нека я държат на първа страница.    bouquet

# 13
  • Мнения: 2 241
Вписвам се да следя Grinning. Ползвам текущо 5 езика (единият не в списъка, а няма и опция за избор на повече от един език), а на още 2 - 3 мога да си изкарам боя (в случая да преведа рецепта Mr. Green), лошото е, че нямам много време, но когато имам възможност ще се включвам. Peace

Мерси Коте  Hug ,кой е езика да го впиша ?


Лиленце, португалски е, но няма смисъл да го включваш, ако се появи някой желаещ за превод, ще се имам предвид. Peace

# 14
  • out of space
  • Мнения: 8 569
Идеята според мен е добра, ще закова темата  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт