Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 юни 2004, 19:16 ч.

Бобени кюфтенца

  • 2 900
  • 5
  •   1
Отговори
Може ли някой да даде съвет за панирани кюфтенца от боб

# 1
# 2
  • Мнения: 151
Ето това намерих случайно докато се ровех в един друг кулинарен форум:

Сварете боб (даже леко го преварете), отцедете добре от водата - намачкаийе го, не препоръчвам пасатор -нарежете ситно глава лук , прибавете 1 яйце, ако е рядка сместа може и шепа галета, подправете с 4убрица , кимион и 4ерен пипер, може да добавите и ситно нарязан магданоз - оформете кюфтета оваляйте в брашно и пържете в мазнина .
Поднасят се топли - гарнитура прясна салата или туршия - вървят с доматен сос

# 3
  • Мнения: 654
Twisted Evil  Imp Вчера ги пробвах да ги направя!ПРОВАЛ!!!!
Провал!ПРВАЛ!Сместа горе-долу ставаше на вкус,но като започнах да ги пържа Rage -получи се една пяна,залепиха се и се разчупиха Twisted Evil пушеше много,аз два пъти изхвърлях мазнината в която пържех,измивах тигана и пак-ЗАЩО ТАКА СЕ ЗАЛЕПИХА(БЯХ ГИ ОВАЛЯЛА В БРАШНО!!!) Embarassed

# 4
  • Мнения: 151
Точно бобени кюфтенца не съм правила, но си спомням, че в началото и аз имах проблеми с кюфтетата от тиквички - все ставаха воднисти и се разпадаха. Съвета е да се изстискват много добре и да се сложи малко варен картоф в сместа (за тиквичките). Също така зависи в какъв тиган ги пържиш. Откакто ги пържа в тефлонов с малко но добре сгорещено олио стават, макар и малко сплескани.
И още един много важен тип - котлона да не се нагрява на най-силно, защото тогава ще почернеят отвън, а ще останат сурови отвътре. Огъня трябва да е умерен, така се стягат докато се запържват от едната страна.

# 5
  • София
  • Мнения: 1 770
Цитат на: LIDYA
Twisted Evil  Imp Вчера ги пробвах да ги направя!ПРОВАЛ!!!!
Провал!ПРВАЛ!Сместа горе-долу ставаше на вкус,но като започнах да ги пържа Rage -получи се една пяна,залепиха се и се разчупиха Twisted Evil пушеше много,аз два пъти изхвърлях мазнината в която пържех,измивах тигана и пак-ЗАЩО ТАКА СЕ ЗАЛЕПИХА(БЯХ ГИ ОВАЛЯЛА В БРАШНО!!!) Embarassed


може би температурата е била прекалено висока...

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт