Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • България-Швейцария
 • Мнения: 2 532
Никой нищо не обработва, точно на баш доносниците им пука, та им дреме.
Аз съм се хванала доброволно да защитавам честта на разузнавачите и обяснявам периодично защо не трябва да се слагат под един знаменател Сидни Бристоу, Джеймз Бонд и наушковците от татово време и как единственото общо между тях е министерството/ службата, в която се отчитат - с което периодично си навличам форумския гняв.
Като гледам, ни'къв ефект, по-добре да спра да се боря като Дон Кихот с вятърните мелници и да се заема с по-приятни дейности.

# 16
Нали виждате какво става сега между Кеворк и Коритаров? Смърдяща ченгеджийска история. ДС за някои е била трамплин за кариера.

# 17
 • Мнения: 341
Да се чуди човек дали доносниците сами се защитават по форумите или са платили на доверени хора да го правят...

$86 000 вървят, муцка. И това - за Open Source Officers. За неопнатите - да не говорим.

... за някои е била трамплин за кариера.

А днес четат лекции в чужбина..., кофти.


# 18
 • Мнения: 10 208
Не, не съм. Как си представяте, че в ония времена в единствената национална телевизия ще работят хора, които не са безкрайно предани на Партията.

# 19
 • Мнения: 54
 Има една книга ,,Мравки и богове". Отговаря на много от поставените въпроси.

# 20
 • Мнения: 5 373
Пак ли не схващате как ви бълникат и ви пращат за бистра вода, изворова?
Защо ТОЧНО СЕГА излизат тези списъци? И на кого му пука, че са излезли? И какво от това, че са ги изнесли?
Малеее, мале, колко може да е манипулируем човек, не е истина.
Те да ти го хм, таковат с поредните увеличения на ток/газ/мас и т.н., а ти ахкай и охкай по форуми как всичките са маскари.

# 21
 • Варна
 • Мнения: 1 945
Не, не съм. Как си представяте, че в ония времена в единствената национална телевизия ще работят хора, които не са безкрайно предани на Партията.
Точно това се канех да напиша. Беше важно и задължително изискване, за да те оставят да работиш в медиите. А как, всеки от изброените журналисти е успявал да "прокара" и собствените си виждания, е друга тема. Някои успяваха, други кротичко си натискаха удобните столчета. По това, всъщност ги различавахме едно време- кой добър, кой посредствен. Налагаше се да се чете между редовете, не беше лесно за мнозина.

# 22
 • Мнения: 2 005
Въобще не съм учудена. Нямаше как да си на ключов пост, ако не си от ДС. Най-малко в медия.  Laughing

Едно от малкото неща, които не мога да простя - предателство срещу човека, ... в името на някаква измислена кауза /дрън, дрън, ярина/. Малодушници!

А може би, мога. Всъщност мога, но родителите ми и техните родители, едва ли!

# 23
 • Мнения: 5 720
Темата за агентите не ми е много ясна. Не ми е ясно какво точно означава това, че Х е бил агент на някое от управленията примерно 2 г през 60тте, в какво се е състояла работата му, конкретно. А конкретното тук е твърде важно. Напълно ми е ясно, че по времето на комунизма професионална кариера без вземане-даване с комунистите е била трудна работа. Много хора се водят в разни списъци, но докато не знам с какво конкретно са навредили ( несправедливо), ми е трудно да сека с брадвата. 

Изобщо тоя похват с досиетата ми е много смешен. Серьожка сега в какво се опитва да ни убеди? Че има свобода на словото? Че сме в демокрация? Или, че добре се справя? Или по-скоро да се занимаваме с глупости, докато темата за 220милиона едва крета...

# 24
 • Мнения: 5 373
но докато не знам с какво конкретно са навредили ( несправедливо), ми е трудно да сека с брадвата. 
Абсолютно и точно казано. Според мене е крайно време вече да престанат да се търсят скелети в гардероба.....и да се гледа НАПРЕД.
Защото това нито ще ми върне моя дядо, нито загубените години на моя роднина.
Интересното в случая е, че точно ПОСТРАДАЛИ хора не търсят реванш и не гонят карез. Но други имат интереси да разпалват страсти. Интересното е КОЙ СТОИ зад това разпалване? И Защо?

# 25
 • Мнения: 5 720
Аз например мисля, че една Уляна Пръмова е много по-вредна за медиите ( и за страната) от един Дмитри Иванов.
Нейното име ( що ли), не го видях в списъчето, докато неговото - да.
Той може, например да им е превел 2 брошури от английски, но сега  е доносник, докато тя, която примерно няколко десетилетия изпълнява партийни поръчки излиза... хм, чиста? Странно ми е. Липсва конкретика.
Целта е да се отклони вниманието, Пъзел - критиките на ЕС, историите около ДПС, рецесията, спекулата... случват се важни неща за които хората не трябва да мислят ( и говорят).

# 26
 • Мнения: 5 373

Целта е да се отклони вниманието, Пъзел - критиките на ЕС, историите около ДПС, рецесията, спекулата... случват се важни неща за които хората не трябва да мислят ( и говорят).
Ама абсолютно бе,Лени, много даже съм съгпасна с тебе, справка-горния ми постинг.  bouquet

# 27
 • Мнения: 119

Няма изненади, предизборен прах в очите ,обаче, има.
Разузнаването също е било част от ДС. Ти за кое управление си работил? А сега за ДАНС ли правиш проучвания?

# 28
 • Мнения: 341
... време вече да престанат да се търсят скелети в гардероба.....и да се гледа НАПРЕД...

А не. Аз искам да гледам и в СЕГА.
Фифи спонтанно ли затри цяло национално стопанство с декретите си за ликвидация?
Или щото е важно една страна да няма такова, за да може да проси милостиня отвън - я по 220 млн. , я по повече, но такива, дето винаги могат и да не се дадат.


ПП То и “Транс САТ” и “Гилат” си бяха звучни понятия като за "шпионски скандали", ама кой ли ги помни вече.
Т.нар. “шпионски скандал” за сделката за сателитна телекомуникационна система за връзка между нашето МВнР и посолствата на България по света е малко сложна материя. Там трябва да знаеш поне да караш трабант. Едновремешното ДС си е далеч по смилаемо, тип "народен" салам или "народна" кайма...

# 29
 • Мнения: 2 005
Темата за агентите не ми е много ясна.

10cent's, копирам си мнението от една друга тема.

Заради една такава "глупост", както го наричате, моето семейство е било гонено до дупка - затвори, изселване, забрана за ЛЕЧЕНИЕ, забрана за образование, игнор в училище, забрана за закуска. Не искам и не мога да се абстрахирам от това.
Няма човек работил там и да не е затрил човешки живот, по един или друг начин.

И всичко това, знаеш ли защо? Защото "можело" /това е от доносите/ и да бъде опасен, понеже е бил преди това някой си. Следен е от приятели /доноси - какво е правил, къде си бил оставил колелото, как се спрял да говори с някого, какво казал, но какво искал да каже. Ключ от дома му.../. ДС не е позволила на майка ми да продължи образованието си - имала е желание а стане учител. В училище са раздавали прясно мляко, но на нея не са давали. На всички деца са вързвали връзки, на нея не може. За затвора няма какво да ти разказвам. Последвал от изселване - посреднощ събран багаж, натоварени, като животни в камион /отзад/ и пратени в едно турско село, където хората неса знаели какво е колело и са му казвали - дяволска машина. ДС не е позволила на баба ми да дойде за лечение във Варна.

Един колега на баща ми е затворен в Белене, заради разказан виц - предаден е от колеги!

Наистина ли не знаеш, каква е била дейността на ДС?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт