2 ч.л. бакпулвер
2 с.л. захар
1/4 ч.л. сол
240 мл прясно мляко
2 с.л. безсолно масло, разтопено
1 голямо яйце, разбито леко
Брашното, захарта, солта и бакпулверът се смесват в една купа. В друга се смесват яйцето, млякото, маслото. Брашняната смес се изсипва наведнъж към яйчната и се разбърква кратко само докато съставките се смесят. Продължителното разбъркване (или разбиване) прави палачинките по-жилави. Пържат се в намазан с разтопено масло тиган (аз предпочетох олио, защото маслото ми загаряше и тиганът запуши). Сипва се по около 1/4 ч.ч. за палачинка, когато се зачерви отдолу и се появят дупчици отгоре се обръщат (стават мноооого бързо). Извадените палачинки се намазват с масло.
Излизат около 8 бр палачинки с диаметър 10см. Пише, че се нахранват 3-4 души, но у нас стигна само за двама
Бон апети!