Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 юли 2005, 11:29 ч.

полиомиелитна ваксина

 • 4 037
 • 21
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 427
След 10 дни ни предстои ваксинация против полиомиелит и понеже дъщеря ми често прави реакции от ваксините,направо ме е шубе.Преди 1 месец от ваксината против паротит й се потдуха всички лимфи ,вдигна страшна температура и получи временна пареза на лявото краче.Четох,че деца с алергии и със слаба имунна система не трябва да се ваксинират с живата ваксина,а с нейния еквивалент-инактивирана полиомиелитна ваксина от мъртви вируси.Ако знаете нещо повече относно тази ваксина и откъде се купува,ще се радвам да ми пишете.

# 1
 • Мнения: 1 087
когато бебка беше по-малка ни бяха казали деня преди ваксинация да и даваме по 10 гранулки Туя, за да не се получат някакви нежелани рекции. Незнам дали помага с нещо, но до сега не сме имали проблеми с ваксинациите.

# 2
 • Мнения: 1 655
За уточнение - наистина хомеопатите съветват ако все пак ще се прави ваксина да се даде еднократно един ден преди и в деня на ваксината (но след самата ваксина)  Туя 30 или 200СН, 2-3 гранули (всъщност броя гранули не е от значение). Смята се, че по този начин се намалява вредното влияние на ваксината върху организма. Ако въпреки това се наблюдава някаква реакция от ваксината (както в случая - пареза), най-добре хомеопат да даде съответната ваксина в потенциран вариант. По този начин се неутрализира действието на първата ваксина

А омъртвената противомиелитна ваксина се казва Имовакс Полио, не знам от къде се купува обаче Sad

# 3
 • Мнения: 1 427
Здравей,а какво е Туя.За какво служи-за укрепване на имунната система ли.Ако знаеш какви са му съставките и дали са безвредни-пиши ми.Знам,че полиомиелитната ваксина е най-опасната жива ваксина и не се понася добре от всички деца.Малък процент от тях остават инвалиди за цял живот.Жа жалост никой лекар не говори за това-били редки случаите.Но нали все пак се случва.Значи не е изработена както трябва самата ваксина-до такъв извод стигам аз.А знаете ли какви са постваксиналните реакции от нея и кога започват.

# 4
 • Мнения: 2 332
Знаеш ли, преди време се разискваше точно за тези ваксини - за това, че полиемиелитните ваксини, купувани от ЗК, са живи, и че за чувствителни дечица като твоето трябва да се купуват умъртвени такива. Нещо ми е останало като спомен за Аптечна лига - потърси и им се обади да ги питаш доставят ли и за колко време умъртвена такава ваксина. Успех!!!

# 5
 • Мнения: 1 655
Здравей,а какво е Туя.
Туя е хомеопатичен препарат, направен е както всички други хомеопатични лекарства, чрез многократно потенциране (разклащане) и разреждане на спиртен извлек от минерал, растение, тъкан,животно... В крайна сметка в лекарството не остава нищо от първоначалната съставка и в химичен смисъл е напълно безвредно лекарство.
Цитат на: Helen-mama
За какво служи-за укрепване на имунната система ли
Никое от хомеопатичните лекарства не действа на определен орган или система от човешкия организъм, а действа на организма като цяло. Както писах, Туя, взета преди и след ваксинация би омекотила вредното влияние на ваксината.
А какво казва педиатъра, безопасно ли е да се поставят ваксини, след подобна реакция от последната ваксина?

# 6
 • Мнения: 1 427
Светле провлема е ,че никой не си признава,че тоава е реакция от ваксината.Личната ми лекарка твърди,че така е дошло да се случи,а не е от ваксината.Да но мен никой не може да ме убеди ,че са прави.Познавам си детето,а и изчетох толкова много за тия ваксини,че вече съм не 100,а 1000 % сигурна,че си беше постваксинална реакция.

# 7
 • Мнения: 1 214
Полиомиелит
Ваксината предпазва от тежко инфекциозно заболяване, често водещо до парализа, предизвикано от групата на ентеровирусите.
Има 2 вида противополиомиелитна ваксина – жива и убита.
Живата ваксина е лесна за употреба, приема се по 2 капки през устата и се понася добре. Прилага се успоредно с ДТК на 2-ри, 3-ти и 4-ти месец и реимунозация на 14-ти, 22-24-ти месец и 6-7 години. Недостатък е, че понякога ваксиналният вирус може да възвърне своята инфекциозност и да причини парези и парализи при ваксинираните деца и техните контактни. Установено е, че те са по-чести при първата доза ваксина. В България рутинно се прилага жива ваксина.
Убитата ваксина съдържа инактивирани (умъртвени) вируси, които не могат да причинят заболяване. Имунизацията при убитата полиоваксина е с 3 дози през 1-2 месеца и 4-та доза 1 година след третата. Убитата полиоваксина е единствената ваксина за деца с нарушен имунитет, при които живата е противопоказна. При нея не съществува рискът от парализи, както е при живата. Друго голямо предимство на убитата ваксина е и възможността да бъде включена в състава на комбинирани ваксини. Тя се съхранява много по-лесно от живата, тъй като не е необходимо да е в замръзено състояние. Тази ваксина може да бъде закупена от аптечната мрежа в страната.

# 8
Четох,че деца с алергии и със слаба имунна система не трябва да се ваксинират с живата ваксина,а с нейния еквивалент-инактивирана полиомиелитна ваксина от мъртви вируси.Ако знаете нещо повече относно тази ваксина и откъде се купува,ще се радвам да ми пишете.

Има няколко подобни ваксини в аптеките - Imovax Polio, Poliorix.  За цената обаче нямам представа.

# 9
 • Мнения: 3 162
За ваксините има много мнения -едни са за, други против!Аз специално съм против слагането точно на тази жива полиомиелитна и настоях на нашата педи и тя  се съгласи да се сложи умъртвена такава.Имаш пълно право да искаш на вашата лекарка да постави умъртвена.Купува се от Търговска лига(дано не се лъжа) и е около 18-20лв.Успех!

# 10
Helen-mama 

на нас педиатърката ни предложи мъртвата именно поради страничните реакции на живата ние ходим МЦ Детско здраве там ги имат  на място доколкото ми обясни имат спезиален режим на съхранение

успех
 

# 11
 • в края на града
 • Мнения: 4 306
Нашата педиатърка също ни посъветва да си вземем умъртвената, ама чак на втория прием се сети  Confused. Доколкото разбрах навсякъде из Европа нея прилагат, няма странични ефекти, ама тук нали сме в България, явно им излиза скъпичко  Close.
Има ги навсякъде по аптеките, ако нямат в момента на съхранение, я поръчват и ти я доставят на другия ден, съхранява се в хладилник мисля около 5 градуса беше, ама те ще ти обяснят. А може и да я купиш в деня на ваксинацията, така направо ще я занесеш. Ние сложихме Imovax Polio (изписа ни я педиатърката), миналата есен/зима беше около 20лв.

# 12
 • Мнения: 310
ние понеже сме недоносени и си слагаме Имовакс Полио. Купуваме си от Образвови аптеки за 16.56. Обаче педиатърката ни каза, че вече нямало да има внос на тази ваксина

# 13
 • Пловдив
 • Мнения: 292
...Преди 1 месец от ваксината против паротит й се потдуха всички лимфи ,вдигна страшна температура и получи временна пареза на лявото краче....

Оле! Ама плашите ме! Днес ни сложиха втората подред ваксина (двете капчици). След няколко часа се почнаха мъките! То бе рев, то бе чудо! Дадох 2 пъти панадол - така каза педито. На предната ваксина нямах проблеми и бебо беше спокоен, а сега ... видях се в чудо при условие че той е доста спокойно бебе! А и като се има в предвид че е роден 35 дни по-рано, педито му слага ваксините с 1 месец закъснение,  защото се водил осмаче! Ама не ни е казала абсолютно нищо за тея ваксини ( живи и мъртви)! Слага ги и тва е!  И сега чета това тук... Ужас!
Та... кога могат да се проявят тези нежелателни реакции? До кога да седя "на нокти" ?

# 14
 • Мнения: 1 771
Аз няма да я слагам.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт