Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 2 179
Здравейте,

От една седмица ходя в "Св.София" за записи, защото плацентата ми беше поостаряла още в 7 месец. За сега всичко е наред.
Наблюдавам обаче какво е отношението към ЖЕНИТЕ, КОИТО СА СИ ПЛАТИЛИ ЗА ЛЕКАР. В началото си казвах, че не си струва да давам толкова пари. Сега пък като ги гледам как се грижат, тичат и обслужват бъдещите платежоспособни мами и ми става страшно и мъчно. Аз няма откъде да взема толкова пари и се чувствам второ качество. Искам да разбера дали наистина са верни наблюденията ми/че такива като мен са друга работа/ или аз се потискам защото и без това ми е напрегнато вече и ме е страх.
С мъжа ми като си говорим на тази тема, той някак е разсеян и досега един път не се нае да ми осигури някакво спокойствие, поне с обещание, че ще потърси начин. разбирам го, но ми е малко тъжно - като гледам мъжете на други жени как хвърчат... Аз също съм такава - ако някой, особено близък бъде в подобно положение, аз просто правя и невъзможни неща. Ще ми се икъм мен да са така...
Отплеснах се: та, какви са вашите наблюдения, мога ли да си ида спокойно да раждам и да разчитам на що годе добро отношение и без да съм плащала за него?

# 1
 • Банкя
 • Мнения: 2 407
Много искам да те успокоя и да ти кажа да не се тревожиш за такива глупости сега  Simple Smile Скоро ще се роди едно малко човече, което ще запълни целия ти свят и ще те направи безкрайно щастлива  Heart Eyes. Мисли си за това и се опитай да изключиш всякакви мисли за това кой как и защо, не гледай другите, никога, всеки си знае какво му е! Независимо дали е платила или не и т.н. всяка жена там е отишла да стане майка и според мен една положителна нагласа ще ти спести всякакви нерви, неприятности, та дори и болки Grinning Не тревожи и съпруга си, то е ясно, че за него сега ти и детето сте най-важни и повярвай ми той ще намери начин да ви го покаже  Grinning
Всичко най-хубаво ти желая и най-вече здраве! Simple Smile

# 2
 • София, Младост 3
 • Мнения: 407
Успокой се, Алекса, разбирам колко си чувствителна в момента...
Лично аз съм чувала и чела много хубави неща за Св София, особено за държанието им към майките без уговорка. Даже бях решила там да раждам, ако мъжът ми не можеше да осигури необходимата сума за платено секцио в Шейново.
Не се притеснявай, добър избор си направила с болницата, дори и да нямате възможност за уговорка сигурна съм, че всичко ще е наред и скоро ще се срещнеш с малкото човече   ylinfant

# 3
 • Мнения: 505
Аз раждах преди две години, но все пак искам да споделя, защото и аз съм имала такива  моменти на тревога, съмнения и страх. Лекарката която следеше бременността ми ме беше наплашила, че тези които раждат без предварително уговорен лекар раждат "като циганките - купанарки", "раждат по два -три дни и няма кой една вода да им даде". Няма да коментирам, че тези приказки са си живо издевателство над семейството и най-вече над психиката на берменната особено когато това е първо раждане. Мъжа ми, може би подобно на твоя през цялото време не се трогна особено (той е много уравновесен тип), беше сигурен, че всичко ще  е наред и аз на моменти имах чувството, че не му пука при кого и как ще родя. Три дни преди термина ми, лекарката която ме следеше девет месеца и уж щеше да ме изражда, ме изненада с баснословна сума за раждането. Пред алтернативата да дадем луди пари за нормално раждане, при нормално протекла бременност, лично аз реших да родя без протекции и без никакви уговорки. Родих без никакви проблеми, без да съм стъпвала в тази болница преди това. Отношението към мен беше като  към всички останали,екипа си свърши работата като по учебник. Та понеже и аз се отплеснах ...
мисля, че ако бременността ти е протекла в рамките на нормално, спокойно можеш да се довериш на лекарите
Желая ти успех!

# 4
 • Мнения: 94
И аз раждах без уговорка, но в друга болница. И както съм споделяла и в други теми, родих много бързо и съм много, ама много доволна от екипа. При това ми беше първо раждане, на 35 години, и даже последните дни бях в патологична бременност, за да ми направят изследвания за евентуално секцио, защото съм имала тесен таз, което в комбинация с възрастта можело да се окаже  проблем. Една позната роди след мен в същата болница пак без уговорка, но тя е имала много тежко раждане. Така че според мен всичко е на късмет. Дори да си платиш, пак не можеш да си сигурна. Аз много често съм си задавала и друг въпрос - добре, ще се уговоря с някой лекар, но кой ми гарантира че ако тръгна да раждам през нощта(както беше при мен), този лекар няма да стане от някоя софра и да дойде подпийнал и каква е гаранцията че няма да обърка нещо? Та с две думи .- всичко си е въпрос на лична преценка и най-вече на късмет.  Желая ти леко и безпроблемно раждане   

# 5
 • Мнения: 540
Родих без уговорка в "Св.София" и съм изключително доволна от всичко! Последната седмица ходех всеки ден за запис на тоновете, но не съм забелязала различно отношение към някоя мама. newsm78
Това, което ти си забелязала, как точно става? Влиза в кабинета мама и с нея е лекаря, с когото тя се е уговорила, а той се разтапя от любезност - естествено че ще е така Money Колегите му ще се държат еднакво обаче.

Въобще не се притеснавай!  Grinning

# 6
 • Мнения: 22 832
раждах с уговорка и със секцио по мед. причини в Св. софия - не видях разлика нито при опериращите лекари, нито при обслужването после; който от персонала си беше некадърен или груб, беше такъв и с платили за лекар, и с тези без уговорка; за вип стая не съм плащала, а и не исках; успешно раждане!

# 7
 • Мнения: 1 440
Алекса,не се притеснявай.Дали ще платиш или не е все едно.Важното е,всичко да е наред,да сте живи и здрави.Сега се съсредоточи върху това,че много скоро ще се появи бебчо на бял свят и се радвай за това.Аз също не смятам да плащам.Мисля здравните осигуровки,които толкова стриктно плащаме да са достатъчни.
Успех ти желая!
И леко раждане! Heart Eyes

# 8
 • Мнения: 1 771
Аз също раждах в СВ.София.  На 39 години съм и първо раждане, моя наблюдаващ лекар ми каза, че трябва да раждам секцио, обаче за да родя така трябва да дам сума на завеждащия отделение в МД. Аз не се съгласих. Окопо един месец от термина си взех всички документи за болницата които са нужни и му казах, че ще раждам в СВ.София. До раждането не съм ходила на консултаций и бях много притеснена. Изпадах в ужас от корумпираната ни система, а нямахме 500 лв. за избор на лекар. И така оставих всичко  в Божийте ръце.  Казах си щом не става без да плащам да родя със секцио ще родя по естествен път. Имах подкрепа от мъжа ми и мои приятели и най вече от една мама от форума на моя възраст. Термина ми дойде, започнаха болките и отидохме първата вечер не ме приеха и казаха, че още не е време. Следващата вечер болките бяха много силни и пак отидохме и тогава ме приеха. Много останах доволна от екипа който ме прие. Бях приятно изненадана от доброто отношение на дежурния персонал.  Доктора ми каза, ака тази нощ не получа разкритие сутринта ще ме режат. И така и стана. Сутринта родих едно страхотно бебе чрез секцио. Не знам случайно ли беше, но много останах доволна и впечатлена от отношението. В реанимация само аз не си бях платила за избор на лекар, но санитарката беше и към мен много мила и любезна и със същото внимание се отнесе и към мен. Така, че накрая искам да ти кажа спокойно и всичко и при теб ще е наред. Пиши после как е минало. Ще се радвам да науча как си родила.УСПЕХ.    

# 9
 • Мнения: 2 467
Alexa, аз мислех да раждам с уговорка ( в Пловдив), но се отказах заради:
1. Ако в момента на раждане лекаря отсъства от града?
2. Ако е свършил скоро смяна и дойде многоо уморен и разсеян да ме изражда... мерси!
3. Ако има точно тогава друго раждане, няма как да се разкъса на две!
4. Както  е писала мама marinna по-горе, ако става от софра пийнал?
... размисля ли се, още доста "ако..." ще изкарам  Laughing
И на мен и мъжа ми ни е първо детенце и искаме всичко да е наред! Но предпочитам ако плащам да е за свършена работа, а не да платя и да стискам палци доктора да е в кондиция започне ли моето раждане.
Смело мамче! Не се подтискай за глупости! Да сте живи и здрави с бебо, а другото са "бели кахъри". Много  Hug на коремчето и леко раждане ти пожелавам от сърце!

# 10
 • Мнения: 2 785
Аз раждах без уговорка. Тъкмо беше нашумял тоя случай с майката от Пловдив, дето си замина от една такава уговорка, та реших, че по-добре да не се уговарям. Родих доста леко, лекарката присъства само последните 15-20 минути и ме заши. Между другото, същата лекарка впоследствие беше обвинена от варненско семейство, че е погубила детенцето им. Не знам каква е истината, но в моя случай си свърши работата перфектно.Така че явно е въпрос на късмет.  Акушерките бяха невероятно отзивчиви и мили и към мен, и даже към циганките в отделението. След като ме изписаха, като отидох да ми вадят конците купих по бутилка хубаво вино, бонбони, мезенце, натурален сок и прочие в три еднакви торбички- за докторката и двете акушерки. Просто исках да им се отблагодаря някак, без да давам пари на ръка.
Не се притеснявай, живот и здраве, скоро ще гушкаш едно хубаво бебче. Hug

# 11
 • Sofia
 • Мнения: 1 259
Споко,аз родих без грам връзка в Майчин дом.Освен,че си свършиха работата,както трябва се отнесоха и много добре с мен.Акушерките като чуеха за някоя платена мама подскачаха до небесата и проклинаха.А мъжа ми се беше толкова ошашкал,че забрави кое къде седи у нас.Simple Smile

Последна редакция: чт, 21 юли 2005, 18:57 от esprit

# 12
 • Мнения: 1 753
все едно ми разказваш за мен преди 7-8 месеца. И аз ходех на записи заради зряла плацента, и аз бях в страхотна дилема за плащането на лекар...И какво се случи в един момент - водите ми изтекоха, напълно ошашкана отидох в болницата и докато се усетя родих при дежурните лекари. Отнесоха се страхонто с мен, акушерките бяха супер и раждането мина повече от чудесно!
Не се притеснявай - макар да е разбираемо. Не знам какво да те посъветвам... От една страна е добре да си избереш лекар, да се погрижи за теб, да те дундурка, да се чувстваш сигурна... От друга страна... мамите са ти казали отрицателнете страни. А те не трябва дасе пренебрегват. Св. Сфоия все пак е родилен дом - там хората си разбират от работата и според мен трябва да им се довериш!!! И да се молиш на Господ всичко да мине добре!!!

# 13
 • Мнения: 7 186
Не се притеснявай, отношението към жените, които не са платили за конкретен лекар в никакъв случай не е по- различно от това към другите. Щом една жена е отишла да роди- тя ще роди и ще бъде направено всичко каквото трябва за нея, независимо какво е платила и няма да бъде лишена от нищо. Та в крайна сметка като минаваш раждане по клинична пътека нали това все пак носи пари на персонала.  Peace

# 14
 • Мнения: 637
4. Както  е писала мама marinna по-горе, ако става от софра пийнал?

По тази точка мога да ти дам съвет - избери си лекар, който не пие. Laughing

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт